Printarea prin telefon – Imprimanta Epson Photo XP 950

photo-epson-expression-photo-xp-950

Faci fotografii cu telefonul si imprimanta le primeste acasa!

Seara, in weekend, la fiecare câteva minute de liniste departe de copii, umblu prin fotografiile de pe telefonul meu si aleg una să stea sus pe perete sau lipită pe frigider, după ce o imprim.  Imprimanta cu pricina,  noua imprimanta Epson Expression Photo XP-950 o imprimanta multifuncțională, este la cateva mile departare – la biroul Digital Life Labs, și eu stau în fața televizorului, acasă – dar stiu că a printat, pentru că in timp ce scriu acest articol, la birou, după 2 zile de weekend, mă uit la printările ce se află in sertarul imprimantei.
Toate fotografiile le-am trimis de pe telefonul meu acum 2 zile si acum sunt frumos stivuite pe tava de ieșire de la imprimanta Epson XP – 950, care glisează în mod automat în momentul în care imprimanta detectează că o fotografie nouă vine pe internet.

Epson XP 950

Imprimanta Epson XP 950

Unele dintre printări sunt fabuloase! Sunt la rezolutie mică – căci pentru sistemul XP – 950 de imprimare de pe internet al Google Cloud Print se foloseste o rezoluție mai mică decât imprimanta este capabilă să prelucreze – dar trebuie să te uiti la ele foarte de aproape pentru a observa diferența.

Alte printuri nu sunt atât de fabuloase. Unele dintre aplicatiile de pe Google Cloud Print pe care le-am testat pe diferite telefoane Android și Windows nu au avut suficient de multe setări pentru a spune imprimantei ce hartie să utilizeze pentru fotografii, astfel încât le-am imprimat pe hârtie obișnuită A4. Dar, totuși, e rapid! Pot face o fotografie copiilor cu telefonul meu în timp ce suntem in vacanta, și o trimit să apară pe imprimanta mamei mele în câteva minute. În cazul în care ea ar avea un imprimanta Epson XP – 950. Daca nu as fi fost atat de zgarcit , i-aș fi cumpărat una de Crăciun. Dintre cele mai multe imprimante foto pe care le-am analizat de-a lungul anilor, aceasta este de departe cel mai usor de setat și cel mai ușor de operat.

Nu am nevoie nici măcar să o conectez la un PC. Avand conexiunea obisnuită USB, imprimanta Epson XP-950 are si conexiune Wi – Fi , care poate fi folosită pentru a se atașa direct la rețeaua de domiciliu , și , prin rețeaua de acasă, la internet . Configurarea a fost apoi doar o chestiune de secunde prin navigarea pe pagina web a imprimantei (are si built-in server web) și acolo setarea diferitelor servicii – preferatul nostru este menționatul Google Cloud Print, care vă permite să imprimați de la un browser Chrome sau o aplicatie de pe telefon oriunde în lume.

epson_xp-950

Imprimanta Epson XP 950

Aveți posibilitatea de a imprima, de asemenea, de la un PC (driverele de imprimantă se instaleaza automat cand deschizi pagina de pe net a imprimantei), sau cu un USB Stick atasat la imprimantă și, card SD, card CompactFlash sau stick de memorie cu fotografii pe ea, folosind ecranul LCD al Epson XP – 950 pentru a naviga prin fotografii și a le selecta pe cele pe care doriți să le imprimați.

Calitatea Printării la Imprimanta Epson XP 950

Calitatea imprimării este in cea mai mare parte foarte bună. Imprimanta Epson XP – 950 este o imprimanta cu cinci cartușe color si unul singur negru, ceea ce înseamnă că nu va obține tonuri subtile de printuri alb-negru (pentru acest lucru, nu puteți bate imprimanta foto Epson R3000, care are o suplimentare de trei cartuse cu cerneală neagră, dar costurile sunt pe la 1200$). Acestea fiind spuse, am găsit că se pot obține rezultate foarte plăcute si tonuri monocrome de seleniu sau sepia la imprimările alb-negru (imprimanta tinde spre aceste tonuri, asa ca de ce să nu o lăsăm?) si apoi am imprimat pe hârtie fotografică de calitate si mată.

XP-950

Imprimanta Epson XP 950 – White

Printurile color insă sunt o altă problemă. In cea mai mare parte se printează plăcut, cu detalii clare (cu excepția în tonurilor întunecate de la umbre, caz în care detaliile pot dispărea în jetul negru) și plasarea exactă a cernelurilor. Software-ul Epson de la această imprimantă nu poate da opțiuni profesionale de calitate pentru reglaj fin la fotografiile printate – nu am găsit unde ai putea încărca in setările imprimantei profiluri pentru hârtie non-Epson, de exemplu, și am găsit un contrastul imprimării un pic cam greu de pus sub control – dar imprimanta Epson si setările sale încă mai oferă o multime de moduri de a ajusta imaginile pentru a se potrivi gusturilor dumneavoastră. Pentru majoritatea oamenilor, la fel ca pentru mama mea, setările implicite (“default”) sunt mai mult decat suficiente. Dar mama nu va primi incă imprimanta…. 🙂

6 thoughts on “Printarea prin telefon – Imprimanta Epson Photo XP 950

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.