Nokia Lumia 930 – Noul Smartphone al Windows!

nokia-lumia-930

Numărul de smartphone-uri high-end este în creștere rapidă și cu Nokia Lumia 930 ultima oferta de la firma finlandeză, totalul pe 2014 a ajuns acum la cinci. Înlocuirea Lumia 925, cu Lumia 930 caută a întoarce privirea de la Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2, HTC One M8 și LG G3 apărute în acest an, ajutată și de noul software de la Windows.
Nokia a echipat Lumia 930 cu Windows Phone 8.1, cea mai recentă versiune a software-ului de la Microsoft și va fi unul dintre primele telefoane cu sistemul de operare revizuit.

Însă, pus față în față cu HTC One M8, Lumia 930 pur și simplu, chiar dacă nu arată rău, se simte destul de puțin “premium”. Nu spunem că e prost construit, departe de noi acest lucru, pentru că este un dispozitiv robust și destul de atractiv. Comparativ cu Samsung Galaxy S5 și Sony Xperia Z2, Lumia 930 vine cu o construcție robustă și este capabil a lua câteva lovituri fără a se zdrobi într-un milion de bucăți.

Nokia Lumia 930

Nokia Lumia 930

La cei 137 x 71 x 9.8 mm Nokia Lumia 930 este un pic mai rotunjor decât rivalii săi, dar marginile sunt relativ subțiri. Corpul compact înseamnă că nu se poate scoate capacul din spate al Nokia Lumia 930, astfel încât nu există nici o opțiune pentru a scoate sau schimba bateria.
Nokia a trecut, de asemenea, pe suportul microSD în loc să se bazeze pe 32GB de stocare internă și 7GB de spațiu liber pe cloud-ul Microsoft OneDrive. Asta ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor, dar există încă un contingent puternic de clienși cărora place opțiunea microSD.

Deschide Nokia Lumia 930 și vei fi întâmpinat de impresionantul ecran OLED la rezoluția 1920 x 1080, care este iluminat adecvat, cu un nivel ridicat de reproducere a culorilor.
Acest ecran înseamnă că Lumia 930 poate merge cap la cap, cu Galaxy S5 de 5.1-inch, HTC One M8 de 5 inci și Xperia Z2 de 5.2 inci, deși toate acestea nu se pot compara cu ecranul QHD de 5.5 inci al LG G3.
Primul semn că Windows Phone 8.1 lucrează la bordul Nokia Lumia 930 este coloana suplimentară de iconițe de pe ecranul de start – up, fiind doar două la Windows Phone 8, iar aici fiind trei.

Nokia Lumia 930

Nokia Lumia 930 – Lateral

Poti avea acum trei coloane de iconițe pe orice dispozitiv Windows Phone 8.1, dar la Lumia 930 nu vă va permite să comutați de la trei la două coloane. Din anumite motive, Nokia nu a considerat necesar a permite această schimbare pe Lumia 930. Asta nu e chiar o problemă, pentru că acest ecran mare face totul ușor de gestionat.

Există o baterie de 2420mAh non-amovibilă găzduită în interiorul ramei de aluminiu a Lumia 930 și Nokia sustine ca este capabilă de 18 ore de așteptare, nouă ore de redare video sau 75 de ore de redare a muzicii. Un punct suplimentar interesant a fost că noul modul de economisire a bateriei EEK ar putea “stoarce” din ultimele 20% ale bateriei, încă 24 de ore de funcționare. Acesta este o afirmație foarte îndrăzneață, dar dacă este adevărată, Nokia ar putea fi un câștigător pe viață din acest punct de vedere.

Lumia-930

Nokia Lumia 930 – 2014

Sub capotă găsești un procesor quad-core Snapdragon 800 de 2,2 GHz, ușor în spatele noilor cip-uri 801 ale topului telefoanelor Android, ale acestui moment. Dar asta nu-i o problemă uriașă, pentru că Windows Phone nu este avid de putere și cu 2GB de RAM, de asemenea, în interior, am găsit că Nokia Lumia 930 a fost extrem de rapid și fără să creeze probleme.

Un verdict prematur pentru Nokia Lumia 930

Nokia Lumia 930 este cel mai complet smartphone al Microsoft, până în prezent, și este primul care contestă în mod corespunzător telefoanele de top, ale ambelor tabere, Android și iOS.
Am fost impresionați de design, chiar dacă are un spate de plastic, dar îmbunătățirile Windows 8.1 sunt foarte binevenite și faptul că Nokia Lumia 930 are un ecran demn de un smartphone high-end și un procesor puternic, completează pachetul.
În ceea ce privește data de lansare, aceasta nu a fost definitiv stabilită, iar zvonurile cele mai recente o situează undeva la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

2 thoughts on “Nokia Lumia 930 – Noul Smartphone al Windows!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.