Samsung a anuntat ca va cumpara actiuni de la Sharp Corporation

De ce vrea sa cumpere Samsung?

Intr-un articol din Japan Times, oficialii Sharp au anuntat ca Samsung Electronics, firma gigant de tehnologie din Coreea de Sud, va investi în total 10,4 miliarde yeni (aproximativ 108,3 milioane dolari SUA), iar Sharp, firma japoneza cu probleme va deveni un furnizor stabil de ecrane LCD mari pentru Samsung, ceea ce va asigura fluxul de numerar de care aceasta avea atata nevoie”.  In acordul mentionat, Sharp a vandut 3 procente rivalei sale asiatice, Samsung, emitand noi actiuni in aceasta luna. Aceasta înseamna ca Samsung va deveni cel mai mare actionar strain al corporatiei japoneze si cel de-al cincilea cel mai mare din lume.

Samsung

Samsung

Conform aceluiasi articol, afacerea dintre Samsung si Sharp ”ar putea elimina ingrijorarile privind sanatatea firmei Sharp, deoarece discutiile privind colaborarea cu partenerul de afaceri taiwanez Hon Hai Precision Industry Co., cunoscut mai bine ca Foxconn, s-au prelungit.”

“Aceasta infuzie de capital va permite firmei Sharp sa isi asigure sursa de finantare pentru afacerea cu LCD-uri, care formeaza nucleul firmei”, au precizat oficialii Sharp intr-o declaratie. ”Sharp isi va orienta cu siguranta afacerea in sensul cresterii prin accelerarea restructurarii afacerii sale, pentru a obtine ”o recuperare a performantei si credibilitatii sale profesionale” au adaugat sursele citate.

Premonitie sau nu, actiunile Sharp au explodat la aparitia stirii, crescand  cu 14,05% pana la 341 yeni la Bursa din Tokyo, acesta fiind, probabil, un semn ca cei doi parteneri pot merge mult timp impreuna pe acest drum.

sharp

Sharp

Compania care furnizeaza in prezent firmei Samsung panourile LCD va dezvolta colaborarea pe viitor, furnizand panouri LCD pe termen lung pentru aparate TV mari, precum si panourile LCD mici si mijlocii, folosite la dispozitivele mobile, cum ar fi computerele notebook.

Firma de electronice cu sediul in Osaka, care avea probleme, a investit agresiv in panouri mari LCD si solare, ulterior constatand ca cererea si preturile scad, ca urmare a competitiei acerbe cu alte firme din Coreea de Sud si China.

Afacerea s-ar putea dovedi o binefacere pentru productia de panouri LCD, in special la uzina Kemeyama a firmei Sharp din Mie Prefecture, care produce, de asemenea, panouri pentru iPhone-urile de la Apple. Sharp ar putea furniza firmei Samsung afisaje pe baza de IGZO, care consuma mai putin curent electric si au o performanta mai mare, pentru terminalele mobile.

Negocierile cu Foxconn s-au impotmolit dupa caderea actiunilor Sharp datorata ingrijorarii legate de starea financiara a companiei.

Sursa : JapanTimes

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.