Nvidia introduce Dynamic Super Resolution

nvidiaDSR

Nvidia introduce Dynamic Super Resolution prin lansarea unui nou driver pentru GeForce: 344.48 WHQL. Pe lângă adăugarea de suport pentru jocuri noi, cum ar fi „Civilization: Beyond Earth” acest nou driver permite tehnologia „Nvidia Dynamic Super Resolution” (DSR) și pentru seriile mai vechi de plăci grafice pentru desktop, Nvidia GeForce GTX 500, 600 și 700.

Noi tehnologii de la Nvidia

În tehnologia DSR, este vorba ca un joc să ruleze la o rezoluție mai mare (de până la 4K), iar apoi tehnologia respectivă să reducă prin „downsampling” imaginea pentru un ecran de maxim 1080 pixeli, pentru a îmbunătăți calitatea imaginii. Este, în esență, un fel de anti-aliasing forțat. Până în prezent, Nvidia a promovat funcționalitatea DSR doar ca o caracteristică built-in pentru noile sale GPU-uri Maxwell. Acum, prin acest update, Nvidia a adus tehnologia la nivelul mai vechilor procesoare Fermi și Kepler.

geforceExperience

Nvidia Geforce Experience Panel

Cel mai interesant lucru despre punerea în aplicare a acestor noi drivere de la Nvidia este că funcționează în mod automat, prin aplicația GeForce Experience, iar din cauză că sub-samplingul se face la nivelul driverelor, tehnologia este mult mai compatibilă și eficientă (deși nu la fel de configurabilă) decât alte moduri create aleatoriu de diferiți developeri anonimi.
Jucătorii care doresc să îmbunătățească și mai mult experiența lor în DSR, pot face acest lucru, din setările pentru aplicație, găsite în „GeForce Experience”. In acest panoul de control al NVIDIA, puteți selecta diferiți factori de scalare pentru DSR precum și ajusta netezimea filtrului DSR, care să „ascute” sau să „înmoaie” imaginea jocului.

dsr

DSR by Nvidia

Ultimele drivere, 344.48 WHQL, optimizează, de asemenea șiplăcile grafice Nvidia pentru jocuri noi, inclusiv „Civilization: Beyond Earth”, „Elite Dangerous” și „Lords of the Fallen”. Suportul de drivere Nvidia pentru Oculus Rift din sistemele G-SYNC a fost, de asemenea, adăugat. Puteți descărca driverele GeForce Game Ready 344.48 WHQL prin aplicația „GeForce Experience” sau de pe site-ul Nvidia aici.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.