Sfaturi Utile: Cum cumperi o Imprimanta?

Cumpara o imprimanta, dar in ce fel?

Defineste-ti nevoile inainte de a cumpara o imprimanta, (vezi ce vrei sa faci, cat de mult, cat de repede, in ce fel).

Prospecteaza, intreaba, nu cumpara fara consiliere (vanzatorii ar trebui sa-ti ofere o imprimanta care sa satisfaca exact nevoile tale, nici mai mult, nici mai putin).

Atentie la costurile ulterioare achizitiei, alegeti prin prisma consumabilelor, atentie la consumabilele ascunse (pot fi unele despre care nu vi se spune nimic atunci cand cumparati dar ulterior va costa bani).

Exemple costuri:

Exemple de costuri pentru cerneală: pentru imprimanta HP Officejet Pro 276dw sunt deosebit de reduse – mai ales dacă ați cumpărat cartusele XL: 1,6 cenți pe pagină pentru negru și 5,6 cenți pe pagină pentru cyan, magenta, și galben. Un 7,2 cenți pe pagină la patru culori este mult mai ieftin decât veți obține cu o imprimantă laser cu pret comparativ cu al 276dw și mai ieftin decât la alte imprimante cu jet de cerneală. La cartusele de capacitate normală puteti adăuga până la aproximativ 12 de centi pentru aceeași pagină în patru culori.

Imprimanta de birou HP Officejet Pro 276dw

Imprimanta de birou HP Officejet Pro 276dw

Diferența reală de cost intre aceste cartușe este atât de mică, incat s-ar putea fiti tentat să alegeti cele de capacitate XL. Doar amintiți-vă că, dacă nu se imprimă mult, prea multă cerneală ar fi nejustificată .

Nu uita ca vei dori sa conectezi imprimanta la un calculator sau mai multe, vezi sa ai cu ce, ai grija la compatibilitati, drivere, software, retea, etc…

Studiaza posibilitatile software oferite de imprimante sau multifunctionale (unele sunt de mare ajutor exemplu: scan to email, scan to file etc, la unele produse exista software avansat si nu costa in plus).

epson_xp-950

Imprimanta Epson XP 950

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.