Mini-ITX GTX 970 de la Gigabyte

Gigabyte

Gigabyte a produs prima placă grafică miniaturizată, Nvidia GeForce GTX 970, dezvoltată special pentru calculatoarele Mini-ITX și într-adevăr este „one precious little thing”. Dar nu lăsa această mini placă inteligentă să te înșele: ambalată într-un minicomputer, conține o mulțime de putere.

Cateva specificatii pentru Mini-ITX GTX 970

Cardul vine overclockat și rulează la o viteză de ceas de bază de 1076 MHz, care poate fi stimulată chiar mai mult, până la 1216 MHz. La 1076 MHz este de fapt ușor mai rapidă decât viteza de bază de 1051MHz de referință a plăcii normale GTX 970, dar trebuie păstrat în minte faptul că anumite carduri full-size, cum ar fi Gigabyte GTX 970 a configurației G1 Gaming se pot overclocka până la 1500 MHz. Cardul full-size consumă putere prin doi conectori cu 6 pini; dar Mini-ITX GTX 970 de la Gigabyte necesită un singur conector de alimentare 8 pini.

Mini-ITX GTX 970

Mini-ITX GTX 970

Gigabyte a schimbat coolerul de referință cu propriul fan, WindForce 3X. În ciuda numelui, coolerul are doar un singur ventilator. Potrivit Gigabyte, radiatorul masiv și cele trei conducte de disipare a căldurii au fost în măsură să păstreze Mini-ITX GTX 970 la o temperatură de 62 de grade Celsius în timp ce rula testul de referință „Metro Last Light”. Gigabyte a susținut că o placă grafică similară, echipată cu un cooler NVTTM și rulând același test de referință a depășit o temperatură mult mai mare, ajungând la 76 de grade Celsius.
Acum, cel mai interesant bit: placa Mini-ITX GTX 970 de la Gigabyte este de vânzare pentru 329.99 dolari, care se întâmplă să fie prețul de referință pentru placa standard Nvidia GTX 970. Bineînteles, nu obții același overclocking sau potențial de răcire pentru mini-ITX 970 ca și la un card full-size, dar pentru un sistem mini-ITX, acesta ambalează o mulțime de putere într-un factor de formă foarte mic.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.