Oppo R5 si N3

Știam de ceva timp că Oppo urma să scoată pe piață noul smartphone N3, dar astăzi compania chineză l-a lansat în mod oficial, împreună cu un al doilea telefon, Oppo R5, la un eveniment în Singapore.
Caracteristica de excepție a N3 este o cameră foto motorizată de 16MP în capătul de sus al receptorului și care se poate roti cu până la 206 de grade, pentru a se muta în mod automat atunci când fotografiați selfies sau peisaje.

Oppo N3

Oppo N3

Această cameră folosește un obiectiv certificat „Schneider Kreuznach” și oferă o mulțime de setări cu care se vor putea juca fanii fotografiilor. Câteva dintre caracteristicile incluse sunt modul „ultra-macro”, un obturator lent și capacitatea de a filma în format RAW – adică, un fișier de imagine neprelucrat, direct de la senzorul camerei foto, echivalentul digital al unui negativ în fotografia pe film.
În afară de funcțiile camerei, Oppo N3 are un ecran de 5,5 inci Full HD, un procesor quad-core Snapdragon 801 la 2.5GHz, 2GB de memorie RAM și 32GB de spațiu de stocare la bord. Există, de asemenea, un scanner de amprente construit în partea din spate a dispozitivului.
Evident, aparatul de fotografiat din partea de sus adaugă un pic de greutate telefonului, care cântărește 192 gr și măsoară 161 x 77 x 9,9 mm. Smartphone-ul va fi lansat cu sistemul Android 4.4 KitKat.

Oppo R5, ești subțire? Ești un câștigător!

Dimensiunile sunt de excepție la al doilea telefon al Oppo lansat, R5, care este – pentru moment cel puțin – „cel mai subtire smartphone din lume”. Acesta are o „grosime” uluitoare de doar 4.85 mm – abia suficient pentru a introduce cardul în portul de încărcare microUSB – cântărind doar 155g.

Oppo R5

Oppo R5

Restul telefonului are unele specificatii care arată foarte bine pe hârtie, deși va trebui să așteptați un review, totuși, pentru a ști cu siguranță ce oferă acesta. Deocamdată folosește un procesor octa-core pe 64 de biți Qualcomm Snapdragon 615 la 2.1GHz și 2 GB de memorie RAM. Pentru stocare, la bord sunt disponibili 16 GB, există o baterie de 2,000mAh, iar ecranul este un Full HD AMOLED de 5,2 inci.
Când vine vorba de aparatul de fotografiat, acest Oppo R5 nu poate concura cu fratele său mai mare, dar oferă, totuși, un obiectiv principal cu diafragmă f 2.0 și un senzor de 13MP, model „Sony Exmor IMX214” capabil de filmare video la rezoluție 4K. În față are o camera secundară de 5MP cu un obiectiv cu unghi larg la 80 de grade.
Compania OPPO a dezvăluit și prețurile pentru Oppo R5 si N3, dar nu a dat o dată definitivă de lansare, mai departe de noiembrie. Oppo N3 va putea fi achiziționat la 649 dolari fără contract, în timp ce Oppo R5 (cel mai subțire telefon din lume – detronând Tornado 348), este programat la 499 dolari.

2 thoughts on “Oppo R5 si N3

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.