Musk (Tesla), Zuckerberg (Facebook) si Kutcher (…Demi Moore?!) – $40 milioane in Inteligenta Artificiala | Artificial Intelligence

Artificial-Intelligence

Inteligență artificială in afaceri?

Deci, Elon Musk, Mark Zuckerberg și Ashton Kutcher investesc într-o firmă de inteligență artificială. Asta nu e începutul unui banc… cei trei grei ai tehnologiei de varf, se raportează că au investit in comun 40 milioane dolari în “Vicarious FPC” o companie pentru dezvoltare de inteligență artificială.

Cei trei Muschetari...

Cei trei Muschetari…

Acest lucru marchează al doilea cel mai mare flux de numerar in ultimii doi ani pentru compania ce activează in domeniul inteligentei artificiale, al cărei scop  este construirea unui software de învățare ce reflectă capacitățile de calcul si conexiune ale creierului uman.
Cum a subliniat si “Wall Street Journal”, Vicarious intenționează să reproducă o parte a creierului care vede, controleaza corpul, înțelege limba și matematica. În cazul în care societatea va avea succes în traducerea neocortexului uman in componenetele unui computer, aceasta va crea un calculator “perfect uman” care se va comporta similar dar nu va avea nevoie pentru a pierde timpul mancan sau dormind.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence

Desigur, Vicarious nu este nici pe departe aproape de acest produs final inca. Dar 40 milioane dolari sunt cu siguranță un pas mai aproape de țintă.
Mosk, Zuckerberg și Kutcher nu au putut fi contactati pentru comentarii si nu este specificată încă pe site-ul companiei calitatea lor de investitori. Vicarious nu a răspuns incă la intrebările PCMag.com.
Destul de secretoasa Compania pentru dezvoltarea inteligenței artificiale a creat deja prima sa piesă pentru această tehnologie: un sistem de percepție vizual care interpretează fotografii și clipuri video la fel ca orice om. Nu există nici un cuvânt despre modul în care această tehnologie ar putea fi pusă in functiune în lumea reală.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence War?

Alți lideri din industrie s-au alăturat , de asemenea, cursei către AI, inclusiv Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, care în luna decembrie a angajat doi profesori de la Universitatea New York pentru a se alătura noului său laborator pentru dezvoltarea inteligenței artificiale.
Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru Wall Street Journal că investiția lui Zuckerberg la Vicarious a fost făcută la un nivel personal și nu va avea impact asupra planurilor viitoare pentru dezvoltarea celebrei rețele sociale.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence War?

La inceputul acestui an si Google a intrat în ring in acest razboi pentru inteligență artificială, atunci când a prevăzut 400 milioane dolari pentru achiziționarea DeepMind, ” o companie de ultimă oră in inteligenta artificială” cu aplicații comerciale în simulări, e -commerce și jocuri. Achiziționarea a venit la mai puțin de două luni de cand gigantul motor de căutare a cumpărat producătorii de roboți Boston Dynamics, ce dezvoltă “animale tehnologice”, cunoscute sub numele drăgalase de BigDog, Cheetah, WildCat și Atlas…

6 thoughts on “Musk (Tesla), Zuckerberg (Facebook) si Kutcher (…Demi Moore?!) – $40 milioane in Inteligenta Artificiala | Artificial Intelligence

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.