Teste: Acer Chromebook C720P-2600

Acer-C720P-Chromebook-indicator-lights

Permanentul acces la internet, împreună cu fiabilitatea crecuta și scăderea costurilor de stocare online, înseamnă că nu va trebui să renunți la prea multe pentru a înlocui laptop-ul actual sau desktop PC-ul cu un sistem Chrome OS, cum este Acer Chromebook C720P-2600 (299.99 dolari – aproximativ 1000 de lei noi). Acer Chromebook C720P-2600 are un ecran de 10 puncte tactile, dublu spatiu de stocare bazat pe SSD și un “styling” actualizat. Această nouă versiune este ultima noastra alegere pentru Editor’s Choice.

Acer Chromebook – Proiectare si Caracteristici

Acer Chromebook C720P-2600 dispune de un șasiu din policarbonat, similar cu stilul gasit la HP Chromebook 11. Are cu siguranță un aspect mai luminos și mai prietenos decât modele mai mult utilitaze de Samsung Chromebook Seria 3 (XE303C12) și Acer C720 Chromebook (C720 -2800). Acer C720P-2600 are o mărime confortabilă, tastatură stil chiclet, cu o adâncime la apăsare, relativ superficială. Tastarea este ușoară și confortabilă, iar trackpad-ul multitouch, decent ca dimensiuni, răspunde la miscări și indicii de navigare asa cum te-ai aștepta.

Acer Chromebook C720P-2600

Acer Chromebook C720P-2600

Upgrade-ul exclusiv fată de anteriorul Acer Chromebook este noua marime de 11.6 inci a sistemului, cu 1366×768 rezolutie, plus ecran tactil de 10 puncte. În timp ce sistemul de operare Chrome este ok in a acomoda funcționalitatea touch cu ecranul LED  backlit, sistemul este receptiv și funcționează bine pe ansamblu. Este util pentru jocuri orientate “touch”, cum ar fi Angry Birds și puteți naviga pe Web cu ușurință pe ecranul tactil sau cu un trackpad. Ecranul este solid  atunci când îl atingi. E luminos și clar, deși are unghiuri de vizionare ușor mai restrâns pentru clipuri video și imagini decât cele ale HP Chromebook 11. Ecranul IPS al acestui sistem este prezent si in cele mai bune dintre ofertele disponibile ale Chromebook-urilor de sub 1.500 dolari. Display-ul are control de stralucire, ceea ce înseamnă că vei putea folosi sistemul la fel de bine într-o cameră luminată sau întunecată.

Acer Chromebook

Acer Chromebook C720P-2600

Acer Chromebook C720P-2600 măsoară 0.8 x 11.25 x 8 inci (HWD) si cantareste 2,8 kilograme. Acest lucru face sistemul suficient de compact pentru a-l duce cu tine peste tot în campus, în cafenele, sau chiar pe naveta de zi cu zi. Având în vedere că este orientat catre Web, va trebui să vă asigurati că Wi – Fi este disponibil oriunde veti fi, sau aveti un telefon mobil cu hotspot Wi – Fi la îndemână (4G LTE nu este o opțiune pentru C720P-2600, pentru acest lucru căutati majoritatea Chromebook-uri în prezent pe piață). Sistemul va funcționa cu o selecție de aplicații Chrome de pe Internet, si offline, inclusiv Google Docs și de buzunar.

Pentru stocare locală, există un SSD de 32GB, care este dublu față de cei 16GB găsit pe cele mai multe Chromebook-uri bazate pe SSD. În plus, Acer oferă un spațiu de stocare de 100GB pe Google Drive cu posibilitate de cumpărare (după doi ani). Adăugarea de spatiu de stocare local este ușoară, folosind un slot special pentru card SD, deși nu recomandăm păstrarea unui card SD conectat tot timpul. Slotul pentru card SD este relativ superficial și cel puțin două treimi din card va iesi din laptop în timpul folosirii, ceea ce este un inconvenient.

