Noutati in imprimarea 3D

O noua generatie de imprimante 3D de uz personal permite utilizatorilor realizeze obiecte de dimensiuni mai mari, in doua culori si din alte materiale decat plasticul.

Noile imprimante 3D

Firma care produce astfel de imprimante 3D, MakerBot, a anuntat lansarea unui nou model, numit Replicator, cu ajutorul caruia pot fi printate obiecte tridimensionale cu volumul de până la 5.000 cm cubi.

Aparatul are un ecran LCD pe care utilizatorii pot urmari desfasurarea procesului de printare. Modelele pot fi proiectate chiar de utilizatori, folosind un software precum Google SketchUp, sau pot fi incarcate gratuit mii de modele gata proiectate.

Imprimanta 3D

Imprimanta 3D

Imprimanta 3 D standard  costa 1.749 USD, iar pentru 250 USD in plus poate fi instalat un cap de printare dublu, care permite realizarea de obiecte in doua culori.

Obiectele pot fi realizate nu numai din plastic, ci şi din PLA (acid poli-lactic) un material biodegradabil obtinut din porumb.

Makerbot Replicator

Marketbot Replikator

Makerbot Replicator 3D

Utilizatorii au realizat deja, cu ajutorul aparatul Replicator, obiecte utile în viata de zi cu cu zi, precum dopuri pentru cada ori inele de plastic pentru perdeaua de la dus, dar şi jucarii de genul mobilierului pentru papusi.

Sursa : Live Science

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.