Samsung Galaxy A3 si Galaxy A5

Samsung_Galaxy_A3

Nu ești fericit cu Galaxy S5, Galaxy Note 4, Galaxy Alpha și aștepți cu sufletul la gură Galaxy A7? Până la apariția acestuia din urmă Samsung propune două modele mai „feminine”: Galaxy A3 și Galaxy A5. Iată ce trebuie să știți despre noi telefoane, datele lor de lansare, câte ceva despre preț și specificațiile. (vezi de asemenea și ultimele zvonuri despre Samsung Galaxy 6).
Noua gamă „easy” de la Samsung oferă un design la modă și câteva funcții avansate, specifice. Modelele sunt construite cu „social networking-ul” în minte, ceea ce va permite fanilor a captura și împărtăși momentele semnificative ale vieții lor de zi cu zi. Consultând materialul de marketing, aceste 2 noi modele apar ca fiind concepute special pentru „selfies” (vezi mai jos declarațiile).

GALAXY_A5

Samsung Galaxy A5

Anunțul este în conformitate cu tendința de creștere a vânzărilor smartphone-urilor cu cameră secundară puternică, cum ar fi HTC Desire Eye și Nokia Lumia 735.
Galaxy A5 și A3 ofera un unibody frumos artizanat din metal plin, un design subțire, hardware superior și cea mai bună experiență posibilă pentru social media”, a declarat JK Shin, CEO al Samsung Electronics. „Aceste dispozitive vor face experiența avansată a modelelor Galaxy chiar și mai accesibilă tinerilor și consumatorilor conștienți de acest trend”.

Samsung Galaxy Galaxy A3 și A5: datele de lansare și prețurile

Samsung a declarat inițial că Galaxy A5 și A3 vor fi disponibile doar pe anumite piețe începând din China, din noiembrie 2014, nerelevându-se detalii despre vânzarea pe alte continente. Acum însă știm că ambele dispozitive vor ajunge la vânzare ăîn Europa (Marea Britanie) pe 12 februarie.
Pre-comenzile vor putea fi făcute direct și la comercianții detailiști, inclusiv providerul O2, Carphone Warehouse și EE din 28 ianuarie. Nu toți retailerii au deschis paginile online respective dar Clove deja anunță Galaxy A3 disponibil la pre-comandă cu prețuri de la 244£ și Galaxy A5 de la 312£ (cca. 1900 lei).

Samsung Galaxy Galaxy A3 și A5: specificații și caracteristici

Samsung spune despre Galaxy A5 și A3 că sunt cele mai subțiri telefoane ale firmei, până în prezent, la 6.7mm și 6.9mm respectiv. Acestea au „un design unibody din metal” și vor fi disponibile în diferite culori, inclusiv „Pearl White”, „Midnight Black”, „Platinum Silver”, „Soft Pink”, „Blue” și „Gold Champagne”.

Galaxy A3 vs Galaxy A5

Camera de luat vederi frontală de 5MP, găsită pe fiecare dintre cele două modele este un element cheie pentru cei iubitori de „selfies”, partea foto fiind dublată și cu o cameră de 13 MP cu LED flash.
Galaxy A 3 și Galaxy A5 împărtășesc multe dintre specificații, inclusiv un procesor quad-core de 1.2GHz, sistemul de operare Android 4.4 KitKat, 16 GB de memorie interna, NFC (pe modele 4G LTE), un slot pentru card microSD și Bluetooth 4.0 LE.

Samsung_GalaxyA3

Samsung Galaxy A3

Există câteva diferențe între telefoane de care ar trebui să fiți conștienți. Principala fiind dimensiunea ecranului: A5 are un ecran de 5 inci (la rezoluție de 720p), în timp ce A3 are un ecran mai mic, de 4.5 inci cu rezolutie qHD (la 540 pixeli).
Galaxy A5 are de asemenea și mai mult RAM, 2GB, față de doar 1 GB pe A3, precum și o baterie mai mare, la 2300mAh, comparativ cu cea de 1900 mAh din interiorul Galaxy A3. Viața bateriei însă ar trebui să fie similară având în vedere diferența de dimensiune a ecranului și rezoluțiile.
Am menționat deja și diferența în grosime și diferența de mărime, ceea ce înseamnă că Galaxy A5 este de înțeles mai greu la 123 g, în comparație cu cele 110 g ale Galaxy A3.

Iată specificațiile celor două modele:

Numele Samsung Galaxy A3 Samsung Galaxy A5
Sistem Operare Android 4.4 KitKat
Procesor 1.2 GHz quad-core (Qualcomm Snapdragon 400)
Memorie 1 GB 2 GB
Capacitate 16 GB, microSD card slot (up to 64 GB)
Ecranul 4.5 inci qHD (540p) 5 inci HD (720p)
Camerele foto 13 Mp principală, 5 Mp în față
Connectivitate Wi-Fi (802.11n), Bluetooth 4.0 LE, A-GPS, NFC (on 4G LTE model)
Dimensiuni 130 x 66 x 6.9 mm, 110 g 139 x 70 x 6.7 mm, 123 g
Baterie 1900 mAh 2300 mAh

(vezi și noile modele Samsung Galaxy E5 si E7)

1 thought on “Samsung Galaxy A3 si Galaxy A5

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.