Noul Moto X

moto-x-dark-wood

Prezentă „pe lângă” IFA 2014, compania americană Motorola Mobility a relansat smartphone-ul său emblematic, noul Moto X, actualizat cu un cadru metalic, un procesor mai puternic și un ecran mai mare astfel încât utilizatorii cărora le-a plăcut dimensiunea originalului au acum „ghinion”.

moto-x

Noul Moto X

Motorola își datorează faima renăscută datorită modelelor de putere medie Moto G și E, care au fost foarte bine vândute, Moto X nefiind atât de apreciat. Compania speră să schimbe acest lucru cu o noua versiune care a fost prezentată la un hotel din Berlin, separat de IFA, evitând un spectacol agresiv în cadrul târgului.

Specificațiile noului Moto X

Una dintre problemele cu primul Moto X a fost că nu avea un hardware concurent cu alte smartphone-uri din gama sa de preț. Motorola speră să schimbe acest lucru cu noul Moto X, care este propulsat de un procesor Qualcomm Snapdragon 801 2.5GHz quad-core, în loc de procesorul anterior mai lent, dual-core. Compania a actualizat, de asemenea, aparatul de fotografiat al originalului de la 8 la 13 megapixeli.
Dar diferența mare în hardware este trecerea de la un ecran de 4,7 inci cu rezoluție 720p la un ecran de 5.2 inci cu o rezolutie de 1080p. Piața smartphone-urilor s-a mișcat constant spre ecranele de 5 inci sau chiar mai mari și se pare că Motorola nu au dorit fie lăsați la urmă.

Pentru a ajuta la menținerea telefonului în funcțiune mai mult timp, cu un ecran mai mare și o rezoluție full hd, capacitatea bateriei a crescut de la 2200 mAh la 2300 mAh.
Dar, ecranul mai mare, în mod evident, atrage după sine și un dispozitiv mai mare. Noul model este cu 5 grame mai greu decât predecesorul său, la 144 de grame și este puțin mai lung și mai lat, la 140.8 milimetri și respectiv 72.4 milimetri, deși este un pic mai subtire, la o grosime de 9,9 milimetri.
Un lucru bun ar fi faptul că încă se simte destul de ușor în mână, datorită curburii spatelui, fiind totuși un telefon mare.
Motorola spera ca noul telefon va ajuta la capitalizarea succesului său recent. Compania a vândut 8,6 milioane de smartphone-uri în al doilea trimestru din 2014, în crestere, de la 6,5 milioane în primele trei luni ale anului, și mai mult decât dublu față de ceea ce a vandut în acelasi trimestru din anul anterior, potrivit ABI Research.
Una dintre tendințele mari de la IFA din acest an a fost folosirea carcaselor de metal pentru a face telefoane să arate și să se simtă un pic mai „luxuriante”. Motorola a adoptat această tendință și a echipat noul Moto X cu o ramă de aluminiu în loc de una din plastic. Pentru partea din spate, utilizatorii pot alege din mai multe materiale, cum ar fi pielea sau unele tipuri de lemn.

Moto-X

Moto X – Control Vocal

„Moto Maker” va fi în continuare oferit utilizatorilor din SUA și Germania, care doresc a-și personaliza dispozitivele. Programul va fi în curând extins pentru a include Marea Britanie și Franta, de asemenea.
Unul dintre principalele caracteristici atrăgătoare în vânzarea originalului Moto X a fost caracteristica de control vocal, specifică Motorola. Aceasta va rămâne în continuare una principală, Motorola adăugând și posibilitatea de a personaliza comenzile vocale și cu alți termeni decât “OK, Google Now”, precum și capacitatea de a folosi gesturile pentru a controla telefonul.
Noul Moto X va vi lansat spre vânzare în America de Nord, America Latină, Europa și Asia începând de la sfârșitul acestei luni. Acesta va avea un preț de 99.99 dolari cu un nou contract pe doi ani sau deblocat la 499.99 dolari.

3 thoughts on “Noul Moto X

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.