MSI GT80 Titan SLI – primul monstru mecanic

MSIGS80TitanSLI

MSI a lansat un Titan, GT80 Titan SLI, adică. Cel mai recent notebook al companiei pentru gaming este o bestie de 18,4-inci, care oferă o configurație dublă de carduri Nvidia în formațiune SLI, 4 SSD-uri și un hard disk normal la 7200 rpm. Pe lângă toate acestea, notebook-ul este unul dintre primele laptop-uri pentru jocuri ce dispun de o tastatură mecanică. Disponibil acum pornind de la un „groaznic” 3.200 dolari, GT80 arată că MSI intră „dansând” în noul an.

Noul proiect MSI GT80 Titan SLI

MSI GT80 Titan SLI este o adevărată frumusețe. MSI rămâne fidel iubirii sale pentru aluminiu periat negru, după cum reiese și din capac lui Titan. O pereche de benzi luminate roșu, combinate cu marca sângeie a MSI, emblema și logo-ul de crom, ne amintesc de o mașina de lux – opulentă și puternică. După ce doar capacul te umple de uimire, la interior cuvântul de ordine este… wow!

MSI este unul dintre primele notebook-uri pentru jocuri ce dispun de o tastatură de gaming mecanică. Pentru a recrea experiența pe care amatorii de tastaturi mecanice sunt obișnuiți să o aibă, MSI poziționat tastatura spre marginea laptop-ului. Acest lucru elimină suportul pentru palmă și impune un panou mare din aluminiu negru împodobit cu un dragon în partea de sus. Spațiul gol este un pic ciudat, chiar și cu motivul dragonului pe el. Totul însă capătă sens odată ce deschizi capacul MSI pentru a descoperi mecanismele interne ale fiarei. În ciuda cadrului său mare, la 4,5 kg, 18 x 13 x 1.9 inci, MSI GT80 Titan SLI este semnificativ mai ușor decât cele 5,53 kg și 18 x 12,9 x 2,3 inci ale Alienware 18.

CES-2015-MSI-GT80-Titan-2

MSI GT80 Titan SLI

Din moment ce consumatorii vor „decoji o mulțime de pușculițe” pentru a deține acest Titan, MSI a instituit un program de modernizare ce va ajuta și pe viitor noua investiție. Ori de câte ori Nvidia va lansa un GPU de ultimă generație, MSI va permite proprietarilor acestui Titan să aducă laptop-ul la un partener autorizat și să schimbe cipurile grafice vechi pentru versiunile mai noi. Compania nu a stabilit încă un preț pentru acest serviciu.
Scoaterea panoului este destul de simplă, dar necesită o mână robustă și un rotire rapidă la stânga pentru deblocare.

Ecranul MSI GT80 Titan SLI

Poți fi un pic dezamăgit pentru că un notebook așa puternic ca Titan SLI a fost echipat cu un ecran de 1920 x 1080p, mai degrabă decât un panou 2K sau 4K. Totuși, nu se poate nega că MSI știe cum să facă un ecran la aceste dimensiuni. Culorile vibrante păreau să sară de pe ecran iar detaliile sunt incredibil de clare. Unghiurile de vizualizare generoase pot găzdui confortabil trei persoane în fața acestui laptop.
Chiar și cu acest display la 1080p, sperăm ca MSI să lanseze și o versiune 3K sau 4K pentru Titan, similar cu ceea ce au făcut pentru MSI GT60 Dominator Pro.

Tastatura și Touchpad-ul

Parteneriatul cu SteelSeries continuă, MSI echipând laptopul cu chei MX Cherry Brown. Tastatura cu iluminare din interior de culoare roșie, oferă feedback-ul de firmă cu o călătorie profundă și clic-uri satisfăcător de răsunătoare.

Tastatura MSI GS80 Titan SLI

Tastatura MSI GT80 Titan SLI

MSI nu a fost mulțumit cu a fi primul pe piață cu laptop său cu tastatură de gaming mecanică, de asemenea, a trebuit să fie și „orgolios”. Pentru că, MSI va dota setul de chei A, S, W, D cu protecție de metal ce se poate scoate. Tastele respective sunt placae cu aur, lucru ce adaugă un pic de „bling” la această prezentare.
Pentru a muta tastatura mai jos, MSI a mutat touchpad-ul în colțul din dreapta jos a acestui laptop. Rezultatul este un touchpad mai inalt si mai subtire decât la majoritatea. Navigarea paginilor web și performanțele în Windows 8.1 pentru gesturi au fost rapide și precise, dar ceva lipsea – și anume „num-pad-ul”.

Num-Pad MSI GS80 Titan SLI

Num-Pad genial la MSI GT80 Titan SLI

Cu toate acestea MSI are un răspuns pentru orice. Touchpad-ul conține și „num-pad-ul”, de această dată digital și care se poate porni prin atingerea unui led din partea stângă de sus („num-lock” – Genial!). Apăsând din nou butonul „num-lock” spațiul revine la starea inițială de touchpad.

Porturi și specificații

Acest MSI GT80 Titan SLI este înarmat până în dinți. Unitatea demonstrativă a fost configurată cu procesor Intel Core i7-4980HQ la 2.8-GHz și cu memorie de 24GB de RAM. De aici acolo, compania trece pe modul „criminal”, împachetând 4 SSD-uri in RAID 0 Super de 128GB, plus un hard disk de 1 TB la 7.200 rpm, și configurația dublă de GPU, Nvidia GeForce 980m cu 12GB de VRAM în total.

"Maruntaiele" MSI GS80 Titan SLI

“Maruntaiele” MSI GT80 Titan SLI

În ceea ce privește porturile, Titan are „să dea și la alții”. Sunt 5 porturi USB 3.0, un cititor de carduri 3-în-1, HDMI, 2 mini DisplayPorts și mufe pentru căști, un microfon și S-PDIF. Laptopul are de asemenea Blu-ray, o caracteristică ce elimină rapid multe laptop-uri rivale.

Concluzia

MSI GT80 Titan SLI aruncă o umbră mare asupra industriei laptop-urilor de gaming. Deocamdată nu există un notebook care poate sta-n picioare și la egalitate în fața acestui gigant. Decizia MSI de a adăuga o tastatură mecanică la un laptop, este ceva ce mulți jucători, indiferent de vârstă (inclusiv eu) au dorit de foarte mult timp. Touchpad-ul genial ce include „num-pad-ul” este o modalitate foarte bună de a economisi spațiu fără a lipsi gamerii de un instrument vital. Cu toate acestea, cea mai mare victorie este decizia MSI de a adăuga programul de upgrade. Faptul că societatea vrea să ajute consumatorii să-și protejeze investiția de 3.799 dolari este lăudabilă și va inspira sperăm mai multe companii în viitor să facă acest lucru. MSI a crescut semnificativ etalonul a ceea ce ar trebui să fie un laptop de gaming. Va fi interesant să vedem ce răspuns va da industria de resort în continuare.

2 thoughts on “MSI GT80 Titan SLI – primul monstru mecanic

  1. FrostOverTheWorld says:

    De cand KitGuru a facut recenzia in Decembrie a GT80-ului, atunci mi-am dat seama care va fi urmatorul meu upgrade.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.