Xperia Z3 vs iPhone 6

Sony vs Apple

Xperia Z3 vs iPhone 6… Sony vs Apple… este o luptă clasică. Două telefoane de top și doi producători de tehnologie premium cu o cotă „hardcore” de fani – deranjați, garantat, de această comparație. Dar este o comparație importantă. Este rar ca atât Apple cât și Sony să-și actualizeze telefoanele de top în același timp, și ambele să fie în același moment în lupta de pe piață.
Și Sony Xperia Z3 și iPhone 6 sunt versiuni importante pentru producătorii acestora. Unele mărci, ca LG, HTC și Samsung au pornit, fără îndoială, înaintea Sony, iar Apple a fost lăsat cu siguranță în urmă, în ultimii ani, în ceea ce privește upgrade-urile smartphone-urilor lor emblematice. Totuși acestea nu par să fi afectat nici Sony și nici cota de piață a Apple sau profitabilitatea companiilor, dar pe măsură ce piața pentru smartphone-uri se va maturiza în următorii doi ani, se poate dovedi o caracteristică destul de critică pentru soarta ambilor giganți.

xperia-z3-iphone-6

Xperia Z3 vs iPhone 6

Aici vom compara noul smartphone emblematic de la Sony și cel al Apple. Xperia Z3 vs 6 iPhone s-a bazat pe teste, pe caracteristici și pe impactul asupra pieței.

Preț și disponibilitate

Cel mai interesant lucru de remarcat aici este schimbarea din piață. Acum câțiva ani iPhone a fost telefonul scump și telefoane Android concurau din punctul de vedere al prețului, acum telefonul de la Apple, poate părea mai ieftin decât Xperia Z3, în funcție de capacitatea de stocare.
De exemplu pe piața din Marea Britanie iPhone 6 începe de la 539£ cu TVA inclus pentru modelul de 16GB. Probabil veți avea nevoie de mai mult spațiu și 64GB te poate costa 619£, pe când pentru 128GB ai de plătit 699£. Xperia Z3 pe de altă parte va intra la vanzare în Marea Britanie la un moment dat, luna aceasta la 549£ cu TVA pentru modelul de 16GB. Există și un model de 32GB care va fi disponibil în unele țări dar nu este confirmat încă pentru Marea Britanie.

Specificații

Să începem cu lucrurile importante: puterea de procesare brută.

Xperia Z3 vine cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 (încă nu pe 64 de biți – acesta fiind în curs de pregătire pentru Android L). Procesorul este tactat la 2.5GHz și asociat cu 3GB de memorie RAM.
iPhone 6 vine cu un procesor Apple a A8. Dar nu vă lăsați păcăliți de brandingul de la Apple, acesta este un cip dual-core ce rulează la 1,4 GHz. Și are doar 1GB de memorie RAM.

Comparatie, noile telefoane 2014

Comparatie, noile telefoane

Deci, Xperia este cu siguranță mai puternic decât iPhone. În cazul în care puterea factorul dvs. determinant, nu există nici un concurs aici. Cu toate acestea, în cazul în care optați pentru viteza și capacitatea de reacție, mai degrabă decât pentru un număr de nuclee este important să subliniem, în folosul nostru că ambele telefoane sunt super-rapide. Într-adevăr, scorurile de referință sintetice iPhone-ului sunt excelente. Apropierea în scorurile de test vine de la softul folosit de cele două telefoane. iOS 7 (sau 8 în viitorul apropiat) este mult mai echilibrat și ergonomic decât Android, unde Google și ceilalți dezvoltatori mai au mult de lucru până să ajungă din urmă Apple.
Este posibil, dacă aveți mai multă putere de procesare, ca telefoanele de la Sony să fie mai capabile. Poate am putea postula și că Xperia este mai bun pentru jocurile de top, de asemenea. Greu de spus. Am discutat despre opțiunile de stocare înainte, dar este important să arătăm că Sony oferă și stocare externă sub forma unui slot pentru card microSD, care poate mări capacitatea până la 128GB, dar acest lucru influențează în mod negativ prețul pe total. Lui Apple nu-i place stocarea expandabilă – spune compania – deoarece aceasta poate afecta performanța. Asta se simte din ce în ce mult ca o atitudine anacronică și preferăm telefonul Sony, cu privire la acest subiect. Dă-ne și stocare expandabilă, Apple!
Atât iPhone 6 și cât și Xperia Z3 folosesc Wi-Fi 802.11ac și Bluetooth 4.0 și ambele sunt telefoane LTE 4G. Xperia Z3 are o baterie Li-Ion 3100mAh non-detașabilă, iPhone 6 una tot non-detașabilă Li-Po de 1810 mAh. În mod evident bateria iPhone este mai mică, dar amintiți-vă de beneficiul unui procesor mai mic și mai puțină memorie RAM, care vor folosi și mai puțină energie. Și cel mai mare ucigaș al bateriei? Ecranul mai mare. Pe care …

