Teste: Nokia Lumia Icon (Verizon Wireless)

Daca iei cele mai bune parti ale superbului smartphone Lumia 1520, le ambalezi într-un corp de policarbonat, metalic si elegant de Lumia 925, vei obține ceva apropiat de cel mai recent Nokia Windows Phone, Lumia Icon, disponibil exclusiv in reteaua americana Verizon Wireless pentru 199.99 dolari cu un contract pe doi ani. Această oferta exclusiva este totusi o rusine pentru că Lumia Icon este un smartphone care uimeste absolut, imbinand designul si camera foto a Nokia într-un dispozitiv complet, care este aproape fără nici un compromis. Acestea sunt cea mai bună reprezentare a noului Windows Phone si sigur va atrage priviri de la fanii Android si iPhone deopotrivă.

Proiectare, Caracteristici si Calitate – Nokia Lumia Icon

Lumia Icon este un dispozitiv bijuterie, cu o ramă mată de metal si policarbonat. Se renunță la figura moale, rotunjita a Lumia 925, optând pentru silueta mai pătrata a Lumia 928, fiind ultima colaborare intre Verizon si Nokia. Întregul pachet are o suprafață foarte “a la” Microsoft, cu marginea de metal argintiu ce aminteste de finisajul VaporMg al Microsoft. Lumia Icon nu este deosebit de subțire sau usor la 5,39 x 2,79 x 0,39 inci (HWD) si 166 grame, dar este extrem de bine construit, doar cu o minora vina pentru butoanele “power”, “volum” si “photo”, metalice, de-a lungul marginii din dreapta, care se simt superficiale si un pic nesigure. Unitatea noastră de test a venit într- un finisaj alb si argintiu care arata mai profesionist decât luciosul Lumia 1520. Este, de asemenea, disponibil si în negru mat.

Nokia Lumia Icon

Nokia Lumia Icon

Nokia a ambalat un smartphone de 5 inci, cu display OLED la 1080p în mai mult sau mai puțin aceleasi dimensiuni ca si telefoanele sale cu ecran de 4.5 inci. Cu o densitate a pixelilor de 441 ppi si contrastul luminos al OLED, Lumia Icon are unul dintre cele mai bune display-uri la ora actuala. Este mai strălucitor decât display-ul AMOLED de la Samsung Galaxy S4 si în acelasi timp nu la fel de luminos ca Apple iPhone 5s , ceea ce il face foarte vizibil în aer liber si în lumină puternică. Culorile într-adevăr ies in evidenta prin  vibrația tipică a panourilor OLED, dar, de asemenea, Nokia vă permite să reglați temperatura de culoare si saturația pentru orice nevoie. Unghiul de vizualizare este excelent si există un mod pentru sensibilitate ridicată, astfel încât să puteți folosi Lumia Icon si cu mănusi.

Lumia Icon suporta reteaua Verizon 3G EVDO Rev A ( 850/1900MHz ) si rețelele LTE ( 700/1700MHz ), cu suport GSM la nivel mondial (850/900/1800/1900MHz) si UMTS (850/900/1900/2100MHz). Am pus fata in fata Lumia Icon împotriva iPhone 5s si Galaxy S4, toate pe reteaua Verizon. In teste “side -by-side” de viteza, Lumia Icon a descarcat cam 20 – 25Mbps si a incarcat la 10 – 13Mbps, în timp ce S4 a planat aproape de 20Mbps download si 8 – 12Mbps upload iar 5S iPhone s-a luptat pentru a sparge 1Mbps la download sau upload. Poți să spui “Smoked by WindowsPhone”? Cu toată seriozitatea, Lumia Icon a folosit la maxim viteza excelenta pe reteaua LTE, dar asta e probabil din cauza suportului special acordat de Verizon pe mult mai puțin aglomerata retea AWS LTE, la care iPhone 5s nu s-a putut conecta. S4, care, de asemenea, avea suportt AWS, a ajuns foarte aproape de pictograma Lumia si l-a si batut în câteva rulari. De asemenea, la bord are Bluetooth 4.0, NFC, GPS, si dual-band 802.11b/g/n/ac Wi -Fi. Am testat si vitezele Wi – Fi într-o rețea de 5GHz corporativă. iPhone 5S a ajuns la 45Mbps download/upload umilind si Icon si S4, ce au atins doar o medie de 35Mbps download si 11Mbps upload.

Am testat calitatea convorbirii în New York City, din nou cu Lumia Icon împotriva Galaxy S4, unde am o constatat calitate buna în mod constant la apeluri. Am ținut ambele smartphone-uri deschise, în acelasi timp, si am lăsat un mesaj vocal identic pe fiecare. Transmisiile parcurse prin microfonul Icon-ului sunau foarte incarcate cu un nivel de frecventa joasa mai ridicat. Am observat un pic mai mult zgomot static la Lumia Icon, iar vocea mea suna cam nazal, în timp ce la S4 s-a păstrat un ton mai natural. Volumul căstilor e destul de tare iar vocile au un sunet clar, dar cum vă apropiați de volum maxim sunetul se poate distorsiona. Anularea zgomotului a fost buna în testele mele, semanand cam cu niste saci de nisip tarati pe podea de ciment. Atunci când esti în miscare, unele zgomote de vânt patrund in microfon si sunt redate. Difuzorul castilor este potrivit pentru utilizarea “hands-free” în locații mai silențioase, dar se lupta din greu pentru a reduce zgomotul in exterior.

