Xiaomi Mi Notebook Air

xiaomi_mi_notebook_air_vs_macbook_air

Deși producătorul chinez Xiaomi este cel mai bine cunoscut pentru telefoanele sale ieftine, compania s-a ramificat recent pentru diferite alte produse high-tech. De la camerele video inteligente sau cântare, până la purificatoare de apă, investind peste 60 de miliarde de dolari în construirea unui ecosistem divers în jurul activității sale de bază.

Ce are nou Xiaomi Mi Notebook Air?

Cel mai recent produs lansat, este un laptop, Xiaomi Mi Notebook Air, o noutate nu la fel de mare ca „segway-ul” sau drona cea mai recentă a companiei, dar are un singur lucru care lipsește celor mai multe alte laptopuri ultraportabile – o placă grafică discretă (plăcile grafice „low-profile” sunt de obicei mai rapide decât variantele încorporate – „M”). Spre exemplu Nvidia GeForce 940MX, pentru a fi mai exacți.

Alte specificații includ o unitate SSD de 256GB și 8 GB de memorie RAM, iar dacă aveți nevoie de mai mult spațiu, există un slot suplimentar SATA disponibil pentru a stimula stocarea până la 512GB.

xiaomi_mi_notebook_air

Xiaomi Mi Notebook Air

Lansat la un eveniment de presă, în Beijing luna trecută, alături de telefonul cu dual-cameră Redmi Pro, Mi Notebook Air cu diagonală de 13.3 inci „a fost conceput pentru a umple o nișă”, a declarat CEO-ul Xiaomi, Lei June. Laptopuri ultraportabile similare, cum ar fi Razer blade Stealth, nu dețin placă grafică discretă și se bazeaza pe placa integrata Intel pentru a face „legwork”, ceea ce înseamnă că capacitățile lor pentru jocurile de azi, sunt extrem de limitate. Xiaomi spune că pe acest laptop poți juca jocuri, precum Dota 2 la 85fps (cadre pe secundă) la rezoluție full-HD.

Xiaomi Mi Notebook Air Interior

Xiaomi Mi Notebook Air Interior

Învelit în aluminiu, dispozitivul nu dispune de nici un fel de logo în exterior, având un aspect foarte curat. Numai când deschizi laptop-ul vei găsi un logo Mi. În timp ce Xiaomi vinde Notebook Mi Air sub propria sa marcă, laptop-ul este, de fapt construit de către un partener al companiei, numit „Tian Mi”.

Ceea ce face Xiaomi totuși, nu este decât un pariu interesant pe segmentul pieței laptopurilor, declară analistul „IDC Research” Bryan Ma, care nu este prea optimist în legătură cu piața notebook-urilor din China, spunând că IDC „se așteaptă ca piața de notebook-uri de consum a Chinei să se  contracte cu cel puțin 10,4% în acest an, față de doar 7.7% în SUA și 9.3% mondial.”

Dar, dacă ceva ar putea ajuta acest laptop, este calitatea înaltă a acestui produs  de la Xiaomi. Dar există și unele lucruri care ar putea fi încă îmbunătățite, cum ar fi flexul tastelor care nu se simt la fel de solide ca la Apple MacBook Air, pe de altfel îl imită.

Xiaomi Mi Notebook Air Processor

Xiaomi Mi Notebook Air Processor

Cu toate acestea, tastatura se simte minunat la folosire, iar tastele mișcare și zgomot doar atât cât trebuie. Este cu siguranță mult mai bine decât la Asus Zenbook 3, lansat în luna iunie a acestui an. În timp ce sistemul audio nu se simte gol la interior în comparație cu alte laptop-uri, sunetul este lansat  prin partea de jos a notebook-ului, ceea ce face să vibreze zona palmelor. Aceasta poate fi o senzație care să distragă atenția, deci cel mai bine ar fi  să utilizați un set de căști, dacă aveți de gând să vă jucați pe Xiaomi Notebook Mi Air.

Specificații principale Xiaomi Mi Notebook Air:

  • Procesor Intel Core i5-6200U, până la 2.7GHz
  • Memorie 8GB RAM, stocare 256GB SSD
  • Monitor 13.3 inci, full-HD (1,920×1,080-pixeli)
  • DimensiuniȘ 309 x 210,9 x 14,8 mm; 1,28 kg
  • Conectare USB C pentru încărcare, 2 portyuri USB 3.0, un port HDMI, un port audio de 3,5 mm
  • Baterie de 40Wh, de până la 9,5 ore

Xiaomi a anunțat, de asemenea, o versiune de 12.5 inci pentru  Notebook-Air Mi, puțin mai subțire și mai ușor, 12,9 mm și 1,07 kg. Notebook-ul de 12,5 inci nu va avea placa grafică „low-profile” și doar un SSD de 128GB, memorie de 4GB RAM și va folosi un procesor Intel Core-M. Retrogradarea de specificații vine totuși cu un plus, o viață a bateriei de 11,5 ore, cu 2 mai multe decât modelul de 13.3 inci.

Preț Xiaomi Mi Notebook Air

Dacă poftiți la oricare dintre aceste laptop-uri, vestea proastă este că Xiaomi vinde oficial Notebook Mi Air doar în China. Din 2 august, la vânzarea cu amănuntul compania cere 4999 de yuani (aproximativ 750$ pentru modelul de 13,3 inci sau 550$ pentru modelul de 12,5 inci). Deși se pot face comenzi și din Romania pe site-urile chinezești, problema garanției rămâne o necunoscută.

1 thought on “Xiaomi Mi Notebook Air

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.