Refill de Cartuse sau printare de Gloante?

Partea Întunecată a Imprimantelor 3D

Presedintele Obama a transmis un discurs plin de pasiune in 15 ianuarie anul acesta în care a anuntat că va semna un număr de Ordine Executive împuternicind măsurile federale privind controlul armelor. În ciuda intentiilor bune, în spatele acestui fapt, tehnologiile noi si in primul rand printările 3D ar putea în totalitate să facă imposibilă reglementarea posesiunii armelor.

 Unul dintre lucrurile pe care s-a concentrat Presedintele a fost interzicerea vânzării incarcatoarelor cu 30 de gloante. Însă, in urma evolutiei imprimantei si  printării 3D, o asemenea interzicere a vânzării incarcatoarelor cu 30 de gloante ar putea fi usor desuetă. Un grup numit “Defense Distributed” a lansat un video in ziua de miercuri 16 ianuarie în care o armă automată de asalt este functională impreună cu un incarcator cu 30 de gloante care a fost produs de o imprimantă 3D. Fondatorul grupului, Cody Wilson, a declarat că intentia clipuluilui a fost de a arăta că “Deja se poate printa acest cartus si pot să vă arăt că această interdictie in domeniul armelor din USA in acest moment se confruntă cu o problemă.” Nu este pentru prima oară când acest grup a căutat să-si impună punctul de vedere politic. La sfarsitul anului trecut au produs un video similar în care au pretins că o puscă semiautomată AR-15 a fost creată cu o imprimantă 3D si a fost declansată de 6 ori înainte să se dezmembreze.

Se ridică insă problema sigurantei publice din orice tara, atunci când aceste tipuri de arme automate de asalt, sau mai rău, arme care nu pot fi detectate de scanările aeroporturilor, vor fi posibil de creat  într-o modalitate durabilă si sigură folosind imprimantele 3D de acasă. Imprimantele care ar avea capacitatea de a crea aceste tipuri de arme în prezent costă peste $10,000, în timp ce imprimante mai putin complexe costă între $2,000-$4,000. Dar viitorul lor se arata roz, al nostru, destul de intunecat…

1 thought on “Refill de Cartuse sau printare de Gloante?

  1. tumac petru says:

    super misto

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.