Review: Sony Xperia T3

Sony Xperia T3

Deși încă nu s-a stabilit dacă există în limba româna acest cuvânt, tehnologia mondială nu așteaptă după România, iar ”phableta” este deja o categorie aparte, chiar dacă ciudată, pe piața telefoanelor mobile, iar, în esență, Sony Xperia T3 (căruia i-am anunțat apariția la începutul lunii iunie) o și reprezintă cu succes. Cu toate acestea și cu o etichetă de preț mediu nu este luat în seamă încă de posesorii de Galaxy Note din lume.

Review: Sony Xperia T3 – prețul și concurența

Prețul oficial Sony pentru Xperia T3 este de 299£ plasându-se la exact același cost ca Nexus 5. Cu toate acestea, puteți să-l cumpărați și mai ieftin, în jur de 245£, la comercianții cu amănuntul, cum ar fi MobiCity, astfel încât să puteți economisi bani în comparația cu alte aparate. Deasemenea, Xperia Z Ultra de la Sony – un phablet de 6.4 inci – este deja pe piață de destul timp acum și se poate obține pentru doar câteva lire în plus, în comparatie cu Xperia T3, în jur de 250£.

Sony Xperia T3: proiect și construcție

Sony a folosit acelasi design pătrat în ultimii doi ani și Xperia T3 nu are nici o abatere de la această formă. Având un preț mijlociu, nu este surprinzător să găsești un design nu prea premium, comparativ cu mai scumpul Xperia Z2.
În esență este o placă pătrată, mare, cu rame groase, dar are totuși un cadru atractiv din otel inoxidabil. Partea din spate nu este de sticlă ca la produsele premium Xperia, folosind în loc un capac din plastic moale ce ne amintește de Xperia T ”James Bond”. Xperia T3 este disponibil în culorile negru, alb și violet.

Sony Xperia T3

Sony Xperia T3

Spre deosebire de alte telefoane Xperia, capacul din spate este conturat la margini astfel încât telefonul se simte în mâna mai bine decât de obicei, iar capacul din spate are o priză mai bună.

Firma sustine ca este cel mai subtire telefon de 5.3 inci, din lume și acest lucru ar putea fi adevărat, pentru că nu ne putem gândi la multe alte telefoane cu ecranul la acele dimensiuni să aibe doar atâția milimetri. Cu toate acestea, este frumos, zvelt, la doar 7 mm și este, de asemenea, ușor pentru un telefon, la 148 g.
Este totuși un telefon de dimensiunile unei phablete și dimensiunea ecranului îl face dificil de utilizat cu o singură mână. Sony Xperia T3 este un aparat pentru două mâini, din punctul nostru de vedere.
Sony este bine cunoscut că oferă smartphone-uri rezistente la apă și praf (spre exemplu Sony Xperia Z1 S), dar Xperia T3 nu unul dintre ele, așa ca nu vă înghesuiți cu el la duș, baie, piscina sau alte zone pline de apă.
Construcția, totuși, de calitate, este rezonabilă, dar nimic special, din cauza plasticului majoritar. Este solid mulțumită structurii de oțel ce o leagă, astfel că nu trebuie să-ți ții respirația dacă îl scapi accidental din mână, dar există semne evidente ale prețului mediu prin elementele adăugate, cum ar fi butoanele nesigure și late de pe rama de inox.

Sony Xperia T3: hardware și performanță

În ceea ce privește hardware-ul, SonyXperia T3 oferă ceea ce aștepți pentru un smartphone ”mid-range”. Ecranul de 5.3 inci folosește o rezolutie rezonabilă, dar nu foarte mare, de 720p, dar utilizează tehnologia Sony Triluminos pentru o reproducere mai bună a culorilor. Imaginea are un aspect natural, frumoasă, și panoul IPS are o vizibilitate excelentă pentru unghiuri de vizualizare mai mari, deși am găsit alte ecrane și mai bune.

