Realitatea virtuala intalneste imprimarea 3D cu HP Sprout Pro PC

HP actualizează din nou inovativul HP Sprout PC, încearcând să integreze lumea reală în cea digitală. Desktop-ul all-in-one HP Sprout Pro este o versiune uprgadată a Sprout-ului original și care păstrează două dintre caracteristicile cele mai distinctive: un touch pad sensitiv, în fața PC-ului și brațul care se extinde deasupra monitorului.

HP Sprout Pro PC

HP Sprout Pro PC

Padul este o pânză specială, pe care obiectele reale pot fi scanate de către aparatul de fotografiat în 3D din brațul monitorului. Brațul conține, de asemenea un proiector care afișează imaginile pe pad.

Cum functioneaza HP Sprout Pro?

Obiectele reale, cum ar fi o ceașcă de cafea pot fi scanate cu Sprout, după care o reprezentare 3D le afișează pe ecran. Modelele 3D pot fi transformate, remodelate, colorate sau trunchiate manual pe respectivul „Touch Mat”.

Imaginile generate de HP Sprout Pro pot fi exportate în Autodesk Meshmixer sau în programul Microsoft Builder 3D, pentru a fi pregătite pentru imprimare 3D. Imaginile pot fi folosite pentru proiectarea asistată de calculator, sau exportate în fișiere OBJ pentru utilizare în jocuri sau medii virtuale.

HP PC - 3D Reality

HP PC – 3D Reality

Touch Mat înlocuiește, de asemenea, și tastatura fizică, iar utilizatorii pot introduce pe o tastatură virtuală proiectele de pe pad. HP Sprout Pro oferă o cale mai ușoară și mai naturală pentru a digitaliza și manipula imaginile cu mâna.

HP Sprout Pro face parte din strategia HP de a aduce realitatea virtuală și augmentată pentru PC-uri și dispozitive mobile. Compania americană se concentrează pe crearea și manipularea Virtual si Audio Reality, dotând unitatea PC și cu căști. De asemenea, o importantă parte a strategiei este monitorul Zvr 23.6-inch, care permite utilizatorilor să modifice obiectele “în aer” cu un indicator-stylus și ochelari 3D.

foodini

Imprimanta 3D

Facebook, Google, Microsoft și Nvidia iau în calcul explorarea unor modalități de a combina lumi virtuale și reale pe o masă de calcul dotată cu un asfel de aparat.

Cât costă HP Sprout Pro PC?

HP Sprout este la începuturile sale și folosirea lui reprezintă un moment de cotitură pentru studenții ce doresc a descoperi utilizări interesante pentru acest desktop ieșit din comun. HP intenționează să doteze sute de școli americane cu HP Sprout. HP Sprout Pro va fi disponibil de luna viitoare la un preț de la $ 2.199 în sus, în funcție de configurația hardware.

Unitatea este dotată standard cu cel mai recent procesor Intel cu nume de cod i7 Skylake, cu un procesor grafic Nvidia GeForce GT 945A, 1TB de stocare și 8GB de memorie DDR4 (cu posibilități de upgrade la 16GB), Wi-Fi 802.11ac și Bluetooth 4.0. Unitatea are, de asemenea, două porturi USB 3.0, un slot pentru HDMI 1.4 și un port Ethernet.

1 thought on “Realitatea virtuala intalneste imprimarea 3D cu HP Sprout Pro PC

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.