Nokia Lumia Icon

Nokia Lumia Icon

Lumia Icon are o baterie de 2420mAh si pare un pic cam mica în comparație cu cea de 2600mAh a lui S4 si cea de 3000mAh a LG G2. Testam inca bateria pentru Lumia Icon, si vom raporta atunci când vom avea rezultate concludente.

Performanță, SO  si Apps pentru Lumia Icon

Lumia Icon vine echipat cu un procesor quad-core Snapdragon 800 de 2.26GHz cu 2GB RAM, aceeasi configuratie găsita pe Lumia 1520 si celelalte emblematice telefoane Android, cum ar fi Nexus 5. Nu am avut nici o problemă in a rula jocuri grafice intensive, cum ar fi “Asphalt 8” fără lag-uri, omiteri de cadre, sau inghetarea fundalului. Windows Phone 8 ruleaza rapid si receptiv, dar IE 10 nu este la fel de eficient ca si alte browsere pentru telefoane mobile, avand scoruri mai mici in Browsermark decât iPhone 5s si Galaxy S4.

Am descris deja sistemul Windows Phone 8  în profunzime, astfel încât puteti verifica acolo detaliile. Lumia Icon susține trei coloane pe desktop în loc de două, si dacă micsorati iconitele, puteți folosi până la 30 pe ecran, fără a derula. Interfața Windows străluceste insa pe acest smartphone la marimi mari, servind informații relevante care se reîmprospătează automat.

Nokia Lumia Icon

Nokia Lumia Icon

Ca aplicatii aveti Office Mobile in mod oficial, dar cu toate aceleasi limitări de formatare ca si pe alte dispozitive Windows Phone. Si, după cum am spus în trecut, Windows Phone va fi mult mai atractiv pentru utilizatorii puternic legati de serviciile Microsoft, cum ar fi Outlook e-mail, One Drive (anterior SkyDrive),  Xbox, muzică si video. Cei care sunt obisnuiti cu serviciile Google ar putea sfârsi prin avea un sentiment tulbure ca sunt lăsati pe dinafară, pentru ca cele mai importante aplicatii Google cum ar fi Maps, Drive si YouTube sunt inexistente si vor trebui să se bazeze pe opțiunile mai puțin de încredere de la terți. Asta este într-adevăr cel mai mare deficit pe partea de aplicații pentru ca Windows Phone are acum si aplicații populare, cum ar fi Instagram, Vine si Spotify. Lista de jocuri pe Windows Phone, de asemenea, tinde să fie diferita de alte platforme mobile; există o multime de exclusivitati aici, dar cele de top de pe iOS nu apar prea des.

Nokia ofera o selecție puternică de aplicații la prima mana, inclusiv HERE Maps, Transit si Drive+ pentru navigare; Nokia Camera, Cinemagraph, Creative Studio, Refocus, si StoryTeller pentru foto si editari video, precum si o mica aplicatie strasnica numita Nokia Beamer. Beamer vă permite să direcționati browserele altor dispozitive la un site web special care prezintă un cod QR; scanati codul de pe Icon si apoi doar agitati usor telefonul pentru a partaja ecranul dvs. pe alte dispozitive. Când a fost activ, am fost capabili de partaja fotografii de la orice aplicație si am afisat fotografiile pe diverse ecrane. Există, de asemenea, aplicația Nokia Music, care redă muzică stocată la nivel local si are un magazin pentru descărcarea de albume sau de melodii si vă permite să descărcați sau partajati listele de redare de la MixRadio, statie intretinuta de Nokia.

Lumia Icon Video

Lumia Icon Video

Verizon a adăugat doar două dintre propriile aplicații, Verizon Tones si VZ Navigator, dar care nu servesc niciunui scop real. Ambele sunt usor de îndepărtat, una dintre frumusetile unui Windows Phone. Din spatiul de stocare total de 32GB, 23.44GB sunt disponibili pentru manevrare zilnica.

Suportul media si redarea este excelenta pe Lumia Icon. Windows Phone suporta muzică MP3, WMA, AAC împreună cu codari video MPEG4 si H.264 în MP4, AVI, MOV si WMV. Calitatea audio printr- un set de căsti cu fir este bogata si redata cu “mult suflet”. Aveți totusi posibilitatea să sapati în setările de tweak si in egalizatorul audio, pentru a-l face pe placul dumneavoastră. Nu aveti HBO Go sau Amazon Prime dar aveti (doar pe piata USA) Hulu Plus, Netflix si Xbox Video (plus suport pentru download fisiere video) iar filmele chiar arata excelent la 1080p desi nu ne-am bazat pe difuzorul telefonului.

By Eugene Kim, Jim Fisher

 

6 thoughts on “Teste: Nokia Lumia Icon (Verizon Wireless)

  1. Radu says:

    imi place acest telefon, desi nu se ridica la inaltimea unui sony z1s sau, si mai mult, la valoarea unui HTC One; speram sa vedem si pe piata noastra dar la preturile rezonabile din USA nu cele “fara simtire” din Romania…

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.