Noul Phablet Huawei Ascend Mate 2

Cauți pe piață un “phablet”, dar nu vrei să te „legi” cu un contract? Huawei Ascend Mate 2 4G ar putea fi răspunsul. La 6.1 inci, Mate Ascend 2 oferă una dintre cele mai mari afișări de pe piață. Și cu aproape 15 de ore de viață a bateriei, aveți cea mai lungă durată testată vreodată pe un smartphone. Ascend Mate 2, chiar funcționează dublu față de alte dispozitive. La doar 299 dolari, există o mulțime de motive pentru a alege acest monstru monolitic.

Design Huawei Ascend Mate 2

Dacă vă place să vedeți filme și site-uri web pe un ecran mare, „gargantuesc”, (sau aveți un complex de inferioritate), Ascend Mate 2 ar trebui să fie chiar de ajuns. La un masiv 6,3 x 3,3 x 0,37 inci, Mate Ascend 2 face ca Samsung de 5.7-inci sau Galaxy Note 3 (6,0 x 3,1 x 0,33 inci) să arate de-a dreptul ca niște pitici. Acestea fiind spuse, doar „ridiculosul” Samsung Galaxy Mega, poate „pitici” Ascend-ul nostru, la 6,6 x 3,5 x 0,31 inci. Nu numai ca Mate Ascend 2 este unul dintre cel mai mare phablet de pe piață, dar este, de asemenea, și unul dintre cei mai grei. La 7.1 uncii (202 gr), Mate 2 este un pic mai greu decât Galaxy Mega. Ambele telefoane, însă, sunt mult mai ușoare decât metalicul HTC One Max.

Display Huawei Ascend Mate 2

Dacă ai de gând să pui un ecran masiv de 6.1 inci pe un smartphone, te aștepți și la rezoluție full HD. Însă, cu toate acestea, nu e cazul aici, pentru că Huawei a optat pentru un panou inferior la 720p pentru a menține costurile de fabricație minime.În ciuda rezoluției sale relativ scăzute, afișajul lui Ascend Mate 2 a oferit imagini clare, vibrante și clipuri video plăcute. Cu toate acestea, albul vizualizat pe ecranul Ascend Mate 2 a avut o tentă distinctă de culoare galbenă în comparație cu ecranul lui Samsung Galaxy Mega.

Huawei Ascend Mate 2

Huawei Ascend Mate 2

Audio Huawei Ascend Mate 2

Ascend Mate 2 dispune de un singur difuzor extern, montat în spate, capabil de 82 de decibeli de sunet. Asta e mai bine decât media categoriei pentru smartphone-uri, de 80 dB, și chiar mai bine decât rating-ul lui Galaxy Mega. HTC One Max, cu toate acestea, a sunat cel mai tare, înregistrând 83 dB (vorbind cantitativ). Însă calitatea audio a Huawei Ascend Mate 2 a fost prea slabuță pentru gustul nostru.

Interfața Huawei Ascend Mate 2

Ascend Mate 2 ruleaza Google Android 4.3 generația anterioară a lui Jelly Bean și dispune de interfața Emotion Huawei UI 2.0 Lite. Interfața diferă dramatic de Androidul original, în sensul că nu include un complex de aplicații tradiționale, ci pune toate aplicatiile pe unul din cele nouă ecrane de start disponibile la acest Ascend.

ascend-mate2

Huawei Ascend Mate 2

Performanță Huawei Ascend Mate 2

Huawei Ascend Mate 2 folosește procesor de 1,6 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 400 și 2 GB de RAM. Noi am observat un indiciu de încetinire în timp ce jucam consumatorul de resurse “NOVA 3”, dar a fost doar în perioadele când am fost înconjurați de hoarde de inamici. În afară de asta Ascend a fost relativ rapid și receptiv. Vorbind de “NOVA 3,” Mate Ascend 2 încărcă jocul în 16 de secunde, care este pe picior de egalitate cu media smartphone-urilor și apropiat de un Galaxy Mega cu dual-core Snapdragon 400, încărcat în 15 secunde.
Cum era de așteptat, Mate 2 a oferit rezultate similare pe diverse repere sintetice. La testul Geekbench 3, care măsoară performanța multicore a CPU-ului unui dispozitiv, Huawei a marcat 1.486. Asta e mai bine decât Galaxy Mega cu 1098 puncte, dar mai mică decât media categoriei smartphone de 1806 puncte.

Camera foto Huawei Ascend Mate 2

Huawei Ascend Mate 2 are camera din spate de 13-megapixeli, cu captură de imagini destul de clare, pline de culoare, cel pușin în aer liber. Camera Galaxy Mega este de 8 megapixeli și roduce fotografii la fel de clare, deși culorile au avut o tentă mai albastră decât ne-am fi dorit. Când am mărit la 100% fotografiile, au început să-și piardă claritatea, dar sunt șanse ca majoritatea utilizatorilor să nu vadă fotografiile la dimensiunea completă. Din păcate, Mate Ascend 2 pierde la fotografierea cu lumină scăzută. O fotografie a unei tinere luată fără bliț a fost mult prea întunecată, făcând subiectul prea puțin vizibil. Am văzut rezultate acceptabile cu blițul, dar detaliile din jurul subiectului sunt prea “soft” pentru o fotografie de calitate.

4 thoughts on “Noul Phablet Huawei Ascend Mate 2

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.