Sharp Aquos Crystal

Sharp Aquos Crystal

Japonia și Statele Unite ale Americii construiesc telefoanele într-un mod cu totul diferit. În SUA se dorește o performanță mai bună, un display mai orbitor și procesor mai rapid. Japonia însă face ca toate acestea să arate minunat. Și nu mulți au făcut-o mai bine decât Sharp.
Noul Sharp Aquos Crystal este cel mai recent exemplu al acestei filozofii de design. Dar de această dată, acest smartphone nu va fi blocat în țara de origine; acesta va ajunge în State pentru 240 dolari fără contract. În timp ce acest preț este într-un mod neașteptat de scăzut, nu aceasta ar trebui să fie opțiunea principală pentru alegere. Ci ecranul „complet” de 720p și 5 inci.

Sharp Aquos Crystal

Sharp Aquos Crystal

Așa cum am menționat anterior, acest smartphone este practic fără o margine de metal. Există de fapt un pic de ramă în jurul marginii, dar, cu toate acestea, ecranul este o priveliște uimitoare: se întinde din partea de sus a dispozitivului, aparent spre infinit.

Caracteristici ale Sharp Aquos Crystal

Display-ul este, fără îndoială, cea mai tare parte a acestui telefon. Adică, doar uită-te la chestia asta. În ceea ce privește faptul că microfonul nu există, când de obicei ar fi fost poziționat în partea de sus, un reprezentant Sharp a declarat că se vibrarea ecranului lângă ureche transmite sunetele. Nu, nu trebuie să porniți telefonul cu susul în jos pentru a efectua un apel. Cu toate acestea, Sharp a pus camera foto de 2MP în partea de jos, astfel încât „selfie-urile” pot fi un pic mai dificil de luat.
În ceea ce privește restul dispozitivului, partea din spate utilizează un material de plastic, însă nu la fel de agresiv ca cel de la Samsung Galaxy S5. Sharp Aquos Crystal este destul de confortabil în folosire, deși spatele rotunjit pare, surprinzător, un pic mai gros decât la alte smartphone-uri de 5 inch. Marginea telefonului este din plastic, deși are un finisaj carea apare ca și când ar fi metalic.

Sharp Aquos Crystal

Noul Sharp Aquos Crystal

În ceea ce privește software-ul, am încercat intenționat să atingem accidental marginile pentru a vedea dacă lipsa lor cauzează probleme de uzabilitate. Nu sa întâmplat însă niciodată. Sharp Aquos Crystal ruleaza nativ 4.4.2 Android, cu câteva aplicații preinstalate, inclusiv „Clip Now”, o aplicație distractivă și oarecum inutilă care vă permite să surprindeți capturi de ecran și a genera un URL prin care pot fi partajate prin atingerea părții superioare a dispozitivului.

Acestea fiind spuse, trebuie să amintim că Sharp Aquos Crystal nu este un telefon premium, cel puțin nu după standardele americane de consum. Acest smartphone folosește doar un procesor Snapdragon 400 și 1.5GB de memorie RAM, plus 8GB pentru depozitare (deși un slot MicroSD este disponibil). Camera este doar „bună”. Camera din spate de 8 megapixeli redă imaginile un pic prea „sharp” din cauza fie a unui obiectiv mediocru fie din cauza unui software mediocru, fiind totuși destul de bună la expuneri.
Desigur, aceste curaj de a fi „la mijloc” are sens, atunci când iei în considerare prețul „de subsol”.
Acest recent telefon, ieftin și agresiv, stabilește un etalon al prețurilor ce arată că nu este suficient a fi cel mai dejos pe piață ci, câteodată, trebuie să oferi și altceva decât oferă majoritatea constructorilor pentru a fi băgat în seamă… Câteodată, cel mai bine e să cercetezi nevoile clienților și mai puțin ceea ce face concurența.

1 thought on “Sharp Aquos Crystal

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.