Sony Xperia Z1S telefonul “amfibiu” cu camera de 20 MP!

Sony-Xperia-Z1S

Sony a făcut senzație anul trecut cu Z1 Xperia, telefonul “waterproof”, dar anul acesta, pentru T-Mobile in Statele Unite au dat lovitura cu Z1S aducand tehnologia la un alt nivel, cu un design rezistent la apă dar care poate inregistra imagini fiind submersibil complet. Prezentat pe larg la CES 2014 in Las Vegas, si fiind disponibil din 22 ianuarie de la 0 (zero) dolari (si abonament de 22 dolari pe lună), acest smartphone “premium” de la Sony dispune de un procesor Snapdragon 800, ecran full HD de 5-inch și o cameră de 20,7 megapixeli, care bagă in sperieti Nokia Lumia 1020 și iPhone 5S  la banii ceruti. Și nu vorbim doar despre calitatea imaginii.

Sony Xperia Z1

Sony Xperia Z1

Sony Xperia Z1S – Design rezistent la apa

Xperia Z1S este complet rezistent la apă. Pentru că dispozitivul este evaluat IP58, ceea ce înseamnă că se poate folosi 30 minute la o adancime de 5 metri. Plus, folosind butonul dedicat de declansare, puteți trage fotografii în timp ce faceti snorkeling sau vă bălăciti în piscină. Xperia Z1S chiar a facut mai multe fotografii cu flash  fără probleme în timp ce era scufundat într-un acvariu mic.

Sony, deasemenea, a încorporat in acest smartphone noua tehnologie de urmărire in ecran, ceea ce înseamnă ca acesta va răspunde dăcă degetele sau ecranul sunt ude. Ne bucurăm că mufa pentru căști din partea de sus a Xperia Z1S nu are nevoie de un capac, dar există flapsuri pentru sloturile de card microSD si portul microUSB.  În timp ce proiectul de ansamblu se simte solid, este ceva mai greu decât Galaxy S4 (+28.35 gr) și mai gros (+0,86mm). HTC One “Aluminium” are 142 gr și 9 mm grosime.

Sony-Xperia-Z1-lifestyle-004

Sony Xperia Z1S

În timpul incercărilor cu smartphone-ul Xperia Z1S, înainte de CES 2014 am avut o explozie de testări cu multiplele aplicatii ale camerei foto Xperia. Unele aplicatii sunt pre-încărcate pentru a adăuga funcționalitate la aparatul de fotografiat, iar altele vor fi disponibile pentru descărcare de pe net. Cu aplicatia Burst Timeshift, de exemplu, puteți captura 61 imagini în 2 secunde și apoi derulați pentru a găsi momentele exacte pe doriți să le păstrați. Efectul aplicației AR suprapune dinozauri și frunziș tropical pe ecran, ceea ce este mare lucru pentru copii. Chiar și într- o cameră de hotel destul de întunecata, imaginile filmate sunt clare, datorită unui nou motor de procesare a imaginii, BIONZ. Z1S beneficiază deasemenea, la obiectiv, de lentile f2.0 G cu un design optic de la Sony.

Specificații Xperia Z1S

Xperia Z1S este un smartphone gata să-și asume toate muncile cu un procesor rapid Snapdragon 800, 2GB de RAM și 32GB de memorie internă. În timpul nostru scurt petrecut cu telefonul Z1S acesta a oferit performanță generală rapidă, desi efectul AR al camerei foto a luat câteva secunde pentru a umple ecranul.

Xperia Z1S - Smartphone-ul anului 2014

Xperia Z1S – Smartphone-ul anului 2014

Display-ul de 5 inch Triluminous suportă o rezoluție full HD de 1920 x 1080 pixeli, oferind culori vibrante. Cu toate acestea, la fel ca anteriorul Xperia Z, ecranul privit lateral are un efect oarecum tulbure. Galaxy S4 și HTC One au unghiuri clare de vizualizare.
Z1S ar trebui să aibă mai multă putere la baterie decât cele mai multe telefoane Android, pentru că aceasta este de mare capacitate (3000 mAh). Telefonul este evaluat la un timp de 15 ore de convorbire și 6.75 ore de redare video.

Xperia Z1S – PlayStation Ready

Fiind primul smartphone Android cu aplicatia PlayStation pre-încărcată, Xperia Z1S se poate comporta ca un controller wireless pentru PS4. În plus, pentru a permite jocul pe ecran impărtit pentru anumite jocuri impreuna cu prietenii, puteți achiziționa titluri direct pe telefon, astfel încât acestea sunt gata pentru jucatori, atunci când se porneste consola.

Xperia Z1S

Xperia Z1S

Pentru a îndulci afacerea, Sony a anuntat un card cadou de 100 $ pentru cei care cumpără un PS4 și un smartphone Xperia Z1S în perioada de pre-comandă (13 – 20 ianuarie). Chiar dacă ai scapat acea sansa  vei obține șase filmele gratuite de la Sony Video Unlimited, 10 jocuri pentru PlayStation Mobile și 60 de zile gratis pentru Music Unlimited. Toate acestea si un super telefon gratis, daca locuiesti in Statele Unite. Simplu, nu?