Virtual Reality cu Nvidia GeForce GTX 980

nvidia

Constructorii entuziaști de PC-uri, nepregătiți financiar, ar putea să nu dorească să citească mai departe. Nvidia a anunțat pentru lansare prima linie de carduri video cu noul GPU high-end, pentru a profita de arhitectura eficientă energetic Maxwell și proiectată special pentru realitatea virtuală, toate acestea în noua serie Nvidia GeForce GTX 980 și 970. Nvidia a făcut anunțul la „Game24”, o celebrare internațională a tot ce înseamnă PC.
Deci, ce face din noua arhitectură Maxwell un „top dog”? Nvidia susține că o nouă tehnologie anti-aliasing numită „Multi-Frame Sampled Anti-Aliasing” poate produce o imagine cu de 4 ori mai mult „anti-aliasing” în multiusampling, la viteze MSAA duble. Acest lucru, împreună cu capacitatea de a produce imagini 4K și posibilitatea de a le diminua la rezoluții native, înseamnă că vom vedea imagini chiar mai curate într-o și mai mică fracțiune de timp. Nvidia GeForce GTX 980 și 970 sunt, de asemenea, primele două GPU-uri de la Nvidia construite având realitatea virtuală în minte.

nvidia_geforce_gtx_980

Nvidia GeForce GTX 980

„Am construit Unreal Engine 4, folosind arhitectura Nvidia Kepler, dar GPU-urile de la Nvidia GTX 980 și 970 se bazează pe noua arhitectură Maxwell, sunt cele mai puternice la ora actuală și sunt eficiente pentru crearea de detalii în scene fără precedent pe PC-ul și aparatul dv. VR, chiar acum”, a declarat Tim Sweeney , fondator și CEO al „Epic Games”, într-un comunicat de presă. „Dezvoltatorii noștri au împins la limita posibilului grafica high-end cu aceste noi GPU Maxwell”.

Nvidia GTX 980 – Legături Virtuale

GPU-urile includ un nou SDK Nvidia numit „VR Direct”, conceput pentru a oferi jocuri în rate mari de cadre cu latență scăzută pe caști de realitate virtuală create în prezent.
„VR Direct” lucrează cu ochelarii, de exemplu ai „Oculus Rift”, pentru a crea experiențe 3D în jocurile PC, inclusiv cateva noi apariții, prezente și la evenimentul „Game24” organizat de Nvidia.

Dezvoltatorii pot folosi video cardurile și în construcții SLI (două carduri) pentru a atribui mai multe GPU-uri pentru fiecare ochi, plus o caracteristică numit „Asynchronous Warp” ce va reduce latența la jumătate. Cu „VR Direct”, imaginile prelucrate cu noile unități de procesare grafică se vor ajusta instantaneu, pentru ca jucătorii să-și poată mișca capul, fără a fi nevoie ca imaginea să se reproducă din nou, reducând foarte mult efectul de sacadare, experimentat cu greu (și uneori cu grețuri…) de purtătorii noilor căști VR.

Nvidia GTX 980 - Oculus Rift 2

Nvidia GTX 980 – Oculus Rift 2

Platforma este compatibil cu o serie de dispozitive VR, dar, de asemenea, permite jucătorilor să joace titluri de jocuri mai vechi pe căști, chiar și unele care nu au fost făcute inițial pentru realitatea virtuală, atât de captivantă la ora aceasta.

Dacă vă mai amintiți lansarea noului cip Maxwell, Nvidia a ținut să sublinieze că acesta oferă cu 35% mai multă performanță per nucleu Cuda și pe sarcini de lucru cu „shader limitat”. Era partea cea mai înspăimântătoare a tuturor jocurilor, așa-i? Jocurile devoratoare de procesor, cum ar fi „Metro: Last Light” pot rula de fapt mult mai repede decât cele 30 de fps („frames per second”) amărâte de până acum, folosind noile nuclee, cu setările la „ultra”.

maxwell_gm204

Noul cip Maxwell

GPU-urile plăcilor grafice Nvidia GTX 980 și GTX 970 sunt disponibile începand de astăzi la producătorii obișnuiți (Asus, EVGA, Gigabyte, MSI, PNY …) și ar trebui să înceapă să upgradeze PC-urile jucătorilor cât mai repede.
Tarifarea este de așteptat să înceapă de la 549 dolari pentru Nvidia GTX 980 și 329 dolari pentru GTX 970. Iată cum se vor pierde banii, strânși cu atâta grijă, pentru noul iPhone 6

2 thoughts on “Virtual Reality cu Nvidia GeForce GTX 980

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.