Sennheiser Urbanite

Sennheiser Urbanite

Linia nouă de căști a brandului Sennheiser, Urbanite, vizual amintește de gama Beats, cu culori luminoase și design ascuțit. Mai puțin costisitoare decât opțiunea de la Apple, Sennheiser Urbanite este o pereche de cîști de 199.95 dolari, care oferă o cantitate substanțială de bass de răspuns, fără să sune nenatural, nici măcar la buzunar. Comparativ cu altă opțiune, recent revizuită (Bowers & Wilkins P5 Series 2, la aproape 400 dolari la „Best Buy”) această pereche de căști „pe-ureche” oferă un sunet bogat de bass, dar nu va livra tipul de sunet pentru care căștile Beats sunt cunoscute.

Proiectare Sennheiser Urbanite

Din punct de vedere al design-ului, Sennheiser Urbanite (ca și Urbanite XL +50$ pe Amazon) au același aspect de bază, cu excepția evidentă de mărime și formă a pavilioanelor circumaurale (peste ureche), la urbanite XL fiind semnificativ mai mari decât această versiune supra-aurală (pe ureche), dar culorile oferite si materialele folosite sunt practic identice. Acoperirea cu pânză de pe banda de susținere și finisajul mat al pavilioanelor sunt atât simple cât și elegante, iar cupele în sine, sunt extrem de confortabile.

Sennheiser Urbanite

Sennheiser Urbanite

Un cablu gros coboară din interiorul benzii, aferente fiecărei cupe și acționează ca mecanism de reglare. Cablul audio detașabil se conecteaza la urechea stângă și comanda de pe cablu cât și microfonul sunt compatibile cu dispozitivele iOS și permit reglarea volumului, ”play & skip” pentru piese muzicale, redarea sau întreruperea muzicii, precum și răspunsul la sau terminarea apelurilor telefonice.

Ar fi fost frumos să vedem și un cablu suplimentar la această gamă de preț, deoarece o mare parte a concurenților la preț similar, includ și un al doilea cablu. Cupele sunt, de asemenea, înlocuibile, dar Urbanite nu livrează la pachet și rezerve. Singurul accesoriu adevărat din pachet este o pungă cordon pentru transport, în care căștile se pot rabata.

Performanța Sennheiser Urbanite

Pe liniile cu intens low-bass, Urbanite oferă un puternic răspuns de frecvență joasă, care nu este „over-the-top” și nu denaturează, chiar fiind la maxim, în nivelurile de ascultare nesigure. Minimele au un pic de „tunet înfundat”, dar nu la fel de mult cum te-ai aștepta să auzi pe o pereche cu bass amplificat. Accentul se pune aici pe furnizarea unui mix echilibrat de sunete și în timp ce veți auzi un bass profund, suntele midi și înalte nu vă vor copleși. În ciuda faptului că au o semnătură de sunet foarte asemănătoare cu Urbanite XL, această pereche de căști pe ureche oferă mai multă bogăție și profunzime în departamentul de bass.

Sennheiser Urbanite - "on-ear" & "over-the-ear"

Sennheiser Urbanite – “on-ear” & “over-the-ear”

Pe Bill Callahan “Drover,” prezența low-end este subtilă și naturală. Ambele sale tonuri de bariton și tobele obțin doar atât cât trebuie pentru prezența sunetelor joase și medii, pentru a adăuga bogăție fără a suna ciudat de amplificat. Sunetul general este clar, dar bass-ul, din nou, se simte mai ușor și mai bogat pe această pereche decât o face prin Urbanite XL.
Jay-Z și Kanye West cu “No Church in the Wild” demonstrează în continuare această diferență subtilă. Loviturile sub-bass sintetizate pe această cale duc la o prezență mai joasă prin intermediul acestor căști decât prin versiunea „over-the-ear” XL, dar nici modelul acesta nu se compară cu o pereche de căști Beats din punct de vedere al tunetului de bass.
Dacă sunteți un iubitor de bass precis și complet, Urbanite este una dintre opțiunile mai scumpe de sondare a noului stil al Sennheiser, mai degrabă decât urbanite XL. Dacă cauți mega-bass, există întotdeauna mai multe variante: Beats Solo 2 la 199.95 dolari la Amazon sau Samsung Level la 179.99 dolari la Best Buy, cu niveluri mai mari de bass decât modelele Urbanite. Pentru 200 de dolari, cu toate acestea, Sennheiser Urbanite este cu atât mai puțin costisitoare și mai plină de satisfacții decât omologul său over-the-ear și pur și simplu una dintre cele mai bune opțiuni de căști „pe ureche” pe care le-am auzit de ceva vreme încoace.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.