iOS 8 – cea mai buna platforma mobila pentru companii

iPhone a devenit lider pe piața de smartphone, pentru companii, mai mult din întâmplare…
Apple a făcut un telefon foarte bun pentru consumatorul mediu, astfel încât angajații întreprinderilor obișnuiți cu BYOD („Bring Your Own Device”) au situat iPhone direct pe poziția dominantă la propriile joburi. De-a lungul timpului, Apple a adăugat caracteristici mai prietenoase pentru întreprinderi, ici și colo, dar nimic major.

Ce se credea despre iOS 8 până în prezent…

Apple iOS 8 ar putea face ca iPhone 6 (sau iPhone 6 Plus) să fie cea mai bună soluție de telefon pentru majoritatea întreprinderilor. Dar nu pentru motivele pe care le-am putea crede. Da, Apple a lansat un nou program, dar înscrierea dispozitivelor în acesta nu se va face foarte curând (nu în această săptămâna, cel puțin). Caracteristica a fost anunțat ca nouă, dar Apple o livrase deja, cu câteva luni în urmă.
Înscrierea în program a dispozitivelor, care poate fi obligatorie la unele companii, va permite întreprinderilor să achiziționeze un număr mare de noi iPhone-uri, achiziționate în vrac, cu configurație zero-touch și supraveghere pentru wireless, toate realizate cu aplicația Apple „Streamlined Setup Assistant”. iOS 8 include un număr foarte mare de alte beneficii, incluse în mod expres pentru implementările necesare companiilor:

iOS 8 acceptă e-mail securizat, iar sprijinul Microsoft Exchange poate fi configurat în mod automat, spune Apple,
– iOS 8 vă oferă posibilitatea de a vedea datele calendaristice libere sau ocupate ale colegilor,
– iOS 8 oferă suport mai bun pentru Adobe Acrobat/PDF,
– iOS 8 creeaza posibilitatea departamentelor IT să definească reguli pentru accesarea aplicațiilor din browser,
– iOS 8 oferă „VIP Threads”, care afișează mesajele companiei direct pe ecranul blocat/închis al telefonului și multe altele…

ios8

iOS 8

Dar nu sunt acestea principalele motive pentru care iOS 8 este, probabil, cel mai bun sistem de operare creat vreodata pentru companii…

Iată motivele pentru care iOS 8 va „conduce” o companie:

Când poziția iPhone a devenit dominantă în companii, s-a crezut că Apple a făcut-o prin oferirea de facilitati pentru siguranță și conectarea lor ușoară la infrastructura corporațiilor. Dar Apple nu făcuse decât să ofere gadget-uri către piața de larg consum. Încă există un mit, larg răspândit în cercurile „tech”. Acesta sună cam așa:

  • „Pentru consumatori, cele mai importante atribute ale unui smartphone sunt utilizabilitatea, calitatea aparatului foto, magazinul de aplicații, suportul pentru produsele cumpărate și așa mai departe.”
  • „Pentru companii, cele mai importante atribute sunt tipurile de implementări pe care Apple le-a lansat în această săptămână”.

Dar nu e chiar total adevărat…

Pentru o companie, cele mai importante atribute sunt aceleași ca și pentru consumatori. Miturile de mai sus sunt răspândite de către unii „experții” IT, cei ce au sarcina ingrată de a comunicația într-o întreprindere. Ei au un loc de muncă aproape imposibil de greu și asta doar pentru a ”păstra curat orarul trenurilor…”. Deci, orice ajutor în implementare și management este binevenit. Dar chiar și având toate caracteristicile din lume, companiile nu vor putea beneficia de rezultate mai bune, dacă nu are angajați eficienți și cu adevărat productivi. Și acestea pot fi realizate prin oferirea unuia dintre cele mai bune telefoane disponibile, fie un iPhone, fie unul dintre cele mai bune telefoane cu Android sau Windows, și care înglobează crearea de confort și o viteză îmbunătățiă, pentru a face munca și comunicarea mai rapidă și ușoară.
Apple a prezentat unele caracteristici „criminale” care nu au fost etichetate ca fiind dedicate companiilor, chiar dacă acestea fac din iPhone o unealtă mult mai bună pentru o întreprindere decât pentru un „civil”.

iOS 8 pentru Companii

iOS 8 pentru Companii

Cea mai necesară dintre acestea este o caracteristică denumită „continuitate”. Aceasta permite utilizatorilor de Mac-uri sau iPad-uri a se deplasa fără probleme între dispozitive și a putea accesa documentele exact de unde le-au lăsat. Tastatura iOS de pe ecranul iPhone 6 este nouă și are un upgrade de mare ajutor pentru predictibilitate. iOS 8 de asemenea, permite utilizatorilor să schimbe tastaturile din App Store pentru o alternativă a unei terțe părți. Și iată de ce aceasta este o caracteristică într-adevăr „ucigașă”: întreprinderile își pot crea cu ușurință tastaturi pentru un scop special, propriu.

Alte caracteristici care îmbunătățesc credibilitatea iOS pentru companii includ:

– Comunicarea de afaceri în iOS 8 a fost actualizată. Aceasta susține acum trimiterea de mesaje audio și video prin intermediul aplicației de mesagerie care vine cu noul iPhone. Utilizatorii pot seta, de asemenea, un nivel pentru meetinguri, „Nu deranjați”.
– Apăsarea dublă a butonului „Home” la iOS 8 aduce pe iPhone alte aplicații recente. Dar aduce și cele mai recente contacte personale pe care le-ați avut recent pe telefon, e-mail sau mesagerie, lucru care economisește timp și încurajează „follow-up-ul”.
– Schema de notificare pe iOS 8 este radical schimbată. Ceea ce Apple numește Interactive Notifications permite utilizatorilor să răspundă la mesaje și să interacționeze cu alte notificări chiar după blocarea ecranului, un economizor mare de timp (funcția poate fi dezactivată la nivel central, în cazul în care securitatea este o problemă).
– Sistemul amprentelor digitale TouchID de la Apple lucreaza acum pe o bază „app-by-app”, ceea ce înseamnă că o companie poate crea aplicații protejate, securizate biometric.
– Siri este, de asemenea touchless, astfel încât conducătorii auto, operatorii de echipamente și utilaje grele, precum și alți angajați în aceste posturi pot obține informații fără a avea nevoie să-și ocupe o mână.
– Nu în ultimul rând, caracteristica de căutare „Spotlight” a iOS 8 aduce acum rezultate din Wikipedia, printre multe alte surse de informare.

Concluzie

După conferința pentru dezvoltatori a Apple de săptămâna trecută, nu mai există nici o îndoială că sistemul de operare mobil al gigantului din Cupertino se adaugă celor mai bune sisteme de operare mobile pentru companii, accesibil acum pe piață.
Ei bine, cel puțin până la conferința Google, de la sfârșitul acestei luni.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.