Noile domenii – New TLD au devenit libere la inregistrare

Incepand din primavara 2014 au fost lansate pentru inregistrare domeniile din noua generatie – newTLD. Daca pana acum domeniile aveau extensii generice ( .com, .net, etc) sau extensii pentru fiecare tara sau regiune ( .ro, . us, .eu ), noul val de domenii va oferi extensii pentru diversele domenii pe care activeaza un site: .expert dedicat expertilor din diverse domenii, .club pentru site-urile cluburilor, .coffee pentru cafenele, .events pentru organizatorii de evenimente.

Chiar daca cei de la Google au spus ca nu vor favoriza aceste noi extensii, exista posibilitatea ca doua site-uri cu page rank egal sa fie usor diferentiate in favoarea noii extensii, daca de exemplu vom cauta cluburi in Cluj, iar domeniul nostru va fi cluj.club, fata de sa zicem distractie.ro.

new-domains-tld

Domenii New TLD

Si in acest moment un nume de domeniu care contine un cuvant cheie in sintaxa are sanse sa surclaseze in cautarile organice un domeniu fara cuvinte cheie, la un page rank similar.

Pe masura ce aceste noi domeniii vor deveni tot mai utilizate vom vedea cum vor fi tratate efectiv de Google noile extensii.

Daca doriti sa consulati lista de domenii newTLD disponibile pentru inregistrare, o puteti face aici.

 

2 thoughts on “Noile domenii – New TLD au devenit libere la inregistrare

  1. hosting says:

    Dupa ceva mai mult de 1 luna de la lansarea NewTLD cele mai populare domenii sunt .expert, .events, .company si .center .

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.