Noul Smartphone HTC One E8

htc-one-E8

Am văzut și experimentat noul smartphone HTC One M8, ca fiind unul dintre cele mai bune smartphone-uri produse în 2014. Dispozitivul high-end este o frumusețe și calitatea construcției acestuia nu este egalată de nimeni, dar ce se întâmplă atunci când încercați să luați acest smartphone-pilot și să-i scoateți carcasa de metal? Iată o versiune mai accesibilă a One M8 care totuși lasă puțin de dorit.

Proiectul HTC One E8

Inițial proiectat sub numele de HTC One M8 Ace și cu multe emoții în ceea ce privea lansarea, noul „redenumit” HTC One E8 este, pentru toate intențiile și scopurile, aproape o copie la indigo a M8. Acesta păstrează toate calitățile minunatului design care au făcut din M8 un smartphone uimitor, dar se diferențiază prin carcasa de policarbonat. Am găsit argumente pro și contra cu privire la noul design.

Luăm în considerare, în primul rând, că aveți posibilitatea de a alege între culori lucioase si mate. Unitatea de testare a fost dotată cu un finisaj mat, cu garnituri de aur, care se întâmplă să fie o combinație destul de potrivită. E greu totuși să-l păstrați fără amprente cu o astfel de carcasă. O plângere majoră și la One M8 a fost că telefonul este uimitor de alunecos. Această problemă a fost rezolvată la designul HTC One E8, iar noua construcție a devenit mai “sigură”.
Veți găsi, deasemenea, porturile obișnuite și butoanele din jurul dispozitivului ca și la M8. Camera și blițul sunt plasate în partea din spate, iar un port de încărcare microUSB și setul de 3,5 mm cu jack pentru căști ocupă de partea de jos. Volumul este situat pe partea dreaptă, unde veți găsi și un slot pentru dual-SIM.
Butonul de pornire este plasat în mijlocul părții de sus, iar pe partea stângă puteți găsi un slot pentru un card microSD. Am avea ceva de spus despre buton de pornire. HTC a auzit plângerile noastre, dar se pare că nu le înțeles foarte bine. Acum acest buton este chiar mai greu de folosit!

HTC One E8 - Power Button

HTC One E8

Cu siguranță nu putem uita difuzoarele BoomSound de la HTC, care își păstrează coroana de „cele mai cool” din industria telefoanelor mobile. Difuzoarele frontale sunt clare, cu volum deosebit și bas perfect.

Display-ul HTC One E8

Display-ul HTC One E8 este o componentă care nu vă va dezamăgi. Ecranu IPS-LCD, de 5 inci, la 1080p  oferă o rezoluție mare, chiar dacă standardul este în curs de a fi upgradat pentru a ajunge la QHD (2560x1440p). La ce anume nu am fost mari fani, a fost saturația ecranului, care este un pic cam exagerată. Culorile roșii apar un pic portocalii iar negrul este uimitor de profund, lucru destul de rar pentru un ecran LCD.

Hardware

În timp ce alți producători continuă să producă “mini telefoane” cu care înjumătățesc puterea unităților, HTC One E8 nu este de neglijat în comparație cu cel mai bun dintre cele mai bune. Procesorul Snapdragon 801 este tactat la 2.3 GHz (sau 2.5 GHz, în funcție de piața de vânzare) și este ajutat de 2 GB de memorie RAM. Capacitatea internă de 16 GB de memorie poate fi extinsa prin microSD. Bateria are o capacitate de 2600 mAh​​, mărime care poate vă „sună” mai mică decât este în realitate.

HTC One E8

HTC One E8 Roșu

Am fost capabilă a folosi telefonul aproximativ 16 de ore, fără a tăia din aplicații. Am avut bluetooth conectat la Android tot timpul, am folosit 4G și WiFi și ecranul pornit aproximativ 2 ore din acest timp.
Din păcate niște caracteristici lipsesc, totuși. Atât blasterul IR cât și aplicația Remote TV au dispărut, lăsându-ne fără o modalitate de a ne controla televizoarele.

Performanța

Testele în BenchmarksYou pot spune chiar de la început că acest telefon nu are nimic în minus față de alte smartphone-uri high-end. Procesorul Qualcomm Snapdragon 801 și cei 2 GB de RAM păstrează toată acea „alunecare” silențioasă între aplicații la o viteză remarcabilă. Sarcinile de zi cu zi sunt manipulate fără efort și multi-taskingul este o „joacă de copii”. De asemenea, nu putem uita procesorul grafic Adreno 330, care este la fel de necesar.

HTC-One-E8-Benchmarks-300x533

AnTuTu Benchmark

Dispozitivul se poate ocupa de orice joc, fără nici un „sughiț”. În timp ce reperele acestea denotă performanță, ne-am gândit că trebui să punem aparatul la încercare și să vă comunicăm niște numere. Scorul de referință în „AnTuTu” al acestui dispozitiv este de 37461 puncte, care se întâmplă să fie… deasupra M8.
Oh, da… și pentru cei care încă mai folosesc telefonul pentru apeluri – calitatea sunetului este foarte bună iar recepția a fost fără greșeală.

Camera Foto

La HTC One M7 și M8 camerele de luat vederi sunt cunoscute ca dispozitive pentru lumină scăzută, dar utilizatorii nu au fost complet multumiți cu performanțele lor. Pentru One E8, producătorul a scăpat de camera cu „dual- set-up” și-a dat E8 un singur shooter de 13 MP.
Acest reprezintă o dovadă că mai mulți pixeli, cu siguranță nu înseamnă imagini mai bune. Deși aș vrea să vă spun altfel, imaginile sunt încețoșate și neclare, în timp ce fotografiile la lumină scăzută sunt granulate și lipsite de detalii. Camera din față este, de asemenea, destul de fragilă și suferă de probleme similare.

Concluzie

E8 este un smartphone mare, nu este un dispozitiv perfect și va trebui să vă definiți clar preferințele. Cei care apreciază calitatea unui aparat de fotografiat ar putea să se uite în altă parte. De asemenea, calitatea imaginii are defectele sale.

HTC-One-E8

Carcasa de Plastic

Nu putem nega faptul că pentru fiecare problemă găsită în E8 există, de asemenea și multe alte avantaje. Calitatea constructiei este uimitoare, chiar dacă smartphone-ul este realizat din plastic. Performanța este la fel de bună iar viața bateriei este uluitoare și, în funcție de preferințe, sistemul de operare Sense 6 ar putea oferi experiența potrivită pentru ce aveți nevoie.
În cazul în care îl găsiți la un preț corect, noul smartphone HTC One E8 ar trebui să fie o alternativă excelentă pentru cei care caută un HTC One M8 mai ieftin, sau doar pur și simplu un telefon bun care să nu-ți alunece din mână.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.