Noul Samsung Galaxy Note 4, data lansare si specificatii

Smartphone-ul Galaxy S5 este acum în vânzare iar marea viitoare lansare a celor de la Samsung va fi Galaxy Note 4. Acum trecem in revistă zvonurile legate de Samsung Galaxy Note 4, data de lansare, pretul si specificatiile „preconizate pe internet”.

Ok, Samsung nu a menționat ca nume Galaxy Note 4, dar nu este greu să crezi ca următorul model asa va fi numit. Până în prezent, gigantul coreean a făcut referire la el doar ca la următoarea sau noua lansare a Galaxy Note.

Samsung Galaxy Note 4: data lansării

Versiunile anterioare ale Galaxy Note au fost anuntate în jurul lunii septembrie si se pare ca Galaxy Note 4 nu va fi diferit. Yoon Han – Kil, vice-presedinte senior al echipei de strategie pentru produsele Samsung, a declarat pentru Reuters că firma planifică a lansa un nou telefon Galaxy Note cu un “nou factor de formă”, în a doua jumătate a anului 2014.

El nu a dat alte informații suplimentare, dar ciudat este că Samsung va anunța Galaxy Note 4 la unul dintre evenimentele sale „Unpacked” în timpul (sau foarte aproape) de spectacolul tehnologic IFA care va avealoc la Berlin, în septembrie.

Samsung Galaxy Note 4: Pret

Nu există nici o scurgere de informație despre Galaxy Note 4 încă și nu e prea surprinzător, deoarece suntem la câteva luni distanță de la așteptata lansare. Vă vom aduce la cunostinta orice informație in momentul cand o vom auzi, dar în opinia noastră este posibil să fie undeva între 550£ și 600£ – similar cu Galaxy S5.

Galaxy Note 1

Galaxy Note 1

Samsung Galaxy Note 4: Specificații

Seria Galaxy Note este în mod deliberat mare ca si dimensiuni, de aceea am denumit-o phabletă (phone+tablet). Display-ul Galaxy Note 3 standard are 5.7 inci și e mai mare decât ecranul de 5.5 inci al Galaxy Note 2. Ei bine, conform relatărilor, Galaxy Note 4 va continua această tendință, cu un ecran mai mare – poate 5.9 inci sau chiar 6 inci, asemănător cu LG G Flex.

Așa cum v-ați aștepta, dispozitivul va veni cu Samsung S Pen stylus si va fi propulsat de sistemul de operare Android de la Google. Se zvonește că dispozitivul va fi capabil să recunoască scrisul de mână cu caracter personal pentru a debloca și îndeplini funcții cum ar fi apelarea persoanelor de contact. Până în septembrie am putea avea de asemenea o nouă versiune Android, 4.5 sau 5.0, poate cu numele de cod “Lolipop”, astfel încât speranța este că Galaxy Note 4 va veni cu cel mai recent software, existent la acea oră pe piată.
“Sub capotă” se presupune că Galaxy Note 4 va folosi un procesor Qualcomm Snapdragon 805 anuntat recent. Acesta are un cip Krait 450 quad –core, care poate fi ajunge până la 2.7GHz și are un GPU Andreno 420. Qualcomm denumește procesorul “Ultra HD”, deoarece suportă o rezoluție de 4K (Ultra HD), la captură și la redare. Dacă asa va fi, atunci Galaxy Note 4 ar putea fi primul smartphone cu un ecran 4K. Cu toate acestea, Samsung ar putea opta si pentru Quad HD, care este așteptat să apară si la LG G3, ca facilitate. Oricum, Samsung este in lucru pe ambele variante si Quad HD și afișaj Ultra HD pentru smartphone-urile viitoare.

Galaxy Note vs. Galaxy S

Galaxy Note vs. Galaxy S3 (courtesy phonearena.com)

O altă „delicatețe” despre ecran, am aflat că va fi posibil ca acesta să fie in 3 dimensiuni astfel încât mesajele să poată fi citite din unghiuri dificile. Asta este incă greu de imaginat, dar sună interesant și este ceea ce Lee Young Hee, vice -presedinte executiv al Samsung, a declarat pentru Bloomberg.
Cum si Galaxy S5, Galaxy Note 4 se asteaptă să vină cu un design rezistent la apă și praf. E ceva ce s-a incetatenita aproapedupă ce cei de la Sony au introdus acestea ca si caracteristici aproape standard pentru dispozitive finale mai mari, cum ar fi Xperia Z1 Compact.

7 thoughts on “Noul Samsung Galaxy Note 4, data lansare si specificatii

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.