Samsung este pe cale sa-si autosaboteze pozitia dominanta pe piata!

samsung2014

Una dintre cele mai vechi critici adusa Samsung este ca acesta încearca ceva nou si riscant cel puțin o dată pe an, pentru a vedea ce rezoneaza cu dorintele consumatorilor.

Samsung

Store

Până în prezent, această strategie a mers bine pentru Samsung cu folosirea sistemului software Android. Se vand acum mai multe smartphone-uri la Samsung decât la orice altă societate și este singura care face profituri cu telefonul mobil, în afară de Apple. Samsung a găsit în sfârșit un loc pentru toată lumea: sistemul de operare Android.
Dar in acest moment, când Samsung a ajuns sus, se pare ca doreste sa se intoarca la experimente sale sălbatice, în loc de a ramane linistit si a-si întări poziția și perfecționand ceea ce știe ca deja funcționează.

Noile strategii, perdante?

Potrivit unui interviu acordat Reuters, prim-vicepresedintele Samsung pentru strategia produselor, Yoon Han – Kil, compania intentioneaza sa lanseze mai multe dispozitive în acest an, ce vor funcționa cu o varietate de alte sisteme de operare diferite, in loc să se bazeze în primul rând pe Android.

samsung

Wearables

Primul este un nou smartphone high-end care va funcționa cu sistemul Tizen, un sistem de operare open source dezvoltat de Samsung , Intel și alti câtiva parteneri. Tizen arata foarte mult ca un Android, dar ar da Samsung mai mult control asupra software-ului și serviciilor, în loc să se bazeze pe Google. Șansele Tizen de a deveni un mare succes precum Android sau iOS sunt împotriva sa. Dar dacă acesta va funcționa, Samsung va avea același tip de control asupra sistemului său mobil ca si Apple asupra iPhone. Pentru a face acest lucru să funcționeze, cu toate acestea, Samsung doreste o abatere de la strategia anterioară – aceea de a face cele mai bune telefoane pentru Android și , astfel, de a domina piata de telefonie cu sisteme Android.
Există, de asemenea, rapoarte că gigantul corean va lansa un nou Windows Phone în curând. Apoi, există gadgeturi ca „ceasurile inteligente”, pe care Samsung și o grămadă de alte companii pun pariu ca vor fi urmatorul „hot stuff” în materie de aparate mobile. Anul trecut Galaxy Gear SmartWatch a fost alimentat de sistemul Android. Lansarea a avut comentarii negative cu motive diferite, prea dificil de utilizat, prea scump, viață a bateriei limitată, etc. Și atunci, Samsung a continuat câteva luni mai târziu, cu Gear 2, care este alimentat de Tizen și a fost lansat împreună cu Galaxy S5. Apoi, a lansat „The Gear Fit”, un smartwatch cu touchscreen atractiv din sticlă curbată pentru activitățile de fitness. Dispozitivul este alimentat de un sistem de operare anonim.

Samsung Note 3

Note 3

În cele din urmă, Yoon a declarat ca Samsung va lansa un alt SmartWatch mai târziu în acest an, care va rula Android Wear, noul sistem de operare de la Google conceput pentru dispozitive mobile personale.
Deci, sunt deja trei sisteme de operare diferite pentru ceasurile inteligente ale Samsung (Android , Tizen, și cel ce este pe Gear Fit) și trei pentru smartphone-uri de top (Android, Tizen și Windows Phone).
Samsung ar spune că ofera toate aceste sisteme de operare diferite, astfel încât consumatorii sa aiba mai multe opțiuni, asa cum o fac si cu smartphone-ul și tableta Samsung. Dar diversificarea design-ului hardware nu este același lucru cu diversificarea sistemelor de operare pe care le utilizați pentru a alimenta echipamente hardware suplimentare.

Samsung Galaxy S5

Galaxy S5

Tizen, de exemplu, are o șansă foarte subțire de a deveni vreodată la fel de consumat ca Android sau iOS. Încă nu are suport pentru dezvoltatori, ceea ce înseamnă ca utilizatorii nu vor primi toate aplicațiile pe care si le doresc. Smartphone-urile de azi de top, sunt practic la egalitate unele cu altele în ceea ce privește caracteristicile importante, astfel încât singura diferenta adevarata este selecția de aplicatii. Este lecția pe care BlackBerry a învățat-o anul trecut, atunci când BlackBerry 10 nu a reușit și este problema cu care Microsoft încă se luptă să o adapteze sistemului Windows Phone. La fel de bine ar putea si Samsung sa incerce a ne dezvata de Android, insa acest lucru sigur nu se va întâmpla, fiind atât de mulți utilizatori deja blocati în aplicațiile și serviciile de la Google.

Sisteme de operare fara viitor?

În ceea ce priveste celelalte obiecte mobile, spațiul pieței este prea tânăr pentru a ghici cumva compania ce va câștiga. Dacă ar fi să incercam sa ghicim, platforma câștigătoare (sistemul de operare) nu va arata ca nimic din ce este azi ep piata. Până în prezent, unele smartwatchepuri pot furniza notificări la incheieturile mainilor si pot rula unele aplicații de bază, dar acestea încă imita ceea ce smartphone-ul face deja, lăsându-ti foarte puțina dorinta sa mai cheltui un plus de 200 de dolari.

iPhone 5 vs Samsung Galaxy S4

5S vs  Galaxy S4

Poate că se experimenteaza cu atât de multe platforme diferite, pentru obiectele mobile oferite publicului, cu scopul de a-si da seama care dintre ele poate deveni sistemul principal de „muls”. Sau , poate ca așteaptă ca altcineva să facă aceasta descoperire.
În același timp însă, se pare ca firma coreana nu se poate decide ce sistem software vrea în viitor in dispozitivele sale mobile. Cu toate acestea, se cheltuiesc multi bani cu platforme software care încă nu domină piata. Acesta este un risc, deoarece este mai ușor pentru companie de a-si sprijini și apăra poziția dominantă cu Android decât de a crea piețe noi, specualtive, riscante, si care pornesc de la zero.
Dar asta este ceea ce pare ca Samsung face oricum…

4 thoughts on “Samsung este pe cale sa-si autosaboteze pozitia dominanta pe piata!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.