sony-xperia-t3

Sony Xperia T3 – Culori

În acest moment este demn de remarcat faptul că Nexus 5, puțin mai scump, are doar un ecran ceva mai mic la 5 inci dar își îmbunătățește rezoluția la Full HD. Dacă sunteți doritor de un ecran mare, dar nu doriți să cheltuiți o mulțime de bani, atunci merită verificat și Sony Xperia Z Ultra, care este doar cu câteva lire mai scump, dar este masiv la 6.4 inci.
Alte specificatii hardware pentru Xperia T3 sunt clare spre categoria medie, cu doar 8 GB de stocare, deși există un loc de card microSD pentru adăugarea a 32GB. Puteți muta toată media (cum ar fi fotografiile și clipurile video) în spațiul de stocare amovibil. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 400 din generația de mijloc, quad-core tactat la 1,4 GHz. Ca ajutor al acestuia aveți 1GB de RAM, ceea ce exprimă performanșe bune – chiar dacă nu remarcabile. Sony Xperia T3 a marcat în 1389 de puncte în GeekBench 3, 11 fps în testul T-Rex GFXBench și 1342ms în SunSpider. O rezoluție a ecranului de 720p, împreuna cu procesorul Snapdragon 400 și o baterie de 2500mAh (non-amovibilă) duce la o viață a bateriei chiar decentă. Utilizatorii ar trebui să obțină două zile de folosință la Xperia T3 și la o utilizare rezonabilă (fără redare video sau jocuri), chiar trei.
Sony iubește NFC (”near field communication”), astfel încât o veți obține cu aproape oricare dintre produsele sale (chiar și căștile audio), dar dincolo de acest lucru, Xperia T3 are doar conectivitatea de bază. Există Wi-Fi 802.11a/b/g/n, bluetooth 4.0LE și A-GPS. Asta înseamnă că nu aveți aplicații suplimentare, cum ar fi un infraroșu (pe care îl găsiți pe dispozitivele de top). Cu toate acestea, există conectivitate pentru rețelele LTE 4G, care poate fi un motiv de cumpărare pentru unii dintre clienți.

Sony Xperia T3 revizuire: Camera Foto

Ne-am așteptat de la smartphone-urile Sony ca partea fotografică să fie chiar bună și ne bucurăm să vedem senzor RS Exmor pentru imagine mobilă, în camera de 8Mp a Xperia T3. Ca de obicei, și ceva ce ne place, este butonul de declansare dedicat al aparatului foto, care înseamnă că puteți lansa aplicația camerei oricând, o apăsare ușoară pentru focalizare și a doua apăsare pentru a face poza.

Sony Xperia Z Ultra

Sony Xperia Z Ultra

Modul ”Auto Superior” de la Sony se va potrivi celor mai mulți utilizatori ce vor reuși să obțină rezultate decente în cele mai multe condiții de iluminare, și le vor fi frică să a comute pe modul manual, unde vor găsi diferite moduri de fotografiere. Cel mai util este HDR cu care puteți vedea rezultate mulțumitoare în ambele moduri menționate. Există, de asemenea, și alte aplicații ale camerei/moduri/lentile, inclusiv ”Creative Effect”, ”Timeshift burst”, ”Sweep Panorama” și ”AR effect”. Acestea sunt toate pentru distracție sau de ajutor și, uneori, ambele.
Pe frontul video puteți înregistra la calitate Full HD și există o camera de 1.1Mp frontală, care poate lua ”selfies” decente în lumină bună dar care este limitată la înregistrare video în 720p.

Concluzie

Xperia T3 este un smartphone bun, dar nu extraordinar, care se va potrivi numai unui anumit client: cel care dorește un smartphone cu ecran mare, fără să cheltuiască o mică avere. Acest ”phablet” oferă acest lucru, dar ar trebui să luați în considerare și Nexus 5, ușor mai mic, dar pentru un pic mai mulți bani, pentru a avea specificații hardware mai bune, sau chiar un Sony Xperia Z Ultra dacă 6.4 inci nu arată prea ”infatuat”.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.