MSI GE70 2PE Apache Pro

MSI GE70 2PE Apache Pro

Noua și mai eficienta placă video din seria GTX 800M de la nVidia a dat naștere la o nouă generație de laptop-uri pentru gaming, în ultimele luni, mai subțiri și mai ușoare. Cu toate acestea, MSIGE70 2PE Apache Pro (numit bombastic!) este o întoarcere la bestiile mari, pentru jocuri grele.
Cu o greutate maximă de 3 kg și măsurând 39 mm grosime, MSI GE70 2PE Apache Pro cu ecran de 17 inci cu siguranță nu este foarte transportabil și își va petrece, cu siguranță, majoritatea timpului la domiciliu. Bateria nu durează tot atât de mult, fie și fragmentat, la abia 120 de minute de streaming video, chiar și atunci când se utilizează placa grafică integrată Intel HD Graphics 4600, ce este mult mai eficientă în consum.

MSI_GE70_2PE_Apache_Pro

MSI GE70 2PE Apache Pro

A trecut, de asemenea, ceva timp de când am găsit un laptop de gaming să strângă atât aer fierbinte la orificiul de răcire de pe partea stângă. Din fericire, carcasa laptopului în sine rămâne rece, așa că nu am fost prea îngrijorați de supraîncălzire, iar ventilatoarele de răcire nu au fost impertinent de zgomotoase.
Greutatea și dimensiunile lui MSI GE70 2PE Apache Pro arată că de fapt este chiar inteligent proiectat. Carcasa din plastic negru nu este deosebit de elegantă, dar este robustă și oferă suport bun pentru ecranul de 17.3 inci.
Tastatura este fermă, spațioasă și confortabilă și e plăcut să vezi setul de tastaturi cu săgeți în „full-size”, ca o schimbare binevenită. Tastele propriu-zise au acțiune frumoasă, coborâre lină și ne-a plăcut chiar și modul în care se afișează iluminarea din spate, în culori, pe toată lățimea a tastaturii. La un nivel mai practic, software-ul SteelSeries Engine furnizat cu laptopul GE70 oferă jucătorilor o mulțime de opțiuni pentru personalizarea tastaturii, selectarea diferitelor scheme de culori și aplicarea de comenzi macro pentru tastele alese.

MSI GE70 2PE Apache Pro: necazuri…

Există câteva „asperități” enervante, totuși. Suprafața de plastic a trackpad-ului se simte subțire și nu răspunde la comenzi, și se îndoaie destul de mult când apăsați în jos pe butoanele stânga/dreapta. O altă problemă este adaptorul wireless AC-3160, care acceptă numai un singur flux de Wi-Fi la 433 Mb/s, față de viteza completă de 1300 Mb/s a curentului proiect al 802.11ac. Cu toate acestea, gamerii vor avea tendința de a prefera o conexiune fără lag, de rețea prin cablu, oricum, pentru care există un adaptor de rețea, E2200 Killer.

MSI GE70 2PE Apache Pro

MSI GE70 2PE Apache Pro – Porturi

Și, din fericire, ecranul cu rezoluție 1920 x 1080p este luminos, contrastant și plin de culoare. Unghiurile de vizualizare orizontale sunt aproape de 180 de grade, și există finisaj mat care reduce efectul de orbire și reflecție pentru vizibilitate maximă. Unghiul de vizualizare vertical este mai limitat, deși, așa că ai putea avea nevoie a forța ocazional ecran pentru a obține cea mai strălucitoare imagine posibilă. Nu este un defect major, dar, ca și trackpad-ul, acesta nu ar trebui apară ca un defect într-un laptop la fel de scump ca aceasta.

MSI GE70 2PE Apache Pro: mare performanță

Nu am putut găsi nici o vină acestui laptop, MSI GE70 2PE Apache Pro, în ceea ce privește performanța. Unitatea revizuită a fost la pretul de 1299£ cu un procesor quad-core Intel Core i7 de 2,5 GHz, cu 16 GB de memorie și un procesor grafic nVidia GeForce GTX 860m.
Sistemul de stocare este destul de impresionant de asemenea, cu un hard disk la 7200 rpm ce furnizează 1 TB de stocare pentru toate jocuri, muzica și clipuri video, în timp ce Windows-ul în sine este instalat pe o pereche de drive-uri solid-state de 128 GB, care sunt configurate ca un volum RAID 0 pentru performanță maximă. Acest sistem de stocare destul de „over-the-top„ umflă prețul un pic, MSI GE70 2PE Apache Pro ajungând să fie pic mai scump decât alte laptop-uri pe care le-am văzut cu același procesor și GPU. Cu toate acestea, performanța sistemului de stocare RAID pare că ajută performanța peste măsura normală.

MSI GE70 2PE Apache Pro

Laptop MSI GE70 2PE Apache Pro

Utilizarea Windows 8 ca sistem ajută GE70 să boot-eze în doar nouă secunde fiind gata pentru a începe lansarea de aplicații. În teste ajunge la un scor de top de 6241 de puncte în PCMark 7, în timp ce în PCMark 8 ajunge la 3251 puncte în testul „Home” și 3460 puncte în „Work”, la fel sau mai bine decât multe alte laptop-uri peste 1500£.
În testul video MSI GE70 2PE a reușit 120 fps fără nici o problemă în „Stalker”. Cu mult mai exigentul „Batman: Arkham City” am folosit implicit rezoluție 1600 x 900 pixeli și cu DirectX 11 oprit, ceea ce a produs un scor de 54 fps. Cu toate acestea, urcând la 1920 x 1080 pixeli și folosind DX 11, precum și toate setările grafice la High, am observat doar o ușoară scădere până la 48 fps. Și chiar și cu fiecare setare grafică la maxim, MSI GE70 2PE a reușit totuși o medie de 36 de cadre pe secundă, ceea ce ar trebui să facă fericite mai toate categoriile de jucători, chir și pe cei mai exigenți.

Concluzie:

MSI GE70 2PE Apache Pro are defectele sale – e mai mare și mai greu decât ar trebui să fie în realitate (în visele noastre?!?!), o viață a bateriei slabuță, iar trackpadul nu ne place cu adevarat. Cu toate acestea, livreaza „action” atunci când vine vorba de jocuri. Acest sistem de stocare extravagant permite GE70 a scoate maximum de performanță din procesor și placa video și oferă performanțe de gaming „high-end”, la un preț „mid-range” competitiv.

3 thoughts on “MSI GE70 2PE Apache Pro

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.