Tableta Sony Xperia Z2 – Review

xperia-z2-tablet

Cred ca auziti foarte des repetată dorinta celor care proiectează gadget-uri, că experiența generală cu un nou aparat tehnologic ar trebui să fie atât de plăcută incât obiectul în sine ar trebui să “dispară”. Sony pare să fi luat acest sfat literalmente in serios, cu tableta Sony Xperia Z2 – probabil cea mai usoarâ si mai subtire tableta full-size pe care o puteți cumpăra.

Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2

Specificatii si calitati la Sony Xperia Z2

Când am ridicat in manâ Xperia Z2 (care va fi la vânzare din 04 mai pentru 499.99 dolari varianta de 16GB și 599.99 dolari pentru cea de 32GB), am avut aproape aceeași reacție ca și atunci când am ținut primul smartphone Google Nexus 5: „trebuie să fi eliminat bateria!”. Pur și simplu nu am putut înțelege cum s-ar putea construi un dispozitiv mobil complet funcțional, care cântărește mai puțin decât celelalte aparate concurente.

Chiar și iPad Air – campionul en-titre din punctul de vedere al designului usor comprimat – arată ca o savarinâ, comparativ cu Xperia Z2. IPad Air la 454 grame pentru modelul LTE pare greu, fata de Xperia Z2 care ajunge la doar 439 grame.

Cu toate acestea, Xperia are o amprentă la sol mai mare. Nu numai că are un ecran de 10.1-inci (iPad este de 9.7 inci), dar rama este groasă pentru standardele de azi, probabil Sony avand nevoie de spațiu suplimentar pentru componentele care ar fi fost asezate în mod normal în spatele ecranului.

Vizual si palpabil, Xperia Z2 reflectă estetica tuturor telefoanelor mobile și a tabletelor Sony, avand brand-ul original al Xperia Z – dreptunghiular rigid cu „margini-bijuterie” , de culoare neagră cu insertii metalice argintii pe părțile laterale. Ornamentul preferat al acestui design rămane comutatorul on/off rotund, metalic si atât de frumos și consecvent pe toate dispozitivele Sony, inclusiv televizoare, boxe si laptop-uri.
Am spus că e rezistent la apa? Aproape că nu trebuie, având în vedere Sony s-a specializat pe impermeabilizarea gadget-urilor sale ca un diferentiator in piată, de aproape doi ani. Z2 continuă tradiția, dar cu specificatiile IP58 venite de la smartphone-ul Xperia Z1S.

Xperia Z2

Z2

În ceea ce privește lumea reală, înseamnă că tableta va supraviețui imersiunilor la 5 metri adancime, până la 30 de minute, astfel încât să puteți lua tableta în cadă, duș sau puteti umbla ep jos in furtuna cea mai dură (și puteti fi încrezător că tableta va rezista!).

Puteți chiar să o folositi in bucătărie, sub un robinet, cand spălati vasele (nu stim cu care mană, Sony nu precizează) și singurul lucru de care va trebui să vă preocupati este că display-ul ar putea să confunde curgerea apei cu degetul Dv. Doar să fiiti atent a vă asigura că flapsurile ce acoperă portul USB și porturile microSD sunt inchise. Sony Xperia X2 nu este doar cool pe exterior. „Sub capotă” există un procesor Qualcomm Snapdragon 801 de 2.3GHz quad -core, ceea ce face tableta vioaie și receptivă. Plimbarea prin fotografiile albumelor, de exemplu, va fi o excursie la viteza TGV-ului, mai degrabă decat viteza de CFR cu care erati obisnuiti pană acum. Sony, ca orice producător ce foloseste Android, este vinovat de maltratarea acestui software, in folosul propriu, cu multe săgeți orientate către serviciile proprii ale companiei, inclusiv PlayStation Network și canalele de filme cu plată (ex. Movies Unlimited). În ciuda abuzurilor evidente, puteti avea tendința de a găsi experiența cu Androidul de la Sony mai curată decât la celelalte firme. Interfata este un pic mai aproape de standardul găsit pe un dispozitiv ca tableta Google Nexus, iar design-ul este prietenos, cu fonturi „regular” si nu „bold” și destul de aerisită.

Sistemul de operare ce rulează pe Sony Xperia Z2 este Android 4.4 KitKat – iar acesta ajută cu siguranță in multe taskuri ale tabletei, plus că Xperia are un hardware foarte bun pentru a rula aplicații extrem de vizuale cum ar fi Solar Walk ce tocmai a fost lansat, care vă permite să zburati peste tot în sistemul solar doar prin atingerea ecranului si dand viată unor imagini fantastice.

Tableta placuta ochiului

Sony Xperia Z2 imbunătăteste experiența vizuală per total, prin intermediul unor tehnologii împrumutate de la televizoare sale Bravia. Display-ul este echipat cu tehnologia Sony Triluminous pentru o mai bună culoare și un motor X-Reality, care poate ajuta la scalarea imaginilor. În termeni practici, acestea se traduc în culori vii și imagini clare pentru fotografii și clipuri video.

Unul dintre lucrurile interesante incluse in recentele tablete Xperia Z2 – este faptul că acestea includ un port infraroșu încorporat astfel încât să puteți să le utilizati ca o telecomandă a televizorului (prin instalarea aplicatiei Remote Control Z2).

2 thoughts on “Tableta Sony Xperia Z2 – Review

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.