Noul HTC One M8 – Review

HTC se întoarce in 2014 cu HTC One M8, noul smartphone pilot pentru acest an. Iată în profunzime review-ul nostru pentru noul M8: scopul HTC a fost de a lua primul HTC One, cu numele de cod M7  și de a face totul mai bine – un upgrade al tuturor componentelor. Un lucru e sigur: nu există salturi majore cu M8 , dar avem o tendință similară la toate smartphone-urile pilot noi din acest an. Galaxy S5, de exemplu, adaugă o serie de caracteristici noi în timp ce Sony Xperia Z2 este doar putin diferit de Z1.

Să aruncăm o privire la noul HTC One M8 mai în profunzime:

HTC One M8: proiect și constructie de calitate

După cum puteți vedea, HTC One M8 seamănă foarte mult cu originalul. Cu toate acestea, există unele diferențe.

Încă o dată, firma taiwaneză a folosit pentru corp un design din aluminiu, dar metalul se infăsoara până la partea din față, fără banda de plastic din jurul marginii. Colțurile telefonului sunt, de asemenea, mult mai rotunjite . Acesta are un aspect mat și metalul a fost tratat special pentru a obține un finisaj lucios.

HTC One (M8)

HTC One (M8)

Un ecran mai mare (a se vedea hardware-ul, mai jos in articol), înseamnă că telefonul este cu atât mai inalt si mai lat decat predecesorul său – predominant mai inalt – dar totusi nu se simte prea mare în mână. Este, de asemenea, cu câteva grame mai greu la 160g comparativ cu 143g modelul precedent, făcându-l unul dintre cele mai grele smartphone-uri emblematice.

HTC One M8

New HTC One (M8) – courtesy www.pcadvisor.co.uk

HTC pune designul pe primul loc și o poti spune cu siguranță, odată ce ai un M8 în mână. Se simte ca un smartphone “premium”, ceea ce Samsung nu a reușit să realizeze, în opinia noastră, cu Galaxy S5. Noul HTC One este ergonomic, dar, de asemenea, robust. Acest lucru este important, deoarece, se simte ca un dispozitiv care a fost atent proiectat si pus împreună, nefiind prea delicat, lucru in dezavantajul unui iPhone 5S ca și pentru versiunile anterioare de metal. Cu toate acestea, dacă doriți să vă protejati prețiosul M8, atunci HTC a venit cu o protectie cool, stil flip. Se numește carcasa “DotView” – pentru motive evidente, după cum puteți vedea mai jos. O caracteristică interesantă este că timpul și notificările apar atunci când atingeți de două ori carcasa, atunci când este închisă. Puteți folosi , de asemenea, alte gesturi pentru a efectua alte sarcini, cum ar fi răspundul la un apel.

Vizualizarea pe ecran prin orificii creează un efect de LED-uri reci. Carcasa DotView este disponibilă în șapte culori diferite.

Carcasa Dot View

Carcasa Dot View

De la lansare, M8 sine este disponibil în trei culori diferite. Cel mai popular va fi probabil “Metal Grey”, dar există, de asemenea, “Silver Artic” și “Golden Amber” – un line-up care amintește de opțiunile de culoare ale iPhone 5S.

Am observat că HTC a renuntat la butoanele de navigare dedicate în favoarea unor alternative de pe ecran. Vom vorbi despre acest lucru mai în detaliu în secțiunea pentru software de mai jos.

HTC One M8 review: Hardware

În ceea ce privește hardware-ul , câteva lucruri s-au schimbat, dar nimic major. Așa cum am spus la început , acest lucru este în concordanță si cu alte astfel de inițiative noi apărute în 2014 și HTC One M8 este un smartphone Android in concordantă cu acest an.

HTC One M8 review: Procesor și co-procesor

Ca și la alte telefoane Android high-end, M8 a fost echipat cu  procesor Qualcomm Snapdragon 801. HTC One M7 avea Snapdragon 600 si acest upgrade este un salt de performanță sănătos. cipul quad – core 801 are o frecventă de 2,3 GHz. Memoria rămâne la fel, de 2GB, dar asta nu e un lucru rău. Ne-am petrecut ceva timp cu HTC One M8 și performanța a fost excelentă. Adăugarea unei interfețe pentru utilizatorul de Android poate cauza probleme, dar nu am putut observa niciuna cu Sense 6.0. Desigur, vom testa acest lucru în continuare, dar lucrurile sunt pe drumul cel bun.

