Toshiba Kirabook 13 i7s Touch

toshiba-kirabook2014

Toshiba Kirabook 13 Touch i7s (la circa 1,699$) este un ultrabook de lux cu un aspect egalat doar de componentele puternice din interior. Ecranul „touch”, genial, cu o rezoluție de 2560×1440 pixeli și a patra generație de procesoare Intel Core i7 sunt cele mai mari îmbunătățiri la componente, găsite acum la Toshiba față de ediția de anul trecut. Se mai adaugă la noua calitate și faptul că sistemul împachetează atât de multă putere într-un aparat cu o greutate mai mică de trei kilograme. Dacă sunteți în căutarea unui laptop de lux și sunteți dispus să investiți bani serioși, Toshiba Kirabook 13 i7s ar trebui să fie în partea de sus a listei de cumpărături.

Proiectare si Caracteristici pentru Toshiba Kirabook 13 i7s Touch

La exterior Kirabook 13 i7s Touch este neschimbat față de precedentul Toshiba Kirabook. Ambele au același corp din aliaj de magneziu, care măsoară aproximativ 0,7×12,5×8.25 inci (HWD). Un model de fagure introdus în structura panourilor de magneziu oferă o mai mare protecție sistemului, de altfel foarte flexibil, și ajută la menținerea greutății minime de numai 1,25 kg. Greutatea este apropiată de cea a tabletei Microsoft Surface Pro 3.

toshiba-kirabook

Toshiba Kirabook – Porturi

Ecranul este luminos și clar, după cum am spus cu o rezoluție de 2560×1440 pixeli. Alte sisteme cu rezoluție mai mare de 1080p (1.920×1080), includ susnumitul Surface Pro 3 (2160×1440), Apple MacBook Pro 13-inch din 2013 la 2560×1600 și Samsung Ativ Book 9 Plus la 3200×1800 pixeli. Singurul dezavantaj la ecranul de înaltă rezoluție este atunci când utilizați aplicații care nu pot scala interfața utilizatorului pentru a o potrivi la rezoluția ecranului. Totuși aplicațiile Windows 8 arată bine pe ecran.
Ecranul tresare ușor când îl atingeți, dar se stabilizează repede. Rama este un pic cam subțire, dar trecând de mai multe ori peste marginea ecranului pentru a activa bara „Charms”, veți învăța repede limitele de mișcare și „touch-ul” va deveni a doua natură destul de rapid. (Unii oameni preferă o margine mai lată, astfel încât degetul să aibă o zonă de stop în afara ecranului).
În ciuda șasiului foarte subțire, există un număr decent de porturi I/O și o conectivitate excelentă. Sunt trei porturi USB 3.0, un cititor de carduri SD și un port HDMI. Conexiunile wireless ale sistemului sunt Bluetooth 4.0, Wi-Fi dual-band (2,4 GHz și 5GHz) 802.11a/b/g/n și WiDi. Nu este prezent un port Ethernet, dar într-adevăr nici nu este loc pentru unul. Kirabook are o baterie sigilată, spre deosebire de Toshiba Portege R30-A1302 sau Dell Latitude e7440 Touch cu baterii detașabile.

Toshiba Kirabook 13 i7s Touch

Toshiba Kirabook 13 i7s Touch – Taste Luminate

Tastatura cu iluminare din spate este confortabilă de utilizat și multi-touch touchpad-ul dintr-o bucată are un click mecanic satisfăcător atunci când apăsați pe suprafața lui. Tastele sunt ușor concave, dar sunt mult mai puțin adânci decât tastele profunde „franțuzești” de pe Dell XPS 13 Touch. Tastele funcționale din partea de sus a tastaturii se folosesc în primul rând pentru funcțiile multimedia; va trebui să țineți apăsată tasta Fn pentru a ajunge la F1 până la F12. Pentru că Toshiba își propune o portabilitate maximă, tastele funcționale și tastele de navigare auxiliare, cum ar fi „Page Up”, „Page Down” și „Del” sunt mici.

Stocarea SSD de 256GB vine cu câteva aplicații utile, cum ar fi „Adobe Photoshop Elements 11” și „Premiere Elements 11”. Sistemul este vândut și cu doi ani de actualizări pentru Norton Internet Security și Norton Anti-Theft; cele mai multe laptopuri de la concurență au doar 90 de zile sau maxim un an. Alte aplicații preîncărcate (în cea mai mare parte, gratuite) ce includ „Amazon”, „Dragon Assistant”, „eBay”, „Hulu Plus”, „Kindle”, „Microsoft Office Trial” și Netflix (în USA). Ultrabook-ul vine cu o garanție de doi ani și o linie de suport tehnic specializat.

Performanța Toshiba Kirabook 13 i7s Touch

Toshiba Kirabook 13 i7s Touch este echipat cu un procesor Intel Core i7-4500U cu Intel HD Graphics 4400, 8GB de memorie și stocare SSD de 256GB. Sistemul a avut un rezultat foarte bun pe testul convențional PCMark 8 Work, marcând 2581 de puncte. Acest rezultat îl situează chiar în spatele Microsoft Surface Pro 3, sistemul comportându-se bine și în testele pe „Handbrake” (03:12) și „Photoshop CS6” (04:37), împărțind aceste victorii cu Surface Pro 3 (02:59 și respectiv 04:48).

Toshiba Kirabook 13 i7s Touch

Toshiba Kirabook 13 i7s Touch – 1,78 cm grosime

În testul nostru pentru viața bateriei, Toshiba Kirabook 13 i7s Touch a rezistat 8 ore și 44 minute, ceea ce este cu aproape trei ore mai mult decât predecesorul său, originalul Kirabook (cu doar 05:50). Îmbunătățirea se datorează în mare măsură celei de-a patra generație a Intel Core i7 și a noului model de procesor care necesită așa de puțină energie. Pentru comparație, Toshiba Kirabook 13 i7s Touch a rulat mai mult decât Lenovo ThinkPad X1 Carbon Touch (04:36), deși nici pe departe atât cât Apple MacBook Pro 13-inch (11:26).

Cu un ecran WQHD strălucitor și luminos și cu o performanță hardware potrivită acestuia, Toshiba Kirabook 13 i7s Touch câștigă multe puncte pentru ultrabook „high-end”. Desi este un pic mai scump, noul Kirabook, cu componentele premium găzduit într-un pachet atractiv, care cântărește doar 1,25 kg, reprezintă multă valoare pentru banii în plus ceruți. Își „dezorientează” adversarii și arată bine în timp ce o face. Asta poate fi o formulă câștigătoare pentru un laptop „top-notch”, dacă aveți nevoie vreodată de una.

2 thoughts on “Toshiba Kirabook 13 i7s Touch

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.