Avem un port USB 2.0 si unul 3.0 pentru a conecta periferice externe. Există, insă, un port HDMI pentru conectarea sistemului la un ecran mare ca HDTV. Am conectat notebook-ul prin USB 3.0 și am transferat cu ușurință fișiere și am vizualizat video codate HD 1080p. Conectarea fie de 2,4 sau 5 GHz, 802.11a/b/g/n in rețelele Wi-Fi a fost rapidă, și va fi probabil calea principală de a interacționa cu datele tale și mass-media de pe net. Sistemul vine cu sistemul de operare Chrome pre-instalat, ceea ce înseamnă că cea mai mare parte de stocare locală este disponibilă. Chiar și după instalarea unor aplicatii offline, sistemul a rămas cu 23GB liberi în timp ce l-am testat timp de o săptămână. Acer Chromebook C720P – 2600 vine cu o garanție standard de un an.

Acer Chromebook – Performanță

Acer Chromebook C720P-2600 foloseste un procesor Haswell bazat pe Intel Celeron 2955U, 2GB de memorie DDR3L  și 32GB SSD. Această configurație înseamnă că interfața Chrome OS se deschide mai repede decât repornirea unui laptop cu un sistem tradițional de operare sau o tabletă cu iOS sau Android. A fost nevoie de aproximativ cinci-șase secunde pentru a ajunge la ecranul de login cu parolă și doar câteva secunde pentru a aduce paginile noastre “home” în Chrome. Nu aveti nevoie nici măcar să apăsați pe butonul de alimentare: sistemul se deconectează atunci când închideți capacul și se deschide in momentul când deschideți capacul. Ne-am uitat la fisiere video 720p și 1080p fără probleme, prin intermediul streamingului on-line sau cu un card SD sau un stick prin USB 3.0. La manevrarea filmelor înainte și înapoi a fost mai rapid cu cele stocate la nivel local, dar vizionarea video online a fost relativ fără probleme pe conexiunea de internet 50Mbps FiOS.

Autentificarea în contul dumneavoastră Google.com asigură că toate bookmark-urile, plug-in-urile, și chiar și istoricul de navigare poate migra de la browser-ul Chrome de pe PC sau Mac. După ce ne-am conectat pentru prima dată am lăsat sistemul să-si faca actualizarea, iar Chrome a acționat la fel cum o face pe PC-uri tradiționale. Acest lucru va fi util atunci când vă decideți să faceți upgrade după ce acest sistem va fi vechi și depășit, setările vă vor urma la următoarul dispozitiv cu sistemul Google Chrome.

Acer Chromebook C720P-2600 este un campion de viață al bateriei, cu durata de 7 ore și 20 minute în testul nostru de baterie. Aceasta este cu aproximativ o oră mai mult decât Acer C720-2800 (06:26), și învinsul HP Chromebook 11 (05:13) și Samsung Seria 3 (05:25). Acest lucru face ca Acer Chromebook C720P-2600 să fie actualul campion în categoria Chromebook de 11.6 inci: este cel pe care il doriți, dacă lucrați departe de prize de electricitate de multe ori.

Acer Chromebook C720P-2600 are dublu spatiu de depozitare pentru un Chromebook și se lansează și repornește mai rapid decât harddisk-urile mecanice anterioare ale altor Chromebook0yri mai vechi, cum ar fi Acer C7 Chromebook (C710 – 2055). Acer Chromebook C720P-2600 are, de asemenea, un set de caracteristici mai bune, inclusiv mai mult stil modern, un LCD actualizat cu capacitatea de atingere in 10 puncte și cele aproape 7,5 ore de durată a bateriei. Adaugă acestea la faptul că nu va trebui să vă faceți griji de stocare cu SSD de 32GB sau în timpul utilizării, Acer Chromebook C720P-2600 intăreste poziția de “Ales” in cele mai recente analize pentru “Editor’s Choice” pentru Chromebook.

By Joel Santo Domingo

4 thoughts on “Teste: Acer Chromebook C720P-2600

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.