Ca și cu Snapdragon 8010, HTC adaugă un co-procesor propriu, în același fel cum Apple a facut cu iPhone 5S. Acest cip low-power păstrează senzorii “Motion Launch Gestures” porniti  (cei care sunt folositi pentru a porni telefonul – a se vedea software-ul, mai jos, pentru mai multe detalii). De asemenea, se poate urmări activitatea utilizând aplicația Fitbit pre-încărcată astfel încât nu este nevoie de un tracker de fitness dedicat, cum ar fi Fitbit’s own One.

HTC One M8 review: Storage

Sunt vesti buna pe frontul stocarii: M8 are un slot pentru card microSD. Aceasta a fost o problemă cu originalul HTC One, care n-a avut nici un slot pentru card, HTC spunand că acest lucru nu a fost posibil cu designul lui M7. M8 va accepta carduri până la 128GB, creand astfel o mulțime de spațiu de stocare suplimentar.  Vestea proastă este că, în Europa, HTC One M8 va fi disponibil doar ca un model de 16GB. Din cei 16 GB o bună bucată este deja preluată de software-ul telefonului, astfel încât veți rămane cu aproximativ 10GB de stocare internă. Ca un îndulcitor, utilizatorii vor primi oferte pentru 65GB de stocare gratuiti pe Google Drive timp de doi ani. Asta face un total de 209GB, (presupunând că vă cumpărați un card microSD de 128GB).

HTC One M8 review: Ecranul

HTC a decis să crească dimensiunea ecranului pentru o M8 de la 4.7 la 5 inci, deci ai un pic mai mult spatiu pentru ceea ce faci, dar diferenta nu este foarte vizibilă. Rezoluția ecranului, ca și la celelalte smartphone-uri rivale, rămâne la Full HD (1920×1080) (fiind poate prea devreme pentru a sări la un număr mai mare de pixeli – vezi Sony 4k).

Dimensiunea pentru ecran mai mare înseamnă o densitate a pixelilor de 441ppi, dar omeneste neobservabilă. Telefonul în sine este un pic mai mare, dar HTC a făcut o treabă bună in a face să simti că este cam de aceeași mărime.

Ca și în cazul M7, ecranul HTC One este clar, vibrant și arată uimitor. Noul panou are un raport de contrast îmbunătățit și unghiuri de vizualizare mai bune. Așa cum v-ați așteptat de la un dispozitiv pilot, HTC One M8 vine cu cele mai recente achizitii în tehnologia wireless,  în afară de încărcarea fără fir, binenteles. Are NFC, 11ac dual-band Wi – Fi, Bluetooth 4.0 cu aptX și transmițătorul infraroșu găsit si la predecesorul său. Există suport pentru retele 4G LTE și în loc de un card micro-SIM, M8 va va avea un nano-SIM, ca si la iPhone 5S.

 HTC One M8: Duo Camera

Partea din spate a HTC One M8 contine două lentile pentru aparatul foto. HTC numește acestea Duo Camera și este unul dintre principalele noi caracteristici ale acestui smartphone. Ai putea crede că sunt pentru a face fotografii 3D, la fel ca LG Optimus 3D, dar nu este cazul.

Prima lentilă, cea mai aproape de mijlocul telefonului, este camera Ultrapixel găsită si pe M7 – cu unele îmbunătățiri. În conformitate cu HTC, ImageChip 2 înseamnă că aparatul foto poate trage cadre mai repede și captura imagini mai clare. Și acest lucru pare a fi adevărat după testele noastre preliminare.

Cea de a doua camera este un plus interesant și este acolo pentru a capta informații si mai detaliate. Acest “metadate camera” este atașat la fotografiiile realizate cu camera principală și poate fi folosită mai târziu. Similar cu camera Lytro, Camera Duo la HTC One M8 permite utilizatorilor a reorienta o fotografie după ce a fost luată. Spre deosebire de Galaxy S5, care oferă trei puncte focale presetate, al doilea senzor al M8 ajută utilizatorii să poată refocusa fotografia după preferinte, folosind o aplicatie “built-in”, numită “Foregrounder”. Aceasta funcționează destul de bine, și va fi o caracteristică cu adevărat utilă – si nu o fiță.

Refocusarea este disponibilă numai pentru fotografii statice, nu si pentru video. M8 poate înregistra video în Full HD, insă nu si in 4K. Aplicatia “Zoe” a noului HTC (în prezent o aplicație separată pentru editare în modul automat video) are o actualizare mai mult cu un aspect social și va fi disponibilă pentru alte telefoane in afară de HTC in cursul acestui an.

Aplicația “Foregrounder” vă permite să adăugați efecte în tandem cu refocusarea. Aveti disponibil si un efect 3D straniu care face fotografiile “live” printr-un efect “casa oglinzilor”, un truc și, de asemenea, aveți posibilitatea să tăiati și să lipiți părți de fotografii, cum ar fi o persoană, cu complicații minime deși, din nou, acest lucru este mai mult pentru creativitate decat ceva cu adevărat la îndemână si nu o veți folosi în mod regulat.