Ecranul

Sony Xperia Z3 are un touchscreen capacitiv LCD IPS, oferind 16M (milioane) de culori. Este un display de 5.2 inci, cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Acesta oferă o densitate a pixelilor de 424 ppi – nu chiar spre cele mai bune display-uri QuadHD, dar destul de impresionant, cu toate acestea. Sony oferă o tehnologie solidă și impresionantă de afișare și cu tehnologia Triluminos și X-Reality (contrast intuitiv al ecranului). Tehnologiile „sună” pompos… cu toate acestea, Xperia Z3 are un ecran impresionant.
În cazul iPhone 6 avem display de 4.7 inci. Este un ecran tactil capacitativ LCD LED-backlit IPS, cu doar 16M culori. Așa cum v-ați aștepta, sticla este dotată custrat oleophobic pentru rezistență. Rezoluția acestui ecran este de 1334 x 750 pixeli, cu o densitate a pixelilor de 326 ppi. „Seamănă” foarte mult cu un ecran de iPhone: contrastant, „sharp” și plin de culoare, cu o reproducere a culorilor realiste și unghiuri de vizualizare foarte bune.
Ambele afișează bine, dar dacă le pui unul lângă altul trebuie să spunem că preferăm Sony. Ne pare rău Apple, dar ai pierdut teren cu aceste scoruri de când cu dezvoltarea non-sensului „retina”. (a se vedea, de asemenea: iPhone 6 vs iPhone 6 Plus: care iPhone nou este cel mai bun?)

Proiectare și construcție

Xperia Z3 utilizează, de acum clasica formă a unui smartphone Xperia: pătrată, cu butoanele montate lateral și colțuri rotunjite. Acest stil continuă cu combinația de sticlă și aluminiu și cu introducerea la coțuri a nylonului care ar trebui să prevină deteriorarea în cazul când scăpați din mână telefonul. Sony continuă să ofere protecție la praf și rezistență la apă, astfel că toate porturile înafară de mufa pentru căști sunt acoperite de clapete. Telefonul este evaluat IP68, ceea ce înseamnă o protecție un pic mai mare la praf și poate fi scufundat în apă până la 1,5 m adâncime, timp de 30 minute. Veți observa că sunt și noi culori disponibile, în afară de alb și negru, astfel încât veți putea alege și un verde argintiu sau cupru (un fel de auriu).
Noul Xperia Z3 are 7,3 mm grosime și cântărește 152 g. Cu toate acestea, la 146 x 72 mm este totuși un telefon mare. Prin contrast, la 138.1 x 67 x 6,9 mm iPhone-ul 6 nu este chiar un telefon mic, dar este, de asemenea, neobișnuit de subțire și mai mic decât Xperia Z3, în general. La 129 g este și foarte ușor pentru un smartphone cu ecran mare: așa cum v-ați așteptat de la Apple. Dacă vrei un telefon cu ecran mare și cu un șasiu mai mic alege iPhone în loc de Sony.
iPhone 6 este un dispozitiv foarte diferit de iPhone-ul din ultimii patru ani. Noile telefoane

iPhone 6

iPhone 6

au margini rotunjite – nu doar metalul, dar și marginile sticlei sunt cu față curbată. Aceasta și subțirimea ansamblului îl face să se simtă foarte confortabil în mână.
Deși am prefera design-ul iPhone-ului și caracteristicile Xperia Z3, totuși telefonul de la Sony este indiscutabil mai robust și protejat la apă și praf.

Camerele foto

iPhone 6 folosește o camera principală de 8MP cu captură video la 1080p cu până la 60fps și 720p la 240fps. În contrast, Xperia Z3 oferă o cameră de 20.7 megapixeli cu captură video de până la 2160 pixeli la 30fps, 1080p la 60 fps și 720p la 120 fps. De asemenea, avem și o cameră video HDR.
În față ambele telefoane au camere web, iPhone 6 la 1.2MP și Sony o cameră de 2.2Mp. Totuși, nu poți judeca pe deplin o cameră foto în funcție doar de specificațiile sale… alte teste ale celor două telefoane, în viitor.

Software-ul

Android vs iOS, aceasta este dilema. Android nu mai este ceea ce obișnuia să fie: dacă sunteti nou în acest joc al telefoanelor, încă nu există un câștigător clar. Acestea două sunt cele mai bune sisteme de operare mobile de până acum, alegerea cea mai potrivită făcându-se foarte subiectiv. Judecata ar trebui făcută după o folosire mai îndelungată a ambelor și apoi comparate. Comparațiile după manevrări de câte cinci minute in magazinele reprezentanțelor nu oferă mare lucru.

xperia-z3

Sony Xperia Z3 – Waterproof

În esență, dacă sunteți un utilizator iOS pe termen lung, probabil că cel mai bun lucru este să rămâi cu ceea ce știi. Ați cheltuit, aproape sigur, o mulțime de bani pe aplicații pe care nu le veți mai găsi în noul Android. Dar este de valoare să știți că fișierele de muzică iTunes vor funcționa totuși și pe Android, iar Android oferă și el posibilitatea de cumpărături de muzică, filme, cărți și emisiuni TV.

Care este cel mai bun?

Deci, iată două smartphone-uri mari, din partea de sus a arborelui genealogic al portabilelor, dar dacă sunteți un „fanboy” al Apple veți rămâne pe iTunes și App Store. „Fandroizii” vor jura că Sony e superior. Cel mai neobișnuit este că Apple acum este un picuț mai ieftin, dar Xperia Z3 este înaintea lui prin specificațiile hardware. Acolo ne-am băga banii, în principal din cauza capacitășii de stocare expandabile și a ecranului construit mai bine și mai robust. Dar iPhone 6 este un mare pas înainte pentru Apple, iar acesta nu este deloc o afacere proastă, chiar și înainte de apariția noului sistem iOS 8 care va lămuri credem noi, spre perfecțiune, folosirea celebrului și mult-așteptatului telefon.

Vezi și Sony Xperia Z3 vs Samsung Galaxy S5!

4 thoughts on “Xperia Z3 vs iPhone 6

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.