Noul Smartphone 3D al Amazon va fi un success?

Noul Smartphone 3D al Amazon va fi un success? Compania va introduce propriul smartphone pe piață, începând cu 18 iunie, dacă moara zvonurilor macină corect. De ce Amazon vrea să fie acolo? Ce se va schimba odată cu intrarea sa în “cursa înarmării clienților”? Cât de mult va costa produsul? Cât de mult va adăuga la profiturile deja slăbuțe ale Amazon.com?
Cel mai interesant lucru la zvonurile despre acest smartphone al Amazon este o caracteristică prin care acest telefon va urmări mișcarea ochilor pe ecran și va crea imagini 3D ale elementelor care îți vor capta atenția. În conformitate cu PC Advisor, telefonul Amazon are “camere așezate în față și plasate la fiecare colț al ecranului. Acestea vor urmări ochii pentru a monitoriza exact locul pe care îl căutați și va ajusta imaginea de pe ecran pentru a oferi o experiență 3D fără a fi nevoie de ochelari speciali”.
Acest efect 3D este punctul cheie de diferențiere pentru noul smartphone de la Amazon, care va avea un ecran de 4.7 inch cu o rezoluție HD de 720p; acesta va fi echipat cu un procesor Snapdragon Qualcomm; va avea 2 GB de RAM și patru camere, cu rezoluție 640 x 480.

Beacon Hill, Seattle, Washington, USA

Sediul Amazon.com din Beacon Hill, Seattle, Washington, USA

Piața smartphone-urilor este în acest moment uriașă, 990 de milioane de bucăți au fost vândute în 2013 – oamenii petrecându-și mai mult timp acolo decât cu orice alt aparat electronic (în 2014 eMarketer se așteaptă ca oamenii să-și petreacă 2 ore și 51 de minute pe smartphone-uri în timp ce timpul pe PC-ul personal va rămâne la maxim2 ore 12 minute). Dar Apple și Samsung, cu 15,3% și rspectiv 31,3% din cota de piață la nivel mondial, controlează cele mai multe dintre veniturile și profiturile de pe piață.
“Plăcinta” acestui profit la nivel mondial a atras multe noi companii. Dar mulți dintre cei intrați – inclusiv Microsoft, Google sau Motorola – au eșuat, potrivit New York Times.
Investitorii strigă sus și tare că prin această mișcare Amazon va stimula marja subțire de profit actuală, de numai 0,38%.

Amazon-Smartphone

Amazon Smartphone 3D (corner camera)

Ar putea acest nou smartphone să ajute Amazon în ambițiile sale? Previziunile bune săun că Amazon va vinde dispozitivul la costul de producție, în scopul de a stimula abonamentele de 99 dolari, Amazon Prime, care vor crește la rândul lor, veniturilor din e-commerce ale companiei.
Smartphone-ul ar putea adăuga 3 miliarde dolari la veniturile Amazon și 500 milioane dolari la veniturile abonamentelor sale de prim rang. Dacă presupunem că Amazon poate apuca de 1% dintr-un miliard de smartphone-uri vândute – adică 10 milioane de unități – și la prețul de cost – care estimează Motley Fool ca fiind undeva la 300 dolari (inclusiv cele patru camere), Amazon va adăuga 3 miliarde dolari liniei sale de top.

amazon-smartphone

Amazon Smartphone (Concept)

Scopul Amazon nu este de a face bani prin vânzarea de smartphone-uri, ci de a face mai ușor pentru clienți a ajuge la gândirea “eu vreau – eu cumpăr”, și a-i aduce mai des pe site-ul comercial, potrivit Times. Investitorii estimează că Amazon are 20 de milioane de membri “Prime” – cei care platesc 99 dolari pentru a beneficia de transport rapid nelimitat prin intermediul unui singur click la cumpărarea unui produs.
Dacă Amazon poate vinde jumătate din previzionatele 10 de milioane de smartphone-uri la oameni care se inscriu pentru “Prime – cele cinci milioane de noi abonați ar putea adăuga cel puțin 495 milioane dolari la veniturile sale “Prime” precum și o creștere a veniturilor la totalul vânzărilor ste-ului Amazon.
Un lucru pare clar – Amazon nu pare gata să-și schimbe brusc strategia de a câștiga cota de piață prin vânzarea de produse și servicii la un preț care este mai mic decât concurența. Aceasta înseamnă că foarte puține din veniturile suplimentare care ar putea decurge din noul smartphone 3D vor spori venitul net al Amazon.

3 thoughts on “Noul Smartphone 3D al Amazon va fi un success?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.