Ca si la iPhone 5S, HTC One M8 are un flash dual-LED, dar nu am testat acest lucru suficient pentru a comenta asupra eficienței acestuia încă.

O caracteristică faină pe care nu am văzut-o în altă parte este capacitatea nu numai de a regla manual setările, cum ar fi ISO, dar si de a le salva ca presetări pentru a le utiliza mai târziu. Acest lucru înseamnă că puteți veni cu propriile moduri pentru diferite situații.

Camera frontală este un shooter de 5MP f/2.2 cu un obiectiv cu unghi larg, astfel că ar trebui să fie mai ușor pentru mai multe persoane in producerea de… “selfie”.

Software

Așa cum v-ați așteptat de la un nou smartphone pilot în 2014, HTC One M8 vine pre-încărcat cu Android 4.4.2 KitKat – cea mai recentă versiune a sistemului de operare al Google Mobile. De asemenea, vine cu o noua versiune a interfeței pentru utilizator, HTC Sense. Sense 6.0 aduce unele caracteristici noi.

Butoanele de pe ecran:

Așa cum am menționat mai devreme, HTC One M8 nu are butoane sensibile la atingere in partea de jos a ecranului ca și predecesorul său. În schimb, butoanele de navigare sunt pe ecran la fel ca la multe alte smartphone-uri Android. HTC spune că acest lucru este în concordanță cu noul software Android, mai degrabă decât pentru a păstra dimensiunea minimă a telefonului. Aceasta înseamnă că există trei butoane în loc de două ca mai înainte. Există acum un buton dedicat pentru accesarea recentelor aplicații pe ecran, ceea ce face lucrurile mai ride și mai ușoare.

Modul ecran complet (Full-screen mode)

Ca și în cazul Google Nexus 5, M8 are “fullscreen immersive mode”. Anumite aplicații, inclusiv browser-ul web, sunt capabile de a utiliza ecranul de 5 inci complet, cu toate că a trebuit să intrăm în setarea browser-ului pentru a comuta funcția aceasta. Rularea în modul imersiv înseamnă că butoanele de pe ecran dispar până când apăsați sau glisați pentru a le aduce înapoi.

Lansarea Aplicatiilor prin Miscări (Motion Launch Gestures)

HTC pare să se fi inspirat de la caracteristica LG “KockON”, deoarece afișajul M8 poate fi pornit și oprit cu o dublă atingere. Cu toate acestea, firma a dus lucrurile un pas mai departe cu “Motion Launch Gestures”: puteți face sarcini suplimentare în ciuda ecranului oprit. Puteți debloca, de asemenea, telefonul cu o lovitură în sus. În plus , puteți lansa aplicația camerei ținand telefonul în orientarea “de peisaj” (landscape) și apăsan butonul de volum.

Aplicatia BlinkFeed

BlinkFeed este o caracteristică “o iubesti/o urăsti”, dar, oricum , HTC a făcut unele actualizări la funcția de alimentare cu știri. Puteți căuta acum cu cuvinte cheie și experiența cu această aplicatie este mult imbunătătită pentru mai multe publicații și cu un “flux” mai bun de stiri după cum afirmă HTC. “Pachetele de știri” sunt o caracteristică nouă, care vă vor oferi știri pe același subiect .

Personalizarea

Există și alte trucuri minore, dar personalizarea a fost îmbunătățită cu capacitatea de a selecta o temă diferită. Într-un mod similar cu alte telefoane care folosesc teme, o imagine de fundal este legată de o anumită culoare, care este apoi utilizată în software, de exemplu la meniul de setări. Noi nu am încercat acest lucru încă, dar puteți alege, de asemenea, un sistem de fonturi diferite pentru a crea un aspect foarte diferit care să se si simtă.

 M8: Durata de viață a bateriei

Ca la orice review, nu putem comenta cu adevărat viața bateriei. Vom testa în mod corespunzător atunci când vom obține o unitate pentru analiză. Ceea ce putem spune este ceea ce pretinde HTC despre viața  bateriei lui M8.

Specificatiile actuale: bateria a fost crescută în capacitate de la 2300mAh la 2600mAh, care este un început bun. Deși nu pare un prea mare impuls, HTC spune ca M8 va dura pană la cu 40 de procente mai mult decât cea de la M7. Bateria nu este detașabilă, ceea ce nu este un lucru prea surprinzător.

Noul M8 Mini 2

Noul M8 Prime

Noul M8 Ace

HTC One M9 – Concept

19 thoughts on “Noul HTC One M8 – Review

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.