HTC Desire 510

Unul dintre cele mai noi smartphone-uri de la HTC este HTC Desire 510, un telefon „economic”compatibil 4G, care rivalizează cu Motorola Moto G, și cu o etichetă de preț de 149£.

HTC Desire 510: Preț și disponibilitate

În primul rând HTC Desire 510 „strălucește” prin preț. Este cel mai ieftin smartphone compatibil 4G de la HTC până în prezent la £ 149 fiind la fel de ieftin ca popularul și impresionantul Motorola Moto G. Desire 510 este așteptat să fie disponibil pentru cumpărare cândva în această lună.

HTC Desire 510: Proiectare

Fiind un smartphone economic, nu e de mirare că veți avea o carcasă de plastic pe HTC Desire 510, deși atractivă, dar destul de evident mai ieftină decat la HTC Desire 610, care costă 239£. Totuși telefonul mai are încă cele două rame mari în partea de sus și de jos, ceea ce face dimensiunea totală a dispozitivului inutil de mare, lucru pe care l-am găsit întotdeauna frustrant. HTC Desire 510 este destul de gros la 10mm, dar mai subtire decat Moto G la 11mm.

htc-desire-510.1

HTC Desire 510

Greutatea este în jurul a 158g deci este un pic prea greu, mai ales având în vedere că afișajul de 4.7 inci este mai mic decât la multe smartphone-uri din top, mai subțiri și mai ușoare.
HTC Desire 510 este disponibil numai în negru sau alb, cu un finisaj lucios pentru modelul alb sau un finisaj mat pentru negru.

HTC Desire 510: Hardware

HTC Desire 510 are un ecran de 4.7 inci, deci are dimensiunea care pare a fi populară în rândul producătorilor în acest moment. Samsung Galaxy Alpha are și el un ecran de 4.7 inci și se zvonește că și iPhone 6 va avea un ecran de această mărime.
Cu toate acestea, ecranul este un pic dezamăgitor atunci când vine vorba de rezoluție. Aceasta este de doar 854 x 480 pixeli, ceea ce înseamnă o densitate a pixelilor scăzută, 208ppi, care este vizibilă de îndată ce începe să utilizați telefonul. Cea de a doua generație a Moto G oferă 294ppi, deci are un ecran mult mai frumos pentru acești bani.
În interiorul HTC Desire 510 găsim noul procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 410 la 1.2GHz, cu memorie de 1GB RAM, ceea ce ar putea însemna că este ușor mai rapid decât mulți dintre rivalii săi, cu procesoare Snapdragon 400 mai vechi. Acesta ar trebui să ofere viteză bună și putere pentru banii plătiți. Există doar 8GB de stocare încorporați, dar sunt expandabili până la 128 GB datorită unui slot microSD, care este ușor enervant ascuns sub capacul din spate al aparatului, fiind astfel un pic problematic de accesat. Noul Snapdragon 410 este ajutat de un procesor grafic Adreno 306 și alimentat de o baterie de 2100 mAh cu 17 ore de convorbire în 3G și un stand-by de 646 de ore.

HTC Desire 510

HTC Desire 510 Alb

În afară de 4G LTE, care este calitatea principală a acestui smartphone ieftin, HTC Desire 510 oferă și Bluetooth 4.0, WiFi (deși nu cel rapid, 11ac), GPS și DLNA, atunci când vine vorba de conectivitate. Nu are NFC sau IR Blaster, dar asta nu e de mirare pentru un dispozitiv economic.

HTC Desire 510: Camera

Camera foto principală din spate a HTC Desire 510 nu este extraordinară, la 5Mp, deși are suport pentru înregistrare video 1080p. Camera cu care din față pentru „selfie”este de doar 0,3 MP și oferă doar înregistrare video VGA, așa că ideal pentru iubitorii de „selfie’s” ar fi să încerce Nokia Lumia 830, deși la un preț evident mai mare.

HTC Desire 510: Software

HTC Desire 510 ruleaza același Android 4.4 KitKat cu interfață de utilizator „HTC Sense”, care vine cu mai multe aplicații incluse ale HTC, inclusiv BlinkFeed. Ne place HTC Sense pentru că are un design curat, minimalist și ușor de înțeles în navigare.

Concluzie

Deși ecranul și camerele de luat vederi de pe HTC Desire 510 sunt de o minimă calitate, acesta este un concurent puternic pe piața de smartphone-uri economice, mai ales din punctul de vedere al procesorului și a vitezei de reacție.

1 thought on “HTC Desire 510

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.