Smartwatch de lux de la HP… si Android si iOS?

hp.smartwatch

Ați crezut ca Hewlett Packard se lasă mai prejos decat producătorii de smartphone în ceea ce privește ceasurile? Ei, iată că nu… noul smartwatch concurent va apărea în curând și se pare că acesta va fi unul dintre cele doar câteva ceasuri care nu vor oferi doar sistemul Android. Hewlett-Packard a făcut echipă cu Gilt, o companie de design și cu un designer la modă Michael Bastian, amândoi din Statele Unite ale Americii,pentru a crea acest gadget, programat pentru lansare în această toamnă.

Michael Bastian

Michael Bastian

Trio-ul lucrează la un SmartWatch de lux, încă nenumit ce va fi compatibil atât cu iOS cât și cu Android, după cum au raportat site-urile Prima Fashionista și Hypebeast. Ca și alte ceasuri, smart-ul HP va arăta e-mailuri și notificări de text, va avea control pentru ”music player”, va afișa vremea, stocurile de la Bursa și actualizările pentru știri.

Deoarece acesta funcționează și cu iOS și Android, cu toate acestea, software-ul de la bord este puțin probabil să fie cel de la Google, care este compatibil doar cu dispozitivele Android.
Nu există nici un cuvânt încă despre o stabilire a prețurilor ceasului inteligent, dar imaginile timpurii sugerează că acest ceas va fi mult mai atractiv decât pătrățelele negre și simple pe care le-am văzut de curând la LG și Samsung, fiind mai potrivit pentru piața ceasurilor de lux.

Similar cu Moto 360, ceasul Bastian aurit va fi rotund, cu un design de ansamblu menit să imite tabloul de bord al unui vehicul de lux. Ceasul va fi cuprins într-o carcasă de 44mm din otel inoxidabil, cu butoane de control încrustate, cronograf luminat și curea de piele care poate fi schimbată, conform Hypebeast.
Viitorul ceas de lux inteligent va fi primul din această categorie, dar este încă o parte din recenta explozie de ceasuri inteligente care include dispozitivele Android, linia Gear de la Samsung și smartwatch-urile mai durabile de la Sony.
Un ceas inteligent, cu un design atractiv va fi esențial, totuși, în cazul în care smartwatch-urile vor dori vreodată să câștige popularitate dincolo de segmentul ”gadgets”. Și noul ceas HP Bastian ar putea fi doar primul ceas care va face acest lucru.

hp-luxury-smartwatch

HP Smartwatch

Dar cu HP care pare că aleargă singur pentru a instala software dispozitivului, nu este foarte clar cât de util sau valoros acest ceas va fi. În ciuda ”look-ului” stupid si uneori departe de gusturile majorității clienților, unele ceasuri Android de la LG sau Samsung sunt foarte utile în viața de zi cu zi, deoarece acestea se integrează perfect în ecosistemul Google. Soluția software de la HP va trebui să fie atât elegantă cât și mult mai funcțională pentru a justifica de ce ar vrea cineva să cumpere un aparat de lux inteligent, indiferent de cât de bine ar arăta.

2 thoughts on “Smartwatch de lux de la HP… si Android si iOS?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.