Pantofi sport Adidas imprimati 3D pentru 333$

Dar, îi puteți cumpăra doar în New York, Londra sau Tokio.

Chiar dacă tehnologia este prezentă pe piață de mai mult timp, conceptul de imprimare 3D își caută încă drumul în domenii noi. Am vazut-o deja ca fiind folosită în diferite industrii, cum ar fi medicina, automobile sau arhitectură, însă anul trecut, Adidas și-a anunțat conceptul 3D pentru pantofi de sport imprimati din materialele existente pe piață: „Futurecraft 3D”. Acum, firma de sport a dezvăluit că va pune în  vânzare pantofii realizați prin imprimare 3D pentru prima dată.

Adidas a dezvăluit marca de pantofi „3D Runner” în luna august, când a prezentat-o doar unui număr selectat de sportivi de top la Olimpiada de la Rio. Adidașii vor fi disponibili în cantități limitate la lansare, așa că obținerea lor nu va fi ușoară. În plus, și costa 333 dolari, ceea ce va scoate multă lume din magazin.

3D Runner poate fi rezervat de astăzi folosind aplicația Confirmed de la Adidas. Aveți posibilitatea să ridicați produsul din data de 15 decembrie, dar numai din locații speciale din Londra, Tokyo și New York. Rezidenții din „Big Apple” pot ridica produsul din noul magazin pilot al firmei de pe 5th Avenue.

Adidas 3D Runner

Adidas 3D Runner

Adidas spune că imprimarea 3D într-adevăr aduce multe avantaje în designul pantofilor, și nu este o caracteristică utilizată doar ca truc de marketing.

Pantoful are o structură de rețea 3D cu zone dense în zonele de mare forțare și zone mai puțin dense în zonele de forțare mai mică, permițând nivelul optim de performanță. 3D Runner are, de asemenea, un contor 3D imprimat în zona tocului, care este integrat în material însă cu evitarea  procesului tipic de lipire sau coasere. Beneficiile includ o mai mare elasticitate și o forță de sprijin în  standardele actuale.

În timp ce prețul poate fi ridicat, se așteaptă ca exclusivitatea 3D Runner să fie un element căutat de sportivii de top. Nu vom fi surprinși nici dacă vom vedea mai multe firme de sport alegând să urmeze pașii Adidas și să înceapă să utilizeze tehnologia imprimării 3D în realizarea produselor lor.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.