Sony PlayStation 5?

PlayStation Now

Am așteptat în agonie șapte ani pentru ca Sony să facă un upgrade de la PS3 la PS4, dar cât va trebui să așteptăm pentru PS5? Vă vom împărtăși tot ce este de știut despre Sony PlayStation 5 și o eventuală dată de lansare în Europa, precum și câteva dintre specificații. De asemenea, a se vedea: PS4 vs Xbox One.
Foarte puțin se știe despre consola PlayStation 5, ceea ce nu este de mirare având în vedere că până la lansarea sa vor mai trece câțiva ani probabil, mai degrabă decât luni, dar în acest articol vom discuta despre zvonurile și speculațiile din jurul Sony PS5 și vom vedea ce detalii putem culege.

Sony PlayStation 5: Va exista vreodată o consolă PS5?

Odată cu lansarea în curând a ”PlayStation Now” – de așteptat să apară în Statele Unite în această vară și în Marea Britanie în 2015 – mulți au speculat că consolele fizice sunt un lucru de domeniul trecutului. PlayStation Now este un serviciu de jocuri bazat pe ”cloud” care vă permite să jucați jocuri PS3 pe noua consolă PS4, PS Vita și pe televizoarele Bravia, în timp ce sprijinul pentru dispozitive non-Sony și PlayStation va apare ceva mai târziu. Este un pic ca ”Netflix”, dar pentru jocuri, mai degrabă decât pentru filme.
Cu toate acestea, noi încă mai cred că va exista o consolă PS5. Nu doar pentru că PS4 aduce o cantitate foarte mare de profit, dar șeful Sony, Shuhei Yoshida, a fost citat spunând că viitorul consolelor PlayStation este în mâna dezvoltatorilor săi.
“Dacă ei simt că avem nevoie de mai multă putere în această consolă vom realiza acest lucru iar asta nu o putem face cu PS4 “- acesta fiind un motiv bun pentru ca dezvoltatorii să-și poată împlini viziunea cu PS5” a declarat Yoshida.

Sony PlayStation 5

Sony PlayStation 5 (courtesy David Hansson)

PS4 este extrem de puternic, dar, spre față de miile de jocuri pentru PC cu care concurează, consola de la Sony nu beneficiază de posibilitatea actualizări periodice a procesorului și a plăcii grafice. Într-o zi vom ajunge la stadiul în care PS4 va ajunge inferior PC-ului, imediat după aceea dezvoltatorii de jocuri cerând mai multă putere.
În plus, cu PlayStation Now, Sony va fi capabil de a-și păstra clienții fericiți, permițându-le să continue să folosească jocurile PS4 pe o nouă consolă PS5.

Sony PlayStation 5: O potențială dată de lansare

Au trecut 20 de ani de când prima consolă PlayStation a fost lansată și au fost șapte ani între lansările PS3 și PS4, aceasta fiind cea mai lungă, după ce PS2 a aparut la cinci ani și trei luni după PS1 și PS3 la șase ani și opt luni după PS2. Putem spune, cu siguranță, că Sony nu urmează același model în lansarea consolelor sale.
Consolele de jocuri sunt în mod natural produse cu un ciclu de viață lung, cu clientii investind și cheltuind considerabil atât în ​​platforma respectivă cât și în titlurile de jocuri cumpărate. Cu toate acestea, se pare că Sony lucrează pentru a scurta intervalele de timp între lansările PlayStation – cel puțin asta e impresia pe care o lasă AMD, cei care au fabricat hardware-ul ce alimenteză PS4.
Devinder Kumar, CFO la AMD, vorbind la conferința ”Bank of America Merrill Lynch Global Technology”, a declarat că AMD a avut un impact real în lansarea PS4 în 2013, iar în jurul lui 2016, a adăugat el, AMD va fi, din nou, o companie foarte diferită. Deși se poate să nu se fi referit în mod special la o nouă versiune a consolei de la Sony, putem specula că astfel de dispozitive sunt extrem de profitabile pentru AMD iar această companie se gândește mereu la viitor. “Cu trei ani înainte de a introduce un produs nou, este luată decizia de a utiliza o anumită companie. În acest caz a fost AMD. Apoi, începi dezvoltarea produsului cu o finanțare unde cea mai mare parte provine de la clienții produsului”.
Deci, mai degrabă decât să aștepți alți șapte ani pentru PS5, care ar avea lansarea în jurul lui 2020, dezvoltarea accelerată a tehnologiei ar putea însemna ca PS5 să ridice capul din mulțime mult mai devreme – dar ar putea fi mai repede de 2016? Noi banuim că, chiar dacă Sony este capabil de a scurta timpul dintre lansările de console, vom aștepta cel puțin până în 2018, înainte ca PS5 să devină o opțiune realistă.

Alt Concept al PS5

Alt Concept al PS5 (made by David Hansson)

Imagini ale conceptului PS5 au aparut deja pe internet, inclusiv cele folosite pentru a ilustra acest articol (prin amabilitatea lui David Hansson). Bănuim că se va păstra cutia neagră, tema culorii albastru deschis, dar va fi mai elegantă decât designul de acum. Și dacă PlayStation Now va reuși să ne scape de discurile BluRay, ar putea fi chiar și mai compactă.

Sony PlayStation 5: viitoarele specificații

După cum v-ați putea aștepta, se știe foarte puțin despre viitorul hardware al PS5. Coroborând entuziasmul AMD pentru PS4, putem doar presupune că acesta va rămâne la bordul navei Sony pentru viitoarea consolă PS5.
Altă informație, ce ar putea deveni palpabilă, în legătură cu PS5, este realitatea virtuală. Proiectul Morpheus, un sistem de realitate virtuală prototip care funcționează acum cu PS4, sugerează că Sony este în căutări febrile în această direcție pentru consolele viitoare. O astfel de tehnologie ar trebui să permită un gameplay cu adevărat captivant, permițându-vă să vă simțiți într-adevăr ca și cum ați fi în mijlocul unui joc.

Și PlayStation TV – de așteptat să fie lansat pe 14 noiembrie – poate fi, de asemenea, important pentru dezvoltarea PS5 lui. Am putea vedea această funcționalitate de streaming wireless încorporată în viitoarea consolă PS5?
Este posibil ca sistemul ”PlayStation Now”, să poată permite Sony să renunțe la unitatea optică, deși pentru a juca off-line probabil o unitate de stocare flash ar rămâne destul de necesară. Nu toată lumea are constant acces la internet super-rapid de bandă largă.

Sony PlayStation 5: prețul PS5?

Fără să știm exact specificațiile, este imposibil a prezice cu exactitate cât de mult va costa o consolă PS5. La apariție PS2 costa 300 de lire sterline, PS3 425 de lire sterline iar PS4 349 lire sterline, și putem doar presupune că Sony va rămâne undeva în jurul valorii de 400 de lire sterline și nu mult mai mult. La urma urmei, există și alte console și PC-uri pentru jocuri cu care să concureze, Slavă Domnului!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.