Samsung Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+

new_samsung_phones

Samsung a lansat ieri două noi smartphone-uri pilot, Samsung Note Galaxy 5 și Galaxy S6 Edge+. Ambele telefoane împrumută masiv caracteristici de la Samsung Galaxy S6 în termeni de stil și design și având în vedere precedentul a fost cel mai căutat dispozitiv Samsung până în prezent, asta nu e un lucru rău.

Caracteristici Samsung Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+

Cele două dispozitive noi sunt virtual identice în termeni de componente. Ambele sunt alimentate de propriul procesor al Samsung, un Exynos 7420 SoC octa-core, cu patru nuclee tactate la 2.1GHz și patru la 1.5GHz, alături de o enormă memorie de 4GB de RAM (Galaxy S6 a avut doar 3GB).

Samsung Galaxy Note 5 & S6 Edge+

Samsung Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+

Cele două telefoane împărtășesc, de asemenea, display-ul superAMOLED de 5,7 inch cu o rezoluție de 2.560 x 1.440 pixeli (4K) la 518 ppi, un aparat de fotografiat principal de 16-megapixeli cu stabilizator optic de imagine și capabilități de înregistrare video 4K și o cameră foto selfie de 5-megapixeli. Optiunile de stocare locale încep de la 32 GB și ajung până la 64GB și 128GB pentru cei ce nu doresc păstrarea fișierelor în cloud.

Principala diferență dintre cele două aparate este că Samsung Galaxy Note 5 are ecran plat, un S-Pen stylus și un spate curbat, în timp ce Samsung S6 Edge+ utilizează un ecran curbat în laterale (la fel ca Edge S6), dar nu are stylus și are un spate plat.

Spre deosebire de Samsung Galaxy S6, compania a renunțat la materialele de din plastic în favoarea aluminiului și a sticlei. Aceasta, desigur, înseamnă că bateria de 3,000mAh nu este detașabilă și stocarea nu poate fi completată cu alte stick-uri de memorie.

Pre-comenzile pentru ambele dispozitive vor începe în această după-amiază, cu vânzarea stabilită a începe în SUA și Canada din data de 21 august.

Într-o schimbare de strategie, firma sud-coreeană nu are planuri în prezent pentru a lansa Samsung Note 5 în Europa – o decizie care se spune că a fost luată pentru motive de marketing (deocamdată nelămurite). Unii comentatori spun deja că acest lucru ar putea fi o greșeală imensă.
„Samsung Note 5 ar fi fost o alegere bună pentru piața întreprinzătorilor din Europa, iar în cazul în care Samsung se așteaptă ca S6 Edge+ să fie destul de atrăgător pentru utilizatorii europeni și să completeze această lipsă, nu cred că va reuși”, a comentat Francisco Jeronimo, din partea firmei pentru cercetări de piață, IDC.

1 thought on “Samsung Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.