Xiaomi lanseaza prima tableta, MiPad

xiaomi-mipad

Xiaomi, popularul producator de smartphone-uri din China, a lansat prima sa tabletă de 7.9 – inci, Mi Pad, astăzi. Aceasta este de o izbitoare asemănare cu iPad Mini al Apple. Iată :

Xiaomi MiPad

Xiaomi MiPad

Cateva date despre noul MiPad de la Xiaomi:

Ecranul are aceeași rezoluție ca și iPad Mini, ecran Retina (2048 x 1536 pixeli) si ruleaza o versiunee de Android modificată de Xiaomi, numită MIUI. Deoarece o mulțime de servicii Google sunt interzise în China, Xiaomi aduce modificări importante softului Android, cu propriile aplicații pentru cartografiere, e-mail, mesagerie, etc.
De data aceasta însă, Xiaomi proiectat MIUI în așa fel încât să arate foarte mult ca iOS 7, sistemul de operare pentru iPhone și iPad, și care a primit un nou look, mai colorat, anul trecut.

Mi Pad va veni, de asemenea, într- o mulțime de culori diferite. Acesta va costa echivalentul a aproximativ 240 dolari. Ca și iPhone 5C, culorile sistemului de operare se vor potrivi cu corpul exterior.

Arată ca și cum iPhone 5C și iPad Mini au locuit âmpreună și au avut un copil:

Xiaomi MiPad

Xiaomi MiPad

Xiaomi este una dintre cele mai celebre companii de telefonie mobilă în acest moment. Ea produce smartphone-uri Android de înaltă calitate, dar le vinde cu niște reduceri uneori foarte abrupte față de produsele de aceeași calitate din vest. Fanii din China le iubesc și noile modele, de multe ori se vând în termen de câteva minute. În acest an, Xiaomi are în plan extinderea afacerilor în afara Chinei, pe piețele unor țări precum Brazilia și Rusia.
In aceasta lună, firma de cercetare Canalys a declarat despre Xiaomi că au avut o cotă de piață în domeniul smartphone-urilor, mai mare decât Apple, în China, ceea ce face din Xiaomi al treilea mare producator de smartphone-uri din țară, după Samsung și Lenovo.
O mulțime de oameni numesc Xiaomi “Apple of China”, nu doar pentru că produsele sale arată ca Apple, dar și pentru că provoacă aceeași fervoare și fannatism ca și Apple în țările occidentale. Evenimente lansărilor de la Xiaomi sunt adesea pline de țipete și euforie. Și chiar și CEO-ul companiei, Lei Jun, imită „stilul Steve Jobs”, pe scenă, cu blugi și un tricou negru.

Singura întrebare nepusă încă, rămâne cea a datei procesului prin care Apple vor dori să-și protejeze marca de „originalii copiatori de la Xiaomi”…

5 thoughts on “Xiaomi lanseaza prima tableta, MiPad

  1. marius says:

    în China, ceea ce face din Xiaomi al treilea mare producator de smartphone-uri din țară, după Samsung și Lenovo.

    bulshit: samsung e din PR of Coreea

    1. admin says:

      Samsung (o companie sudcoreeana – nu are nici o legatură cu “People’s Republic of Korea”) si Lenovo (companie chineza) produc si ele smartphone-uri in China… chiar si Apple isi produce iPhone-ul in China, deci si Apple este un producator „chinez”, care-va-sa-zică… de fapt articolul se refera la producatorii de aparate din tara respectiva, nu la producatorii “chinezi” de acolo 🙂

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.