In sfarsit! S-au “printat” cartuse de imprimantă cu jet de cerneală! | imprimanta

3d

Cum sa “printezi” un cartus de cerneala? Cu o imprimanta, uite ca se poate…

cartuse imprimante

Cartuse de cerneala imprimanta printate 3D

La un moment dat, lumea imprimantelor 3D a trebuit să renunte din nou la sine, lăsându-ne cu gura căscată si întrebându-ne când vor incepe lucrul pentru satisfacerea cerintelor utilizatorilor de imprimantele? Acel moment este acum.
InkFactory, o companie britanica pentru consumabile de imprimante, a arătat recent cum se poate  “tipări” un cartuș 3D de imprimantă pe jet de cerneală. A fost la fel de ușor ca și încărcarea dimensiunilor unui cartus cu jet de cerneală Kodak intr-un Replicator Makerbot 2. Imprimanta 3D iși arată magia și afară apare cartușul. Tot ce a avut a face, ca sa fie operațional a fost să instaleze replica rezervorului de cerneală standard. Acest lucru înseamnă că poti umple din nou imprimanta cu jet de cerneală practic gratuit, fără mizerie murdarie si bătaia de cap ale acestor kituri de reumplere ciudate care le cumparam de pe internet sau oriunde.

Cum sa-ti “umpli” o imprimanta cu cartuse printate:

Este aproape de la sine înteles că acest lucru nu este o solutie universală. Kodak este unic pentru modele foarte simple de cartuse de cerneala. Alti producători de imprimante inghesuie tot felul de lucruri suplimentare în hardware-ul cartuselor, cum ar fi circuite si sisteme speciale de livrare a cernelurilor pe suportul de hartie. Pentru moment, solutia tiparirii 3D nu poate rezolva implantarea de microcipuri în cartus, desi este cu sigurantă posibil să se inventeze un alt hack pentru adăugarea acestor cipuri după fabricare.

imprimare 3D

imprimanta 3D

Mai mult decât orice, aceste cartuse de cerneala pentru o imprimanta cu jet de cerneală, imprimate 3D, sunt un truc bine primit. Va puteti imagina ca “un prieten rămâne fără cerneală la o petrecere” (din anumite motive!?!) si ii poti arunca un colac de salvare: “Imprimanta a ramas fara cartuse de cerneală? Dati-mi voie să vă imprim ceva mai multă cerneală! ” Desigur, nu se poate imprima de fapt cerneala in sine, doar e o gluma… problema rămâne când și imprimanta 3D rămâne fără cerneală… ::)))))

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.