O noua tehnologie de imprimare laser HP

Hewlett-Packard este pe cale de a aduce progrese semnificative cu o nouă tehnologie de imprimare laser HP, astfel încât pot fi printarea va fi mai economică și în același timp veți avea mai mult folos dintr-un singur cartuș toner.

O noua imprimare laser HP

Compania a dezvoltat un cartuș de imprimantă laser cu totul nou, bazat pe o formulă chimică rafinată, care va face din înlocuirea cartușelor o mai mică o durere de cap. Noile cartușe vor fi implementate mai întâi în imprimantele LaserJets „entry-level” după cum s-a anunțat marți de către HP, mai târziu în acest an fiind adoptat și de către imprimantele multifuncționale mai avansate.

Imprimanta Laser HP

Imprimantă Laser HP

Cartușele toner pentru imprimante laser ale HP folosesc o tehnologie prin care particulele de grafit sunt topite și apoi infuzate pe hârtie. Noul cartuș, numit cartușul toner HP „JetIntelligence” are o nouă compoziție chimică în care particulele necesită mai puțină căldură pentru a se topi. Asta ar putea economisi mai multă energie și în același timp putând produce mai multe printuri pe fiecare cartuș.

O imprimantă laser mai economică

HP estimează că noile cartușe ar putea imprima cu 58 la sută mai multe pagini color și cu 28 la sută mai multe printuri cu toner negru, comparativ cu tehnologia actuală a cartușelor laser, a declarat Troy Browne, director de marketing pentru afaceri al diviziei „LaserJet HP”.

Randamentul mai mare al imprimantei se datorează, de asemenea, unei mai bune eficiențe a topirii particulelor. Noile cartușe HP vor da flexibilitatea imprimantelor laser mai mici de a oferi o capacitate crescută de imprimare pentru cartușele de aceeași mărime găsite azi pe piață.

toner_laserCalitatea imprimării noilor cartușe va rămâne la fel ca a predecesorilor săi. Vestea proastă: noile cartușe laser vor funcționa doar pe noile imprimante LaserJets, însă nu și pe modelele mai vechi.

Primele imprimante „LaserJets” ce vor obține noua tehnologie a cartușelor vor fi cele „low-end color” seria LaserJet Pro M252 și seria LaserJet Pro MFP Color M277, care vor imprima până la 18 pagini A4 pe minut. Modele de imprimante din seria vor oferi suport pentru Gigabit Ethernet, conectivitate wireless și alte opțiuni. Imprimantele vor putea imprima și de la dispozitive mobile Apple și Android, în afară de PC-uri și Mac-uri.

Noul cartuș laser va funcționa, de asemenea, și cu imprimantele „mid-range” HP Color LaserJet Enterprise M552 și M553, care sunt orientate spre grupuri de lucru de până la 15 de utilizatori și de până la 6.000 de pagini pe lună, a declarat HP.
Prețurile pentru noile imprimante nu au fost făcute deocamdată publice.

(citește și „câteva sfaturi pentru economic la cartușele de imprimantă”)

2 thoughts on “O noua tehnologie de imprimare laser HP

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.