Marathon M5 – telefonul cu 2 baterii

Există multe moduri în care o companie poate crește viața bateriei într-un smartphone. Se poate folosi un procesor mai eficient, se poate opta pentru un afișaj OLED, sau ar putea încorpora chiar un ecran ePaper pe spatele telefonului. Producătorul chinez Gionee a decis să invoce pricipiul Lamei lui Occam: în cazul în care o baterie permite unui telefon a rula pentru o anumită perioadă de timp, atunci cu siguranță cel mai simplu mod de a dubla perioada, este să încorporezi două, nu? Asta este exact ceea ce au făcut pentru noul smartphone Marathon M5.

Gionee-Marathon-M5

Gionee Marathon M5

Marathon M5 este un telefon Android de 5,5 inci care vine dotat cu o pereche de baterii fiecare de 3010mAh. Gionee susține că bateriile duale oferă atât de multă energie încât vei avea la dispoziție 62 de ore de timp de așteptare, cu doar 5% încărcare a bateriilor. Chiar și cu două baterii generoase în interior, Marathon M5 este încă surprinzător de subțire. Are doar 8.85mm grosime, ceea ce îl face cu aproximativ o jumătate de milimetru mai subțire decât un iPhone 4S. Ca și iPhone-ul respectiv, Marathon M5 are, de asemenea, o construcție „unibody” din aluminiu.

În timp ce viața baterieilor este un plus clar, Marathon M5 are o deficiență majoră: acel ecran de 5.5 inci are o rezoluție de doar 1280 x 720 pixeli. Rezoluția poate fi destul de bună pentru multă lume, deși procesorul telefonului, un Mediatek quad-core, memoria de 2GB de RAM, camera foto de 13MP, sloturile dual SIM și conexiunea 4G LTE sunt un pachet cu un preț de listă de doar 370 dolari.

Vom vedea Gionee Marathon M5 pe rafturile magazinelor din afara Chinei? Poate că nu, dar poate apărea în magazine și sub un nume de brand diferit. Alte companii precum „Blu” au oferit versiuni de telefoane re-branduite și înainte, iar acestea pot fi foarte interesate în a oferi clienților un telefon cu o viață a bateriei de excepție.

Să sperăm totuși că acele „pachete de putere” nu vor lua foc niciodată într-un buzunar. Am văzut ce fel de daune poate face o baterie și la alte modele.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.