Vorbește cu Mâna: Nu e o glumă! E un telefon… sau manușă?

Un designer britanic dezvoltă o mănușă, care funcționează ca un telefon. Da, cu care vorbești în degetul mic. De ce nu a inventat Google asta? Am avut impresia de ceva timp că Google se gândeste la toate…
Această impresie a fost stimulată în principal de către Google, care se părea că intenționează nu numai să știe tot ce fac acum, dar să stie si tot ce voi dori să fac în viitor.

O mănușă cu stil…

Dar apoi am văzut imagini cu un om care vorbește la o mănușă, în degetul mic și m-am gândit: “Musai trebuie să fie britanic”.
Acest lucru, într-adevăr, s-a dovedit a fi adevărat. Pentru că Sean Miles de la “Designworks” din Marea Britanie a decis că adevărata bucurie a unei tehnologii gadget, ar fi o mănușă telefon la care puteți vorbi.
Cel puțin asta e ceea ce se pare că apare în această demonstrație prezentată de BBC.

mănușă telefon

mănușă telefon

Această demostratie arată cu siguranță ca fiind cea mai apropiată de expresia: “Talk to the hand!” (“Vorbește cu mana!”). Asculți la degetul mare. Si vorbești cu degetul mic. Vă amintiți gestul? Îmi pot imagina doar milioanele de tocilari și adolescenți disperati să contopească intr-o mănușă, apiratiile de Michael Jackson. Probabil că ar plăti cu siguranță o avere să pună mâna pe și în mănușă.

Mănușa-Telefon la vanzare?

Din păcate, această mănușă nu este un proiect comercial. Britanicii au considerat de multe ori comerțul ca fiind  sub nivelul lor de civilizatie. În schimb, Miles a fost abordat de către compania de telefonie “O2 Recycling” pentru a crea experimente cu această mănușă. Ultimul proiect fiind un foarte igienic pantof-telefon… Aici, a spus Miles, cel mai mare obstacol în calea sa a fost de a integra tehnologia cu materialul din mănuși. El a folosit un dispozitiv Bluetooth, iar principiile sunt la fel de simple ca și mănușa în sine: receptorul este în degetul mare, microfonul este în degetul mic.

HiCall-bluetooth-gloves-by-hiFun-2

Mănușa Telefon – diferite sexe si durate de convorbire

Miles a încercat pur si simplu să ia un obiect de zi cu zi și să-l transforme în tehnologie utilizabilă, mai degrabă decât a-i forța chiar și cei care nu poartă ochelari să arate a oameni dintr-un viitor indepărtat (vezi “Google Glasses”).
În curând, probabil, fiecare element despre care noi în prezent credem este pur și simplu îmbrăcăminte va avea brusc o utilizare tehnologică simultan cu actuala sa folosintă.
Cine stie, poate ne vom alege in viitor cu blugi-speaker sau chiloți cu masaj?

 

2 thoughts on “Vorbește cu Mâna: Nu e o glumă! E un telefon… sau manușă?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.