Microsoft lanseaza Lumia 535

Lumia-535

Microsoft lanseaza Lumia 535, primul său telefon non-Nokia. Poreclit „high-five smartphone”, noul Lumia 535 este dotat cu un ecran de 5 inch și camere de 5 megapixeli în față cât și în spate.
Telefonul vine în două „arome”: 3G cu un singur SIM sau 3G „inteligent dual sim”, ambele cu Windows Phone 8.1 instalat și actualizarea „Lumia Denim”, care include notificări prin „Action Center”, super-rapidul „Word Flow” asemănător lui „Swype”, „Live Folders” și asistenta personală „Cortana”.

Lumia 535

Lumia 535

Shooterul din spate de 5 megapixeli se sincronizează cu aplicația „Lumia camera” pentru editarea și partajarea fotografiilor și clipurilor video. Aceeași cameră cu unghi larg de 5 megapixeli aflată și pe smartphone-urile „Lumia 730” și „735”, pentru „selfie”, poate fi găsită și pe noul Lumia 535 de la Microsoft. Noul telefon este propulsat de un procesor quad-core de 1.2GHz, 1GB de memorie RAM și 8GB de memorie interna.

Lumia 535 va fi disponibil în această lună în culorile verde, albastru, portocaliu, alb, gri închis sau negru, cu un slot pentru card microSD și suport pentru până la 128GB. Fără a fi surprinzător, vine echipat cu diferite servicii Microsoft, cum ar fi „Skype”, „OneNote” și 15GB de stocare gratuită pe „OneDrive”. Microsoft va oferi, de asemenea, un capac special creat pentru Lumia 535.

Nu există nici un cuvânt despre disponibilitatea sa în rețelele telefonice deocamdată, dar odată ce noul telefon va apărea spectaculos pe rafturi, stabilirea prețurilor pentru dispozitivele single SIM si duble va varia în funcție de piață și de operator. Se estimează un pret de aproximativ € 110 (136 dolari / £ 86).
Anunțul de ieri a fost precedat de imagini despre noul Lumia 535 de 5 inci, și cele ale fratele său cu ecran mai mare, așa-numitul „Lumia 1330”.
După achiziționarea Nokia de anul trecut, cu 7.2 miliarde dolari compania din Redmond a renunțat recent la denumirea respectivă și a început tranziția către noua sa marcă „Microsoft Lumia”. Măsura ar trebui să evite confuzia cu Nokia încă existentă pe piață, care se concentrează în prezent pe infrastructura și cartografierea de rețea.
Microsoft va continua totuși să vândă telefoane „entry-level” cu marca Nokia, inclusiv cele de 25 dolari, Nokia 130, care vor fi înspțite pe viitor de către alte receptoare suplimentare.

1 thought on “Microsoft lanseaza Lumia 535

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.