Noul Google Nexus 8, data de lansare!

Nexus 7 este una dintre cele mai bune tablete pe piată, dar Google ia în considerare deja, lansarea noii tablete Nexus 8. Nexus 8 este considerat a fi un „follow-up” la Nexus 7 și ar putea să apară in următoarele luni. Fotografia de mai sus a fost postată pe site-ul oficial al softului KitKat și nu este un dispozitiv Nexus cunoscut.

Google Nexus 8: Data lansării

Nexus 8 nu va fi anuntat la conferinta „Input/Output” a Google din luna iunie, dar mai mult ca sigur că va fi în iulie, odată cu introducerea Android 4.5, cand evenimentul I/O se va concentra pe noile servicii Google. Acest zvon apare in Android Geeks unde este citat anonim un angajat al Google din Dublin. Aceste zvonuri au legătură cu fostele lansări ale Nexus 7, care a avut loc în aceleasi luni de iulie in 2012 cat și în 2013.

Nexus 8

Nexus 8

Google Nexus 8: Preț

Totusi, moara de zvonuri încă nu a lansat nimic cu privire la prețul Nexus 8. Cu o mărime a dispozitivului mai mare decât a Nexus 7 – care se vinde pentru 299£ – și cu specificații mai bune, ne așteptăm să coste un pic mai mult, dar Google va reduce probabil din pret, pentru că marjele sale de profit nu se acoperă din vanzările de produse hardware. Inca nu pariem pe pretul produsului deoarece proiectul Nexus 8 (plastic sau metal) și specificațiile tehnice sunt incă necunoscute.

Zvonuri și Specificații

Aceeași sursă care a dezvăluit data de lansare, a declarat că Google nu va mai produce o tabletă de 7 inci, în schimb mișcand designul la mărimea de 8 inci. Această schimbare ar însemna că Nexus 8 va ataca dispozitivele rivale, cum ar fi iPad mini, LG G Pad, Samsung Galaxy Note 8.0 și 8.3. Marea întrebare este “cine va produce Nexus 8?”.
Digitimes a raportat inițial că Google va fi partener pentru ambele versiuni de construcție Nexus 7 si Nexus 8 cu Asus. Cu toate acestea, site-ul spune acum că Google si-a schimbat părerea și au optat pentru HTC, a căror experientă in materie de tablete este oarecum limitată. Acest lucru în ciuda faptului că parteneriatul cu LG este unul de mare importanta pentru Google, in domeniul tabletelor.

Google Nexus 8

Google Nexus 8

Dispozitivele Nexus noi sunt de multe ori lansate alături de o nouă versiune de Android – sau cu o lansare combinata de hardware și software. Nexus 8 este considerat ca va fi lansat in exact aceasta forma, dar nu este clar dacă aceasta va fi o noua versiune de KitKat, sau un soft cu litera următoare, L de exmplu. Ar putea fi o versiune de soft 4.5 sau 5.0.

Între timp, Android Pit raportează că Nexus 8 va avea un procesor pe 64 de biți, pentru a călca pe urmele Apple cu al sau iPhone 5S. Se zvonește că Google va renunta pentru noua tabletă la „credinciosul” Qualcomm Snapdragon, in favoarea noului procesor de la Intel de 2,33 GHz (Moorefield). Nexus 8 va fi intregită cu un procesor video GPU PowerVR G6430 (un nou procesor video quad-core).

(Vezi aici alte zvonuri despre tableta Nexus 10 2)

4 thoughts on “Noul Google Nexus 8, data de lansare!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.