Apple intra in Top 5 mondial la PC-uri!

apple-imac

Apple este cunoscut pe mapamond mai ales pentru telefoanele iPhone și tabletele iPad, dar linia sa de calculatoare Mac (iMac, MacPro si MacBook) a intrat deja în top cinci mondial la vânzările de PC-uri pentru prima dată în istoria companiei. Apple a livrat 4,9 milioane de unități în al treilea trimestru, depășind ușor Asus și alăturându-se HP, Lenovo, Dell și Acer în topul greilor.

Cum a crescut Apple?

Creșterea Apple a fost atribuită reducerilor de preț pentru MacBook și iMac în campania „back-to-school” și a „creșterii cererii de pe piețele mature”, potrivit IDC Worldwide Quarterly PC Tracker.

iMac by Apple

iMac by Apple

Dintre regiunile analizate la vânzările de PC-uri ale Apple, Statele Unite au avut una dintre cele mai puternice creșteri, la circa 17,3 milioane livrate, o creștere de 4,3 la sută în comparație cu anul precedent. Acest lucru s-a datorat în primul rând vânzarilor de computere portabile, cum ar fi laptop-urile, înlocuirea calculatoarelor cu sistemul Windows XP și scăderea continuă a vânzărilor de tablete.

“Vânzările prin programul „back-to-school” (de un foarte mare succes), o performanță puternică la furnizorii cheie, acceptarea în continuare a Chromebook-urilor, un imbold comercial prin dispariția Windows XP, trecerea la Windows 7 și încetinirea vânzărilor de tablete, se numără printre factorii care au ajutat piața PC-uri de a continua traiectoria pozitivă a ratei de creștere”, a declarat analistul senior al IDC pentru piața PC-urilor, Rajani Singh.

hp_chromebook11

HP Chromebook 11

Dintre furnizorii de top, Lenovo a continuat să dețină locul 1 cu 15,7 milioane de unități și 20 la sută cotă de piață la PC-uri. HP s-a situat al doilea, cu 14,7 milioane de unități și 18,8 cotă de piață la sută, cu o creștere de 5,1 la sută față de anul trecut, urmat de Dell, Acer Group și noul intrat, Apple.
Vânzătorii de la categoria „alții”, au continuat a înregistra o scădere globală de 17,9 la sută pe total, până la 26 de milioane de unități.
HP a continuat să-și mențină poziția de lider în Statele Unite ale Americii, cu 4,8 milioane de PC-uri vândute și o cotă de piață de 27,7 la sută. Dar Apple a urcat pe locul 3, cu 2,2 milioane de expedieri și o cotă de piață de 13 la sută, ceea ce declasat Lenovo până pe locul 4, cu cele 1,8 milioane de unități vândute și doar 10,7 la sută cotă de piață în SUA.

5 thoughts on “Apple intra in Top 5 mondial la PC-uri!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.