iPhone 7 fara ecran de safir

Anunțul recent că Apple schimbat fabrica sa pentru ecrane de safir într-un centru de date (după falimentul GT Advanced Technologies, principalul său colaborator) a însemnat că cel puțin un producător mare de smartphone-uri a renunțat la display-ul ultra-dur de safir pentru viitorul iPhone 7. Cu toate acestea, tehnologia este încă în viață și sănătoasă și tocmai a primit un nou impuls datorită unor evoluții destul de interesante, ce rezolvă una dintre problemele majore legate de sticla de safir: reflexia ecranului.
„Techradar” vorbit cu Dr. Raymond Soneira, președintele DisplayMate Technologies, despre decizia Apple de a renunța la display-ul cu cristale de safir.

Fabrica Apple din China

Fabrica pentru safir a Apple

„Apple este o companie foarte secretoasă, deci nu pot comenta ce ar putea sau nu face Apple în viitor”, a declarat el, „închiderea și transformarea într-un centru de date a ceea ce a fost odată cea mai mare unitate de producție de safir din lume, a anulat cu siguranță planurile lor imediate pentru folosirea safirului”. „Cu toate acestea, o dezvoltare majoră nouă în tehnologia fabricării safirului ar permite ca noul material să reușească să se integreze în viitorul foarte apropiat în tehnologiile companiilor care îl vor adopta”.

Dezvoltarea noului material safir

Deși Apple ar putea doar „pune în așteptare” ambițiile sale în folosirea safirului, alte companii, cum ar fi Huawei, Kyocera, iar Vertu folosesc deja acest material în tehnologia ecranului. Deși flirtul lui Apple cu safirul nu a durat prea mult, această companie a ajutat în promovarea sticlei de safir în atenția a mult mai multor oameni, și a ajutat la creșterea reputației sale ca un element robust și într-un fel „premium”.
Și în trecut Dr. Raymond Soneira a arătat clar dezavantajele unui afișaj de safir. „O problemă majoră este că … safirul are aproximativ de două ori mai multă reflexie decât sticla Gorilla, astfel încât smartphone-urile cu safir sunt mult mai greu de citit în lumina ambientală, ca urmare a reflexiilor semnificativ mai mari de pe ecran, care spală imaginile afișate atât în contrast cât și în culoare”.

apple.saphirre

Ecran de Safir? Pe cand?

Dr. Raymond Soneira și DisplayMate Tehnologies tocmai au testat o nouă tehnologie a producerii safirului ce va reduce reflexia ecranului cu o marjă semnificativă, ceea ce îl va face mai puțin reflectorizant chiar decât sticla, Dr. Soneira subliniind cum un dezavantaj major s-a transformat într-un nou avantaj major.
Noua dezvoltare nu este un strat anti-reflexie AR, care s-ar deteriora ușor și ar anula rezistența la zgarieturi a safirului – noul material fiind consolidat acum în rezistență la zgârieturi, cu reflexie scăzută și performanță ridicată în lumina ambientală”.
Aceasta noua tehnologie ar putea avea, de asemenea, ramificații pozitive și pentru alte zone ale smartphone-ului pe care ar fi instalată. De exemplu ecranul de safir ar putea rula acum cu o luminozitate a ecranului mai mică, care ar duce la o viață îmbunătățită a bateriei. Aceste noi evoluții înseamnă că ar safirul ar putea fi văzut pe ecrane, la dispozitivele de pe piață destul de repede, și ar putea face ca Apple să-și reconsidere poziția.

1 thought on “iPhone 7 fara ecran de safir

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.