Origin doteaza 2 laptopuri cu procesoare de desktop

origin

Origin a lansat o serie întreagă de noi laptop-uri pentru jocuri la conferința din acest an de la CES în Las Vegas. Notebook-urile EVO15-S, care cântaresc doar 1,95 kilograme, au fost actualizate cu cele mai recente plăci grafice de la Nvidia, 970M GPU. Aparatul este destul de ușor pentru un laptop de gaming, dar se simte totuși destul de robust. Origin însă nu a schimbat nimic prea drastic la acest sistem, iar cu puțin upgrade acesta a rămas la curent cu tendința pieței. Restul de laptopuri de gaming, sunt o cu totul altă poveste. Pentru laptopul cel mai puternic, EON-17x, s-a redesenat șasiul , să fie mai subțire și mai ușor decât modelele anterioare. Și atât EON-17x cât și vărul său de 15-inch, EON15-X, folosesc piese noi cu un hardware serios: la grafică, placa GTX 980m cu 8 GB de VRAM, alături de un procesor pentru desktop, de la Intel, Core i7 4790K.

Procesoare pentru desktop în laptop-uri de gaming? Nu găsești asta în fiecare zi!

Origin declară că EON17-X este cu 37% mai subțire și cu 30% mai usor decat modelul precedent. Acesta cântărește 3,9 kg, în timp ce EON15-X cântărește 3,4 kg. Suportul pentru procesoarele de desktop este inovația aici. În timp ce laptop-urile configurate de Origin încep cu componente mai modeste în magazin (cu procesoare Intel i5-4460S de 2.9GHz), acestea pot fi reconfigurate cu musculoasele i5 4690Ks sau i7 4790Ks. Dacă vrei tot tacâmul, Origin va facec „overclock” de până la un 4.4GHz complet, astfel încât toate cele patru nuclee ale i7 vor funcționa standard la viteze turbo.

EON17-X

EON17-X

EON17-X și EON15-X au de asemenea spațiu pentru două m.2 SSD-uri PCIe, cu două blocuri libere pentru HDD-uri SATA standard hibride. SSD-urile M.2 în RAID pot fi rulate prin SATA, iar grafica este la alegere 970M cu 6 GB VRAM sau 980m cu 8GB de VRAM. La rularea pe baterie, Origin spune că veți obține aproximativ două ore de consum regulat sau o oră în jocuri.

EON 17-X și EON 15-X sunt la fel de ușor de întreținut ca și majoritatea laptop-urilor pentru gaming, din punctul de vedere al unui utilizator. Memoriae și stocarea sunt, evident, upgradabile, iar cardurile grafice sunt MXM, ceea ce înseamnă că pot fi schimbate cu alte unități de procesare grafica din aceeași linie. Asta se referă că Origin poate upgrada aparatul în perioada de garanție, dacă ești mofturos și nu vrei să o faci singur. Cel mai notabil este că poți schimba chiar și acel CPU de desktop. Laptop-urile folosesc socketul de la Intel, LGA1150, astfel încât orice procesor viitor de pe această platformă, poate fi înlocuit.

"Grasanul" EON17-X

“Grasanul” EON17-X

În timp ce procesoarele desktop sunt mult mai puternice decât cele mai bune procesoare mobile de la Intel, găsite în laptop-urile de gaming, probabil nu vei nevoie de o putere suplimentară pentru cele mai multe jocuri dacă nu folosești excesiv multitaskingul. Pentru editarea video sau alte sarcini mari consumatoare de CPU, totuși, acesta este cu un pas mai departe decât un procesor i7 mobil.

Origin EON15-X porneste de la 1.842 dolari, cu un procesor de desktop pe site-ul Origin, în timp ce EON17-X ajunge la 1.878 dolari. Ambele sunt disponibile pentru personalizare și cumpărare începând de luna trecută.

(Vezi și laptopurile de gaming cu tastatura mecanica)

1 thought on “Origin doteaza 2 laptopuri cu procesoare de desktop

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.