OnePlus One, s-a lansat, pentru 299$

OnePlusOne

Compania chineza OnePlus (infiintată in 17 decembrie 2013?!?!) a dezvăluit în cele din urmă, ieri, telefonul său pilot, numit OnePlus One (s-au gandit mult, oare?). Miercuri, după săptămâni de anticipare și multe tachinări din partea companiei, noul telefon a fost lansat, fiind al doilea dispozitiv ce vine instalat cu Cyanogen (mod de Android) și va ateriza pe rafturile magazinelor înainte de sfârșitul lunii iunie, fiind deja un concurent serios pentru Google Nexus 5.

OnePlus One

OnePlus One

Specificatii OnePlus One

Datorită informatiilor „scăpate” in presă despre OnePlus stim deja cele mai multe dintre specificatiile hardware pentru dispozitivul celor din Hong Kong. Dar oficial, OnePlus dispune de un ecran de 5,5 inci cu o rezolutie de 1080p la 401 de pixeli pe inci, un procesor quad-core Snapdragon 801de 2.5GHz și 3GB memorie RAM. Are, de asemenea, o camera frontala de 5 megapixeli și o camera principala foto cu senzor Sony Exmor IMX 214 de 13 megapixeli. Pentru a avea o perspectivă clară, este acelasi procesor ca și la noul Samsung Galaxy S5 și HTC One (M8), plus un GB RAM mai mult, decat la oricare dintre aceste telefoane, și aceeași rezoluție a camerei foto ca si HTC.
Aparatul, de asemenea, vine cu Wi – Fi dual-band 802.11b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, NFC și capacitate de stocare la alegerea dvs., de 16GB sau 64GB, plus optiune de culoare, fie alb sau negru. Nu-ti plac aceste două opțiuni? Carcasele”StyleSwap” de la OnePlus sunt pe deplin interschimbabile, putand fi din kevlar, bambus sau denim.

OnePlus One are in dotare, de asemenea, o baterie de 3100 mAh, dar compania nu a dat publicitătii datele specifice de viață ale bateriei. Deocamdată se declară că bateria are suficientă putere “pentru mai mult de o zi de utilizare.”

Alte caracteristici? Există trei microfoane pentru o mai bună recunoaștere a vocii și anularea zgomotului. Gesturi pentru a trezi telefonul similare ca si la HTC One (M8), atingeți de două ori pentru a trezi ecranul, sau glisați cu gesturi pentru a lansa aplicațiile favorite. Telefonul are butoane capacitive, dar în schimb vă oferă si opțiunea de a utiliza butoanele de pe ecran, dacă asa preferați. Wake voice & search seamănă cu ce găsiti la Moto X de la Motorola.

OnePlus One Black

OnePlus One Black

Așa cum s-a promis, aparatul este destul de subțire, măsurand in grosime doar 8,9 milimetri, fiind doar un pic mai voluminos decât iPhone 5S. De asemenea, este relativ mic pentru un telefon cu ecran de 5,5 inci,. E doar putin mai inalt decat un HTC One (M8) și un pic mai mare decât Galaxy S5, care au display de 5.0 și respectiv 5.1 inci. La 162 de grame, cantareste aproape exact la fel ca și M8.
Ca si software, telefonul execută Cyanogen Mod 11S, care se bazează pe Android 4.4. Versiunea 11S este o acumulare de Mod Cyanogen adaptat pentru noul dispozitiv OnePlus. Acesta dispune de o mulțime de opțiuni de personalizare, criptarea SMS-urilor și o caracteristică „Privacy Guard” care vă permite să limitati accesul aplicațiilor “la informațiile dumneavoastră personale”.

Preturi OnePlus One

OnePlus se lansează pentru 299 dolari la 16GB alb și respectiv 349 dolari versiunile negre de 64GB. Acesta este doar jumătate din prețul altor telefoane de top! Deși OnePlus nu spune exact când pot ajunge consumatorii din SUA sa puna mâinile pe noul dispozitiv, primele 100 de dispozitive OnePlus vor fi vândute începând cu 25 aprilie.

Pete Lau, OnePlus One CEO

Pete Lau, OnePlus CEO

Un cuvânt de avertizare: telefonul suporta frecvențe GSM de 850, 900, 1800 și 1900MHz, in benzi WCDMA 1/2/4/5/8 și benzi LTE 1/3/4/7/17/38/40. Site-ul companiei proclamă sus si tare: “Folositi-l pe AT & T și T – Mobile”. După informatiile oficiale, tara noastră a fost ocolita la desfacerea noului produs. Si după cum in Romania, Romtelecom/Cosmote se va „relansa” sub sigla „T-Mobile” din 12 septembrie, mai avem de asteptat pană să aflăm ceva noutăti.

2 thoughts on “OnePlus One, s-a lansat, pentru 299$

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.